24 august 2013

Azi noapte la ora 1.36 Mercur a trecut în domiciliul propriu, semnul Fecioarei, aducând mai multă luciditate şi claritate în gândire, simţ analitic şi de multe ori critic. Din această poziţie formează tot astăzi conjuncţia superioară cu Soarele la ora 23.56 dar şi opoziţie cu Neptun, aspect care se va perfecta luni. Aceste două aspecte şi poziţia în semn, îi conferă lui Mercur calităţi paradoxale, mai ales dacă nu înţelegem cum funcţionează, adică opoziţia cu Neptun aduce o stare de confuzie şi ameţeală fizică iar conjuncţia cu Soarele capacitate de a gândi. De fapt trecem prin stări alternative iar confuzia se declanşează doar dacă nu reuşim să ne sincronizăm visarea şi reveria cu intuiţia şi raţiunea. Pare cidat, dar nu este greu de loc.Ideile care ne vin pe cale intuitivă trebuie scrise şi cumva trecute şi prin filtrul raţiunii. Stările de reverie sunt excelente dacă nu le alungăm, le lăsăm să ne cuprindă, să se epuizeze iar apoi revenim la treburi concrete.
Tot astăzi Venus şi Pluton sunt în cuadratură, ceea ce evident aduce tensiuni relaţionale, mai aes că Venus se află în propriul domiciliu şi în semnul relaţiei şi armoniei, Balanţa. De aceea fiecare va căuta liniştea şi tihna prin iubire, de multe ori căutările nu sunt compatibile şi atunci reacţionăm, în loc să înţelegem că fiecare are un mod particular de a relaţiona.
Ziua este în general tensionată şi trebuie mult tact în relaţii, mai ales în cele sentimentale.
În general vulnerabilitatea este accentuată, simţindu-ne depăşiţi de emoţii, invadaţi de incertitudini, şi de o stare de confuzie.
Parte bună a lucrurilor este că putem pune degetul pe rană, acceptându-ne punctele slabe şi propriile slăbiciuni.
În acelaşi timp, se poate debloca planul material dacă vom învăţa să dăruim, fiind modul în care vom primi înapoi mult mai mult.
Ne putem recăpăta echilibrul prin diverse tehnici de relaxare, prin artă sau ocupându-ne de activităţi creative.
Este bine să fim în general prudenţi pentru că sunt posibile schimbări bruşte de situaţii, dar pe care trebuie să le privim obiectiv, ca pe nişte paşi înainte în evoluţia noastră.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Când greutăţile vieţii apasă prea greu pe umerii noştri, trebuie să ne păstrăm convingerea că totul merge în sensul cel mai bun pentru noi. Credinţa ne susţine pe timp de furtună şi ne ajută să depăşim îndoiala sau deznădejdea atunci când suntem tentaţi să renunţăm.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 2 FECIOARĂ
 O MARE CRUCE ALBĂ – DOMINÂND PEISAJUL – SE ÎNALŢĂ SINGURATICĂ PE CULMEA UNUI DEAL ÎNALT
Dacă vrei să urci în viaţă, trebuie să te detaşezi din mulţime, să te individualizezi cultivându-ţi calităţile şi purificându-ţi intenţiile şi idealul. Fii tu însuţi, nu o copie a celor din jurul tău. Asta nu înseamnă să te consideri superior altora, ci să-ţi recunoşti potenţialul unic – ştiind că fiecare fiinţă este unică şi are un potenţial unic – şi să-l exprimi în cel mai înalt grad. Dealul e şi plin de iarbă, dar vrei să fii doar un fir de iarbă printre miliarde?
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 7 SCORPION
SCUFUNDĂTORI LA ADÂNCIME
Ceea ce se vede la suprafaţă este doar o mică parte din ceea ce este. Trebuie să ştii să pătrunzi în profunzimea problemei, să percepi cauzele ei mai adânci. Iar locul unde te poţi „scufunda” cel mai uşor este în propriul tău suflet, fiindcă nimeni nu-ţi poate impune acolo nici un fel de restricţii. Învaţă să pătrunzi în adâncurile fiinţei tale, să-ţi sondezi şi să-ţi recunoşti dorinţele şi impulsurile. Ele creează ceea ce se vede la suprafaţa vieţii tale.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top