Săptămâna 28 iulie – 3 august 2013

Săptămâna aceasta se află sub guvernarea lui Venus aflată în semnul Fecioarei, semn considerat de cădere pentru această planetă. De aceea toate tensiunile declanşate de aspectele tensionate ale acestei săptămâni vor fi mult mai puţin îndulcite de guvernarea micului benefic. Spun acest lucru deoarece săptămâna începe sub auspicii extrem de tensionate adică sub opoziţia Marte Pluton, aspect care se formează odată la 2 ani şi trei lui dar şi sub semnul cuadraturii anuale dintre Soare şi Saturn. Aceste aspece face ca starea noastră să fie destul de proastă, adică suntem iritaţi şi destul de morocănoşi, cel puţin duminică şi prima parte a zilei de luni. După acea se formează pe cerul astral frumoasa configuraţie de Diamant, de care ne putem bucura până miercuri seara la ora 18.48, când Luna va trece în semnul Gemenilor. Despre acest aspect puteţi citi pe larg articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/configuratia-de-diamant-%E2%80%93-29-%E2%80%93-30-iulie-2013.
Tot luni seara este Ultimul Pătrar, aspect tensionat dar care ne ajută să punem în practică Diamantul dar şi să facem schimbările necesare dezvoltării noastre.
Marţi Venus şi Pluton perfectează Piramida de Pământ fiind o zi în care ne putem concentra pe activităţile practice concrete, în care putem obţine rezultatele aşteptate în urma eforturilor pe care le-am depus, dar mai ales avem la îndemână tot ce este necesar pentru a ne schimba anumite mentalităţi care ne împiedică să ne evidenţiem, să ne punem în valoare calităţile. Activităţile cotidiene sunt reuşite, fiind una dintre cele mai eficiente zile ale săptămânii.
Urmează apoi cuadratura Marte Uransu, Marte având un rol extrem de puternic în această perioadă el putând să declanşeze evenimente violente, accidente şi acţiuni neaşteptate. În acelaşi timp această cuadratură crescătoare ne poate ajuta să ne găsim independenţa în sensul că putem decide liberi de prejudecăţi doar bazându-ne pe experienţa şi cunoaşterea proprie viitorul sau acţiunile importante din perioada următoare. Oricum este nevoie de prudenţă, mai ales miercuri când se formează aspectul exact.
Apoi Marte în tandem cu Venus prin aspectul de sextil – interesant că ambele planete personale sunt în cădere, este ca şi cum ne este obstrucţionată agresivitatea dar şi vanitatea şi dorinţele neimportante – activează pe Chiron şi Nodul Nord, într-un anume fel orientându-ne atenţia cam obligatoriu doar spre lucrurile importante din viaţa noastră, în acest fel eforturile noastre putând să fie concretizate.
Este cel mai indicat să  păstrăm o anumită  disciplină în comunicare, un program logic de activitate personală,  să fim ordonaţi şi coerenţi, dar mai ales să analizăm cu grijă detaliile; în acest fel riscul de greşi este minim. Se pare că vom avea o săptămână încărcată, plină de agitaţie, dar pe care o putem folosi pentru a evolua, pentru a pune în practică multe idei şi idealuri comune.
Cum spuneam este o săptămână guvernată de planeta Venus, care teoretic este planeta iubirii şi afecţiunii, ea ne aduce armonie şi dorinţa de a ne simţi iubiţi şi de a iubi, doar că fiind în cădere accentuează sentimentul de nemulţumire şi amplifică simţul critic. Chiar dacă aparent sunt blocaje sentimentale, ele pot fi uşor depăşite dacă utilizăm raţiunea în viaţa particulară, pentru că tendinţa este de a trata totul imatur şi superficial. Vineri este din punct de vedere sentimental, ziua în care trebuie să fim mai atenţi decât deobicei, să ne manifestăm cu tandreţe şi delicateţe, dar mai ales cu înţelegere faţă de partenerul de viaţă. Practic Uranus intervine aici destul de violent, în sensul că ne irită gelozia, posesivitatea dar mai ales acţiunile partenerului care le considerăm greşit orientate.
Miercuri întreaga zi Luna este fără direcţie, deci se impune multă prudenţă în tot ceea ce ne planificăm, fiind posibile multe blocaje sau întârzieri. Nu sunt recomandate achiziţiile importante şi nici investiţiile sau semnarea contractelor pe termen lung, care nu au fost negociate anterior.
Şi vineri Luna este fără direcţie întreaga zi, de aceea pe lângă evitarea stabilirii unor întâlniri importante se impune prudenţă în călătorii, evitarea tranzacţiilor comerciale, suntem neatenţi şi există riscul de a pierde din vedere aspecte importante, care ne vor prejudicia ulterior.
De miercuri începe Postul Sfintei Maria, care durează până la marele praznic, închinat Maicii Domnului, pe 15 august. Este o perioadă ce face referire la momentele noastre de pocăinţă şi sfinţenie în care ne mărturisim duhovnicului nostru păcatele, îl ajutăm pe aproapele nostru, îndepărtând din calea noastră resentimentele. Cum trebuie sa postim  se prescrie ajunare lunea, miercurea şi vi­nerea, pana la Ceasul IX, adică până la ora 15.00, când se consumă mâncare uscată. Marţea şi joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbătă şi duminică se dezleagă la untdelemn şi vin. În timpul acestui post se citesc cele doua Paraclise ale Maicii Domnului, pentru sănătate şi pace sufletească.
Dintre toate posturile de peste an, cel care ţine cu credinţă postul Maicii Domnului şi se roagă are mari şanse să i se împlinească cererile. Există un ritual care începe odată cu acest post, el se ţine în felul următor: se începe în ziua de luni, în care nu se mănâncă nimic pana a doua zi dimineaţă, când se gustă o bucăţică de pâine şi se bea apa. Omul nu trebuie să se sature. În tot acest timp, candela sau o lumânare trebuie să fie aprinsă. În a doua săptămâna se porneşte de marţi, în a treia de miercuri şi tot aşa timp de şase săptămâni, până când se ajunge la duminică şi, atunci, omul e mântuit de nevoi.
Joi 1 august este Macaveiul Ursului, zi importantă în popor, se face agheasmă pentru flori, pomi şi grădină şi se stropesc iar preotul vine cu botezul. Se duc la biserică plante şi seminţe, se sfinţesc pentru a fi folosite de leac sau pentru a fi bune de semănat.
 
La un moment dat, in timpul pelerinajului meu, am ajuns la un lan de grau intins si monoton care mergea pana la orizont. Singurul lucru care rupea plictiseala peisajului era o coloana medievala cu o cruce in varf, care marca drumul pelerinilor. Cand am ajuns langa ea, Petrus – ghidul meu – arunca rucsacul pe jos si ingenunche. Mi-a cerut sa fac si eu acelasi lucru.
– Sa ne rugam pentru ca – in cazul cand veti reusi sa va gasiti spada – s-o tineti mereu cu mana sigura.
Petrus spuse ca ii placea mult poetul brazilian Vinicius de Moraes si ca dorea sa spuna o rugaciune plecand de la poezia acestuia. Si incepu:
– Ai mila de cei care au mila de ei insisi si se cred buni si nedreptatiti de viata, pentru ca n-au meritat lucrurile care li s-au intamplat – ai mila, fiindca acestia niciodata nu vor reusi sa lupte in Lupta Dreapta. Si ai mila si de cei care sunt cruzi cu ei insisi, si vad numai rele in propriile fapte, si se considera vinovati de nedreptatile lumii. Fiindca acestia nu cunosc legea Ta care spune: „Pana si firele de par din capul tau sunt numarate”.
Ai mila de cei care conduc si de cei care muncesc ore in sir munca grea si se sacrifica in schimbul unei duminici, cand totul este inchis si nu ai unde sa te duci. Dar ai mila si de cei care-si sfintesc opera si merg dincolo de propria nebunie si ajung invidiati sau crucificati de propriii frati. Pentru ca acestia nu au stiut legea Ta care spune: „Fii prudent ca sarpele si naiv ca porumbelul”.
Ai mila de cei care mananca, beau, se ghiftuiesc, dar sunt nefericiti si singuri in ghiftuiala lor. Dar ai mila si de aceia care postesc, se infraneaza de la tot, isi interzic orice si se simt sfinti si-ti vor striga numele in piete publice. Pentru ca acestia nu cunosc legea Ta care spune: „Daca marturisesc referindu-ma la mine insumi, marturia mea nu e adevarata”.
Ai mila de cei ce se tem de Moarte si nu cunosc multele imparatii prin care au trecut si multele morti pe care le-au murit, si sunt nefericiti fiindca se gandesc ca totul se va sfarsi intr-o zi. Dar ai si mai multa mila de cei care au cunoscut deja mai multe morti si azi se cred nemuritori, pentru ca nu cunosc legea Ta care spune: „Cine nu s-a nascut din nou nu va putea vedea imparatia lui Dumnezeu”.
Ai mila de cei ce nu cred in nimic, pentru ca acestia niciodata nu vor auzi muzica sferelor. Dar si mai multa mila ai de cei care au o credinta oarba, si-n laboratoare preschimba mercur in aur, inconjurati de terfeloage despre secretele Tarotului si puterea piramidelor. Pentru ca acestia nu cunosc legea Ta care spune: „A copiilor e imparatia cerurilor”.
Ai mila de aceia care nu vad nimic in afara de ei insisi, ferecati in limuzinele lor, care se incuie in birouri inghetate la ultimul etaj si sufera in tacere solitudinea puterii. Dar ai mila si de cei care si-au dat si haina de pe ei, si sunt iubitori si incearca sa invinga raul cu iubire, pentru ca acestia nu cunosc legea Ta care spune: „Cine nu are spada sa-si vanda mantia si sa-si cumpere una”.
Si ai mila si de noi, Doamne. Pentru ca de multe ori credem ca suntem imbracati si de fapt suntem goi, credem ca am comis o crima si de fapt am salvat pe cineva. Nu uita, in mila Ta, ca am scos spada din teaca cu mana ingerului, dar tinem spada si cu mana demonului, cu a amandurora. Pentru ca ne aflam pe lume, dainuim pe lume si avem nevoie de Tine. Avem nevoie de legea Ta care spune: „Cand v-am trimis fara punga, fara sac si fara sandale, nimic nu v-a lipsit”.

Petrus si-a incheiat rugaciunea. Tacerea stapanea totul. El privea fix lanul de grau care ne inconjura.
Rugaciunea lui Petrus de Paulo Coelho

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top