15 iulie 2013

Luna îşi continuă periplu prin semnul Balanţei, cu opoziţie cu Uranus şi cuadratură cu Pluton şi Mercur, fiind într-un fel, un focar de descărcare a tensiunilor, prin emoţii. În special în relaţii ar trebui să fim prudenţi, căci acolo va fi cea mai mare tendinţa ca noi să reacţionăm. Pe de altă parte, Luna ne ajută să intuim înţelesurile ascunse care ne sunt sugerate de evenimentele exterioare.
Putem fi dezamăgiţi sau trişti şi ne vom propune să rezolvăm cumva această situaţie. Dar, ca un făcut, ne vor apare evenimente sau întâmplări pe care le-am mai trăit sau întâlnit, acum însă lucrurile vor trebui rezolvate şi nu oricum, ci la modul cel mai serios cu putinţă.
Chiar dacă suntem într-o situaţie critică, nu trebuie să avem senzaţia că suntem singuri. Întotdeauna există cineva care este gata să colaboreze cu noi pentru a rezolva situaţia. Trebuie doar să ştim cum să chemăm, sau să cerem ajutor.
Vom resimţi o stare de “lene”, o inerţie în acţiuni, este bine să încercăm să le depăşim, pentru că este extrem de important să finalizăm proiectele pe care ni le-am propus. În plus vom avea tendinţa de a mânca, de a da o importanţă mult mai mare aspectului estetic, sau luxului, de a  ne umple viaţa cu tot felul de obiecte artificiale.
Mulţi dintre noi vor încerca să aprofundeze semnificaţiile propriului trecut, realizările, fiind cumva dependenţi de valorile tradiţionale şi de beneficiile materiale.
Complexele emoţionale vor fi destul de frecvente, dar trebuie investigate şi înfrânte, mai ales prin retragere interioară, prin momente de izolare.
Astăzi în popor se sărbătoreşte Ciurica, Chiric Şchiopul sau Ziua femeilor; * Denumirea sărbătorii provine din compunerea numelor Sfinţilor Mucenici Chiric şi Iulita. Ciurica este o divinitate feminină care „ciuruie în bătaie” pe cei care lucrează de ziua ei.
Pentru a preîntâmpia certurile în familie de-a lungul anului, acestea sunt evitate în ziua de 15 iulie. Femeile ţin Ciurica pentru sporul casei şi pentru protecţie de boli. Nu se dă şi nu se scoate nimic din casă.

ORA PLANETARĂ A LUNII
Citatul de mai jos este plin de înţelesuri profunde, care poate vă va ajuta să mergeţi mai departe, mai puternici şi frumoşi. Spun aceasta deoarece este o săptămână extrem de importantă, iar în ziua Lunii, intuiţia ne ajută să putem să ne înţelegem calea.
„Am cerut putere si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternic.
Am cerut intelepciune, si viata mi-a dat probleme ca sa le rezolv.
Am cerut prosperitate, si viata mi-a dat un creier si muschi pentru a munci.
Am cerut sa pot sa zbor, si viata mi-a dat obstacole pentru a le depasi.
Am cerut iubire, si viata mi-a dat oameni pe care sa ii ajut in problemele lor.
Nu am primit nimic din ce am cerut, dar am primit tot ce aveam nevoie.”
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 23 RAC
ÎNTRUNIREA UNEI SOCIETĂŢI LITERARE
De câte ori ai prilejul să fii prezent în grupuri cu preocupări elevate, este un moment deosebit din care poţi învăţa foarte mult. Ai ocazia să-ţi exprimi ideile şi emoţiile, să te prezinţi cu tot ce ai mai bun, pentru a deschide căi de comunicare şi pentru a-ţi crea relaţii utile nu doar pentru tine, ci şi pentru societatea în care trăieşti. Fii mereu gata să participi la ceea ce te poate înălţa.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII –   11 BALANŢĂ
UN PROFESOR PRIVINDU-ŞI ELEVII PE DEASUPRA OCHELARILOR
Există momente în care modul tău artificial de a vedea lucrurile nu mai face faţă, şi atunci tragi concluzia că trebuie să priveşti situaţia direct, aşa cum este ea cu adevărat. Oamenii s-au obişnuit să vadă viaţa prin prisma unor mentalităţi rigide, limitate, sau prin prisma propriilor interese, şi de aici apar o mulţime de dificultăţi. În realitate, viaţa este mult mai complexă şi mai bogată, şi aceia care învaţă să o privească detaşat, cu ochiul eliberat de prejudecăţi, va dobândi cea mai corectă viziune asupra ei şi va fi mult mai ferit de erori.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top