Săptămâna 14 – 20 iulie 2013

Suntem în săptămâna guvernată de Marte, deja poziţionat în semnul Racului, în cădere.
Marte este planeta acţiunii, a mişcării, care ne dă impulsul de a acţiona. Este energie brută, dorinţă, hotărâre şi afirmare de sine. Înainte ca ceva să se întâmple în viaţa noastră lucrurile trebuie să se mişte pentru ca evenimentul să aibă loc. De aceea această planetă ne face responsabili de acţiunile noastre sau de inactivitatea noastră, să ne asumăm responsabilitatea. Poziţia de cădere îi diminuează mult aceste calităţi, îi orientează energia spre trecut, spre interior, ea putându-se uşor transforma, dacă nu suntem atenţi, în resentimente, frustrări, nemulţumiri. Din această poziţie ajută arderile interne, dar, produce şi adevărate revoluţii în organismul nostru, dacă nu ne gestionăm corect emoţiile (atenţie la indigestii sau la infecţiile digestive).
O parte a energiei fizice va fi orientată spre familie şi cămin sau pe problemele casnice, legate de organizarea vieţii interne.
În general vom avea o viaţă extrem de activă, vom avea multe iniţiative, discuţii sau ne vom orienta activităţile în direcţii legate de viaţa personală, individuală. Se poate spune că se constată o notă de egoism, dar nu în sensul rău al cuvântului, ci în sens constructiv, al acceptării modificărilor pe care trebuie să le facem în viaţa personală, pentru a ne putea manifesta plenar în societate sau în mediul social căruia îi aparţinem.
 
Pe de altă parte odată aflat în acest semn are un rol de potenţiator, de catalizator, a unicei Piramide de apă formată din Jupiter, Saturn şi Neptun. Această piramidă devine extrem de activă în această săptămână, de aceea trebuie să ne folosim din plin potenţialul pentru a acţiona, pentru a ne mobiliza în atingerea idealurilor cele mai înalte. Am afirmat că este unică deoarece repetabilitatea ei, cu Neptun în domiciliu, este extrem de rară, aproximativ 165 de ani.
Jupiter formează trigon cu Saturn şi Neptun iar Saturn reface şi el trigonul cu Neptun, aspectul a mai avut loc în 11 octombrie 2012 şi în 12 iunie 2013, el se reface acum pentru ultima dată, are o forţă deosebită acum, pentru faptul că în aceste semne şi acest aspect planete se vor mai întâlni abia prin 2189. Aspectul anterior cu Saturn în Capricorn a avut loc în 1857, 1858, dar evenimentele de atunci nu pot fi comparate cu cele de acum, pe de-o parte că în această ecuaţie intervine şi Jupiter, iar pe de altă parte că în Scorpion se află şi Nodurile lunare, dar şi Lilith. Obesrvăm că sunt puse în joc energii uriaşe pentru ca cea mai de preţ şi iubită creaţie a lui Dumnezeu să fie corectată.
Tradus pe scurt toaate acestea crează conjuncturile unor transformări fără precedent pe planeta Pământ. Ele sunt de natură a ne trezi conştiinţa, a ne reacorda la particulele noastre cele mai fine (să nu uităm că lui Neptun i se atribuie homeopatia). Fiecare celulă are în memoria sa, înscrise mesaje şi programe divine. Acestea sunt pe cale a fi virusate, şterse, transformate de toate evenimentele materiale, false, inutile, pe care, aşa zisa societate modernă le-a inventat. Este un sclavagism atât de subtil, şi de rafinată, distrugător şi letal, el dându-ne impresia unei libertăţi din ce în ce mai mari, fiind de fapt prinşi într-un cerc al materialului şi al banului.
Marte intervine în forţă la sfârşitul săptămânii făcând chirurgie prin intermediul conjuncţiei cu Lilith iar apoi o reparare, prin eliminare şi echilibrare prin intermediul trigonului cu Neptun de sâmbătă. Evident se va resimţi clar şi conjuncţia în formare cu Jupiter, aspectul exact formându-se abia lunea următoare.
În această săptămână Mercur revine la mişcarea directă, dar mai formează, sau mai exact reface trigonul cu Nodul Nord, punctând aspecte despre care vorbeam mai sus, adică ajutându-ne să înţelegem ce avem exact de făcut. Spunem că reface, căci ne vom reîntâlni cu evenimente şi situaţii de la jumătatea lui iunie, mai exact 11 – 13 iunie, adică vor fi sublinieri şi apăsări semnificative tocmai pentru a ne pregăti să acţionăm în săptămâna următoare.
Spuneam că revine la mişcarea directă de sâmbătă seara, aşa că se poate spune că din punct de vedere comercial se impune în continuare prudenţă.
Marţi are loc Primul Pătrar, care ne determină să acţionăm, să intervenim pentru a ne corecta eventualele erori sau dificultăţi apărute. Luna este în creştere aducând forţă în activităţi, vitalitate şi o bună coordonare a emoţiilor şi sentimentelor cu gândurile şi acţiunile noastre.
Este una dintre puţine perioade din ultima vreme în care nu apar blocaje importante sau acţiuni dificil de coordonat, fiind în general, în concordanţă cu ritmurile universului.
Joi Luna şi Soarele sunt în trigon, practic în acest interval fiind momentul optim de a ne înţelege şi accepta atitudinile greşite sau comportamentul exagerat.
Uranus intră şi el în mişcarea aparent retrogradă de miercuri, practic în acest fel fiindu-ne mai uşor să ne controlăm impulsivitatea şi reacţiile imprevizibile, violente sau brutale.
Atenţionări
Marţi, până la ora 17.30 este indicat să fim rezervaţi, să socializăm mai puţin, evitând programarea întâlnirilor de afaceri.
Joi după ora 14.00 prudenţă mărită în zona financiară, atenţie la respectarea legilor şi este de evitat semnarea contractelor.
Sâmbătă atenţie sporită în călătorii dar şi la comunicare, pot apare confuzii sau situaţii încâlcite, când de fapt lucrurile sunt foarte simple.
 
Tradiţii
Luni, 15 iulie în popor se sărbătoreşte Ciurica, Chiric Şchiopul sau Ziua femeilor; * Denumirea sărbătorii provine din compunerea numelor Sfinţilor Mucenici Chiric şi Iulita. Ciurica este o divinitate feminină care „ciuruie în bătaie” pe cei care lucrează de ziua ei.
Pentru a preîntâmpia certurile în familie de-a lungul anului, acestea sunt evitate în ziua de 15 iulie. Femeile ţin Ciurica pentru sporul casei şi pentru protecţie de boli. Nu se dă şi nu se scoate nimic din casă.
Între 16-18 iulie – sunt Circovii de Vară, sărbătoarea marchează miezul verii; în tradiţia populară se ţin pentru a fi feriţi de boli sau de orice fel de rău. Se spune că este perioada când se scoate ceapa şi usturoiul. Ultima zi din Circovi este propice pentru culegerea plantelor medicinale, acestea căpătând proprietăţi magice de vindecare.
În 17 iulie se sărbătoreşte Sfânta Marina, se spune că ea dezleagă stihiile naturii, aduce grindină şi piatră, dar şi trăsnete. Pentru spor în casă se pun flori la icoana Maicii Domnului. În aceasta zi, daca norii vor avea culoarea galbenă, apropiată de cea a cuprului, va ploua toată vara.
Sâmbătă, 20 iulie este sărbătorit Sfântul Ilie. În credinţa populară, Sfântul Ilie apare ca cel ce stăpâneşte fulgerele şi ploile. În această zi se strânge mierea şi se culege busuiocul. Se spune că nu este bine să mănânci mere până la Sfântul Ilie, ele se culeg şi se duc la biserică pentru a fi sfinţite, crezându-se că numai în acest mod ele vor deveni mere de aur pe lumea cealaltă. În trecut, oamenii nu lucrau de ziua Sfântului Ilie, ca să fie feriţi de grindină, exista şi credinţa că dacă omul poartă în această zi mâţişori de salcie, sfinţiţi la Florii, va fi ferit de fulgere; se dăruiau mere, miere şi covrigi pentru cei adormiţi. Este interesant de subliniat că Ilie a fost singurul om ridicat la cer, fiind în viaţă, la fel ca şi Enoh.
 
A privi bucuria care ne inconjoara poate parea initial usor, dar pentru unii ar putea fi necesar sa depuna un efort constient ca aceasta sa devina parte din rutina zilnica. Cand te trezesti dimineata si-ti setezi intentia de a observa mai multa bucurie in lume, priveste cum ziua ta si, eventual, viata ta sunt umplute cu mai multa bucurie. Cu cat facem mai mult asta, cu atat vom fi mai apti sa observam sunetul rasului copiilor sau stralucirea picaturilor de roua pe petala unei flori. Permiteti acestei bucurii sa va umple in totalitate inima si de acolo se va extinde in mod natural catre intregul corp, iar de acolo catre ceilalti, dandu-le si lor bucurie.
Observand micile bucurii ale fiecarei zile, sentimentul de a fi conectati cu lumea se extinde, in special dupa ce devenim mai acordati la ele. Cu fiecare zi ce trece, vom descoperi ca aceste mici incantari, care ne aduc o apreciere mai adanca pentru tot ce Universul ne-a dat in vietile noastre, sunt miracole.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top