2 iulie 2013

Astăzi suntem sub influenţa opoziţiei dintre Pluton şi Soare, aspect care se resimte de cîteva zile bune şi opereză împreună cu cuadratura Uranus Soare şi Uranus Pluton. Acest careu în T extrem de activ şi provocator acţionează pe de-o parte concret, la vedere, generând anumite tipuri de evenimente care determină tensiuni intense, discuţii, acţiune în forţă. Dar, mai ales lucreză la nivel subtil, nevăzut, erodând în profunzime, provocând anumite tipuri de schimbări în structurile cele mai intime atât la nivel social cât şi personal. Practic nimic nu pare deranjat sau tulburat, dar când vom deveni conştienţi de aceste transformări, ele ne vor zgudui principiile şi sistemele de valori.
Concret este o zi dură, în care avem multă energie neconsumată, în care este nevoie să fim plini de tact şi răbdare, controlându-ne impulsurile şi făcând de o aşa manieră totul, încât să nu fim provocatori sau lipsiţi de înţelegere faţă de cei din jurul nostru.
Oricât de tristă sau de deprimantă poate fi o situaţie, atitudinea noastră faţă de ea o poate înlocui cu lumină şi bucurie, daca nu ne lăsăm copleşiţi de gravitate şi pesimism. Jocul vieţii poate fi trăit cu seriozitate şi sobrietate, şi atunci zilele sunt mai mult cenuşii, sau poate fi trăit cu seninătatea şi inocenţa copiilor, şi atunci şi cele mai sumbre momente pot fi rezolvate prin lumina care izvorăşte din sufletele noastre. Şi probabil ca a fost nevoie de această coborâre în infern, cu care fiecare dintre noi se confruntă, tocmai pentru că atunci apreciezi sau chiar ”vezi” lumina din jur.
Sau poate că a trebuit să conştientizăm că realitatea include lucruri, fiinţe şi energii nevăzute. Putem să construim orice schemă logică, orice filtru realist prin care să percepem şi să interpretăm realitatea, dar asta ne va lăsa să vedem numai ceea ce poate trece prin acest filtru. Însă mintea şi intuiţia noastră simte că este mult mai mult decât atât, iar acum acest aspect ne invită la cercetare şi cunoaştere spirituală.
Acest aspect care ne determină să vedem în jurul nostru ceea ce de fapt este în noi, este dublat de opoziţia Lunii cu Saturn, care formează un alt careu în T cu Venus, acesta ne vorbeşte de lucrurile mai concrete, mai lumeşti, despre bani şi bunuri şi despre relaţii. Sunt zone extrem de delicate, care necesită o atenţie deosebită, pentru că există riscul de a se destrăma totul, de a se pierde echilibrul şi aşa fragil. In punct de vedere psihic suntem destul de vulnerabili şi stresaţi gata să izbucnim din te miri ce şi pentru nimic. De fapt este o tensiune extremă în interiorul nostru, o nemulţumire acumulată, de multe ori nici măcar nu suntem conştienţi de unde vine ea.
Luna formează deseară un sextil cu Soarele, care ne îndeamnă la reflecţie, la visare, dar care ar trebui să ne ajute să evaluăm concret şi corect pentru a decide schimbări importante legate de proiectele la care lucrăm şi care ne reprezintă.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MARTE
Este important sa ne asumam drumul pe care-l alegem si nimeni în afara noastra nu o poate face. Putem fi ajutati, sustinuti, ghidati, dar alegerile ne apartin. Pentru ca nimeni în afara de noi nu poate simti daca un lucru ni se potriveste sau nu. Si acesta este criteriul de baza. E adevarat ca îngerii stiu ce ni se potriveste, dar noi avem un liber arbitru pe care ei îl respecta. Daca le cerem ajutorul suntem ghidati, sustinuti, inspirati, ni se creeaza conjuncturi, ni se deschid sau închid porti astfel încât sa întelegem daca alegerile facute sunt bune.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 11 RAC
UN CLOWN IMITÂND PERSONALITĂŢI CELEBRE
Omul vrea mereu să iasă din propriile sale limite, să fie mai mult decât este, iar admirarea şi imitarea marilor personalităţi este o cale clasică de exprimare şi chiar de împlinire a aspiraţiei sale spre mai bine. Dar contează foarte mult ce modele îţi alegi în viaţă, fiindcă ajungi să devii chiar ceea ce admiri, în măsura în care îţi este permis. Alege-ţi modele valoroase, nu doar spectaculare…
 
GRADUL SABIAN AL LUI MARTE –  23 GEMENI
TREI PUI DE PASĂRE ÎN CUIB, SUS ÎNTR-UN COPAC
Când trăieşti în cuibul părintesc, te simţi protejat şi asigurat, cel puţin până în momentul când trebuie să-ţi iei zborul. Atunci îţi vei lua viaţa în mâini şi numai tu vei fi responsabil de ceea ce trăieşti. Acelaşi sentiment de siguranţă îl poţi recrea dacă asiguri, la rândul tău, un cămin protector familiei tale şi tuturor celor care au nevoie de el. Când ştii să zbori singur, poţi să-i înveţi şi pe alţii să zboare.
 
ASPECTELE ZILEI
Soarele în Rac în opoziţie cu Pluton în mişcare aparent retrogradă în Capricorn
Aspectul este unul tensionat, generator de conflicte, dacă nu ne controlăm intenţiile sau nu suntem atenţi la impulsurile noastre primitive. De aceea avem un sentiment nelămurit de teamă căutând intens susţinere morală din partea cuiva. Anturajul ne poate capta atenţia tocmai pentru că ne furnizează simpatie şi înţelegere. De obicei acest aspect este resimţit ca o perioadă de criză, dar, de fapt, este un moment de transformare profundă a mentalităţilor noastre. Trebuie multă prudenţă şi atenţie la toate gesturile şi faptele noastre, căci momentele de fatalitate însoţesc de multe ori acest aspect.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top