1 iulie 2013

Ziua de astăzi se află sub influenţa ciadraturii dintre Venus şi Saturn staţionar direct, aspect tensionat care ne determină să înceheiem anumite situaţii, să medităm la ceea ce avem nevoie şi ceea ce ne încurcă, ne blochează, selectând, alegând, luând decizii importante în forul nostru interior. Chiar dacă nu se materializează efectiv ele ne determină să facem alegeri selective. Din cauza acestei preocupări relaţiile noastre au de suferit pentru că suntem încordaţi şi ne adaptăm cu greu comunicării sau relaţionărilor.
Oricât de tristă sau de deprimantă poate fi o situaţie, atitudinea noastră faţă de ea o poate înlocui cu lumină şi bucurie, daca nu ne lăsăm copleşiţi de gravitate şi pesimism. Jocul vieţii poate fi trăit cu seriozitate şi sobrietate, şi atunci zilele sunt mai mult cenuşii, sau poate fi trăit cu seninătatea şi inocenţa copiilor, şi atunci şi cele mai sumbre momente pot fi rezolvate prin lumina care izvorăşte din sufletele noastre. Şi probabil ca a fost nevoie de această coborâre în infern, cu care fiecare dintre noi se confruntă, tocmai pentru că atunci apreciezi sau chiar ”vezi” lumina din jur.
Sau poate că a trebuit să conştientizăm că realitatea include lucruri, fiinţe şi energii nevăzute. Putem să construim orice schemă logică, orice filtru realist prin care să percepem şi să interpretăm realitatea, dar asta ne va lăsa să vedem numai ceea ce poate trece prin acest filtru. Însă mintea şi intuiţia noastră simte că este mult mai mult decât atât, iar acum acest aspect ne invită la cercetare şi cunoaştere spirituală.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Putem numara stele de pe cer din nebunie ori din plictiseală. Uneori din ambele motive. Însă de cele mai multe ori uităm să ne numărăm şi pe noi singura stea, singura planeta, singurul soare care conteaza ! Privim Universul cu o ciudată neîncredere, de parcă nu am putea concepe că mai există şi alte lumi, şi alte realităţi, şi alte locuri în care alte forme de oameni care iubesc, urasc, ucid, trăiesc. Astfel că, realitatea ne izbeşte necontenit cu partea ei ascunsă în umbră: ceea ce nu vedem ne vede. Ceea ce nu simţim ne simte. Ceea ce nu ne lipseşte ne aparţine. Treptat, însă, lucruri pe care nu le vedem devin vizibile iar lucrurilor pe care suntem obişnuiţi să le avem începem să le simţim lipsa.
Natura noastră ne spune ca omul este un sistem dinamic în care o infinitate de lucruri pe care le avem fac schimb de materie şi spirit cu o infintate de lucruri pe care nu le avem. Atât timp cât va exista un echilibru în acest sistem va exista şi armonie. Însă omul este o fiinţă haotică ce va tinde să-şi asume rolul cunoaşterii şi va claca în faţa noilor infinituri de necunoaştere pe care le va întrezări. Omul nu a fost creat pentru a fi fericit ci pentru a oscila între nebunia descoperirii şi plictisela de armonie. Fericirea este doar momeala ce-l va ţine în cursă, până la sfârşit.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 10 RAC
UN DIAMANT MARE ÎN PRIMELE FAZE ALE PROCESULUI DE ŞLEFUIRE
Este nevoie de o muncă atentă şi precisă pentru a da o formă perfectă potenţialului tău creator. Talentele şi aptitudinile tale brute pot fi puse în valoare cel mai bine dacă sunt antrenate şi şlefuite până la punctul în care oricine se poate bucura de strălucirea şi binefacerile aduse de ele. Orice om ascunde în fiinţa sa o piatră preţioasă, dar trebuie să lucreze ca să o scoată la iveală.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII –  21 BERBEC
UN BOXER INTRÂND ÎN RING
Uneori poţi să simţi că este momentul să intri în luptă, dar nu uita că lupta are regulile ei, pe care trebuie să le respecţi. Dacă pentru tine scopul luptei este doar victoria, cu orice preţ, atunci permanent vei fi expus riscului de a pierde atunci când eşti învins, iar câştigul adus de o victorie rămâne mereu efemer. Dar dacă îţi faci din lupta în sine, cu respectarea strictă a regulilor şi a adversarului, un pretext pentru progresul tău personal şi al celor pe care îi reprezinţi, atunci poţi descoperi că ai de câştigat chiar şi din înfrângeri. Viaţa este o luptă numai pentru cine îşi caută inamici, dar ea ar putea fi o continuă colaborare pentru mai binele tuturor.
 
ASPECTELE ZILEI
Venus în Leu în cuadratură cu Saturn staţionar direct în Scorpion
Este un aspect tensionat, care are două nivele de exprimare sau mai exact de concretizare. Primul, cel mai simplu, adresându-se în primul rând planului material, creând tensiuni în relaţiile cu prietenii şi în cele de cuplu, tristeţe sau dezamăgire, aducând importante teste de maturitate relaţiilor şi sentimentelor de iubire. Apoi în plan concret, face dificilă încheierea unor contracte avantajoase, blocaje şi frâne, mai ales în recuperarea banilor, dominând austeritatea, sobrietatea şi corectitudinea. Vor fi apreciate acele proiecte care au în spate eforturi susţinute, muncă serioasă şi de calitate. Tot ceea ce este superficial va avea de suferit, fiind demascat sau întâmpinând dificultăţi de manifestare.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top