31 iulie 2013

Astăzi întreaga zi, mai exact până la ora 18.43, Luna este fără direcţie, ceea ce evident aduce mai puţină atenţie la problemele materiale şi financiare, riscurile de a lua decizii greşite fiind maxime. De aceea nu sunt recomandate achiziţiile importante, întâlnirile de afaceri, în care se semnează contracte concrete şi nici împrumuturile. În schimb se pot face cu eficienţă maximă activităţi de administrare a bunurilor, de organizare a cheltuielilor, bussines planuri şi multe altele legate de asta.
Întâmplîtor sau nu mâine, când începe Postul Adormirii Maicii Domnului, Chiron este în trigon cu Nodul Nord, aspect care ne ajută să înţelegem calea, să depăşim suferinţele sau tensiunile greu de dus ale acestei perioade, să ştim exact ce ne este bine în pasul următor. Pentru cei care nu ştiu, Chiron simbolizează ghidul spiritual, care ne ajută să depăşim cu bine labirinturile existenţei, fiind un planetoid care se deplasează între Saturn şi Uranus, însăşi acest fapt ne sugerează semnificaţia de intermediar pe care o are între lumea materială pământeană şi lumea spiritelor. El ne făcut să înţelegem necesitatea depăşirii convenţiilor, dar mai ales necesitatea expansiunii conştiinţei, păstrând din trecut numai ceea ce a fost bun, selectând tot ce este progresist, spiritual şi modern, în acest context. În perioada care a trecut a fost necesar să ne dobândim naturaleţea şi bucuria de a trăi simplu, de a face exact ceea ce simţim, astfel încât să devenim sinceri cu noi înşine , egali şi eliberaţi de fel de fel de spaime. A fost o perioadă necesară de autoanaliză, în care a trebuit să ne schimbăm filozofia de viaţă, pentru ca acum să descoperim soluţiile cele mia bune pentru problemele noastre sau pentru a rezolva impasurile în care ne aflăm. Multe blocaje se vor desface ca prin minune, indicându-ne căile corecte de urmat.
Cât despre acest post el reprezintă o perioadă ce face referire la momentele noastre de pocăinţă şi sfinţenie în care ne mărturisim duhovnicului nostru păcatele, îl ajutăm pe aproapele nostru, îndepărtând din calea noastră resentimentele. Cum trebuie sa postim  se prescrie ajunare lunea, miercurea şi vi­nerea, pana la Ceasul IX, adică până la ora 15.00, când se consumă mâncare uscată. Marţea şi joia se consumă legume fierte, fără untdelemn, iar sâmbătă şi duminică se dezleagă la untdelemn şi vin. În timpul acestui post se citesc cele doua Paraclise ale Maicii Domnului, pentru sănătate şi pace sufletească.
Dintre toate posturile de peste an, cel care ţine cu credinţă postul Maicii Domnului şi se roagă are mari şanse să i se împlinească cererile. Există un ritual care începe odată cu acest post, el se ţine în felul următor: se începe în ziua de luni, în care nu se mănâncă nimic pana a doua zi dimineaţă, când se gustă o bucăţică de pâine şi se bea apa. Omul nu trebuie să se sature. În tot acest timp, candela sau o lumânare trebuie să fie aprinsă. În a doua săptămâna se porneşte de marţi, în a treia de miercuri şi tot aşa timp de şase săptămâni, până când se ajunge la duminică şi, atunci, omul e mântuit de nevoi.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Uneori suntem stăpâniţi de un simţământ de tristeţe pe care nu izbutim să ni-l controlăm. Ne
dăm seama că momentul magic al zilei a trecut şi noi nu am făcut nimic. Viaţa îşi ascunde atunci magia şi arta.
Trebuie să-l ascultăm pe copilul care am fost cândva şi care încă există în noi. Copilul acesta înţelege momentele magice. Putem să-i înăbuşim plânsul, dar
glasul nu i-l putem reduce la tăcere. Copilul acesta care am fost cândva continuă să fie
prezent. Fericiţi fie copiii, căci a lor este împărăţia Cerurilor. Dacă nu ne naştem încă o dată, dacă nu reîncepem să privim viaţa cu inocenţa şi entuziasmul copilăriei, nu mai are nici un sens să trăim mai departe.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 9 LEU
STICLARI MODELEAZĂ VAZE MINUNATE PRIN RESPIRAŢIA LOR CONTROLATĂ
Ca să creezi ceva în propria ta viaţă, nu înseamnă doar să modelezi materia şi să schimbi poziţia lucrurilor din jurul tău, ci mai ales să pui în mişcare un flux al ideilor, să-ţi foloseşti imaginaţia pentru a da naştere unor noi situaţii şi manifestări, ca expresii ale idealurilor tale de frumuseţe şi utilitate.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 19 RAC
UN PREOT CONDUCÂND O CEREMONIE DE NUNTĂ
Consfinţirea unor schimbări importante din viaţă printr-un ritual face parte din modul în care societatea este chemată să participe la viaţa individului pentru a-i da energia şi motivaţia necesară pentru ca el să-şi urmeze calea aleasă. Decizia omului nu ar trebui să se bazeze pe ceea ce se aşteaptă societatea de la el, ci pe ceea ce simte el cu tot sufletul.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top