Previziuni pentru săptămâna 25 – 31 august

Săptămâna aceasta se află sub guvernarea lui Jupiter, aflat în exaltare în semnul Racului, de aceea tot ce face, spunem, gândim, acţionăm, are o tentă de supraevaluare, de exagerare, de expansiune. Vom fi mai generoşi, mai prietenoşi, mai dispuşi să oferim ajutor, să ne ajutăm aproapele. De fapt dorim să fim în expansiune în orice domeniu, de aceea putem spune că este o săptămână a creşterii.
Săptămâna începe cu aspect important, opoziţia anuală dintre Mercur şi Neptun, de fapt este un moment în care, fiind într-un perfect echilibru interior ar trebui să punem în balanţă realizările noastre practice exterioare, cu cel interioare.
După modul de a acorda cele două aspecte, material şi spiritual, prin echilibru, fiecare revelează inteligenţa sa, iubirea sa, voinţa sa, şi nimic nu este mai dificil. Pentru unii, tentaţia este de a se arunca în viaţa materială uitând de Viaţa Spiritului, iar pentru ceilalţi de a nu se ocupa decât de Viaţa Spiritului, uitând de viaţa materială. Există o a treia soluţie, şi ea este cea pe care fiecare trebuie să o găsească pentru el însuşi, deoarece fiecare caz este particular, iar ziua de astăzi este una în care ne putem descoperi modalităţile de a acţiona cele mai potrivite, pentru a ne afla in echilibru şi armonie cu noi înşine. La bază, bineînţeles, toate fiinţele umane posedă aceeaşi natură, aceeaşi chintesenţă, aceleaşi nevoi: au ieşit din mâinile Creatorului, din aceleaşi „ateliere”, dar gradul de evoluţie nu este acelaşi, temperamentul  nu este acelaşi, nici vocaţia  în această existenţă, iar fiecare trebuie să-şi rezolve individual problema sa fără a vrea să-şi imite vecinul. Cel care se simte împins să fondeze o familie nu poate să rezolve problema ca şi cel care preferă să rămână celibatar. Cel care are nevoie de multă activitate fizică nu poate să ducă aceeaşi viaţă ca şi cel care are un temperament meditativ, contemplativ. Fiecare are calea sa, misiunea sa şi, de aceea trebuie, întotdeauna, să ne dezvoltăm în funcţie de propria natură. Este vorba doar să putem să cântăm „partitura” dată, respectând notele, măsura, ritmul; suntem obligaţi s-o cântăm cu vocea noastră care nu seamănă, în mod sigur, cu a nimănui, dar aceasta nu are nici un fel de importanţă. Singurul lucru important este să executăm perfect „partitura”, adică să ne conformăm doar Filozofiei veridice, înţelegând Legile Universului. Oricum despre acest aspect am scris destul de mult la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/previziuni-pentru-opozitia-mercur-neptun-din-26-august-2013.
Luni avem opoziţia anuală dintre Venus şi Uranus, care aduce evenimente neaşteptate din punct de vedere relaţional. Uranus retrograd are manifestări evolutive şi este de natură să ne facă mai conştienţi de necesitatea descoperii adevăratelor valori, opoziţia cu Venus aduce posibilitatea ca anumite evenimente din viaţa noastră să ne determine să adoptăm această conduită.
Natura celor două planete, una feminină, caldă, prietenoasă în domiciliu (Venus) şi cealaltă rece, cerebrală, impulsivă şi intempestivă, face ca toate aceste trăsături, folosite în exces să fie temperate prin evenimentele care au loc.
În general se întâmplă ca vanitatea şi amorul propriu să fie drastic sancţionate de evenimente neprevăzute, care ne testează relaţiile sentimentale sau sistemul de valori.
Contextul social este cel mai afectat, dar şi cel sentimental, unde pot apare certuri sau furtuni pasionale.
Marţi Soarele şi Neptun sunt în opoziţia anuală, acest aspect vine să continue starea de confuzie şi de incertitudine generată de celelalte două aspecte, în acest fel ne este foarte mult diminuată dorinţa de a controla, de a ne impune punctual de vedere, însă, putem exagera în tot ceea ce facem, spunem sau gândim, alimentându-ne fricile obsesive sau stările de nesiguranţă.
Tot marţi mai este un aspect important, sextilul Mercur Saturn, care cumva ne aduce cu picioarele pe pământ şi ne determină să vedem realitatea, evident ceţoasă, dar o vedem.
Marţi este şi Sfântul Fanurie,viaţa lui este mai mult o legendă,  el este ocrotitorul preoţilor şi protectorul Rhodosului, unde vin anual mii de pelerini pentru a se ruga. Este un mare făcător de minuni, cei care au nevoie de ajutor în caz de boală, de pierdere, de piedici sau în probleme de suflet pot să-i ceară ajutor Sfântului Fanurie.
Se practică şi un ritual, care durează 10 zile şi se face în afara postului. Se coc turtiţe sau cornuleţe, nouă zile la rând, astfel: luni, miercuri şi vineri, aluatul va fi de post. Marţi, joi şi sâmbătă – de dulce, iar duminică se face pauza. Aluatul de post conţine: faină, apă, sare, ulei de măsline, scorţişoară, zahăr (se poate adăuga gem sau rahat) şi se coace. Turtiţele se fac dimineaţa şi se împart calde, la trei persoane, care să spună „bogdaproste”, iar cel care împarte spune în gând: „Sa fie pentru mama Sfântului. Fanurie”. În aluatul „de dulce” se adaugă şi un ou. După ajutorul primit, se va face o plăcintă care poate avea ou şi brânză, şi se împarte tot la trei persoane sărace, iar cel ce împarte zice în gând: „Mulţumesc, Sfinte Fanurie, pentru ajutorul primit!”. Important: turtele se fac de către cel care le şi împarte; persoana respectivă va citi zilnic, de trei ori, acatistul sfântului, adăugând în text cererea adresata lui; nu va spune nimănui pentru ce face pomană, nu va gusta turtele, nici el, nici altcineva din familie.
Miercuri seria aspectelor tensionate continuă prin cuadratura dintre Jupiter şi Venus, acest aspect este important, căci el determină decizii care sunt importante pentru realizările noastre ulterioare, el pare mai mult o provocare dar, de fapt este o clarificare şi o eliberare de anumite situaţii care nu ne erau necesare, dar pe care insistam să le continuăm, din teamă, frică sau nesiguranţă.
Datorită şi acestui aspect, planul sentimental, rămâne încordat căci suntem înverşunaţi şi posesivi, ne dorim atenţie exclusivă, iar dacă nu o primim suntem suspicioşi. În general nu este nimic grav, dar tensiunile pot escalada dacă nu avem discernământul să ne oprim atunci când realizăm că am împins lucrurile la extrem. Toate experienţele vieţii şi chiar bucuriile sunt tratate cam îngust datorită importanţei exagerate pe care o acordăm problemelor minore.
Tot miercuri Marte va părăsi semnul Racului unde s-a aflat timp de aproximativ trei luni, în poziţia de cădere, şi va intra în semnul Leului, de unde ne va ajuta să ne crească eficienţa, ne va sprijini la nivel fizic, revenindu-ne energia şi dorinţa de a face, de a acţiona. În plus se va forma Ultimul Pătrar, ceea ce ne va determina în această zi să dorim să punctăm, să clarificăm, cu orice preţ, ceea ce evident va amplifica tensiunile deja existente.
Mercur în ziua guvernată de ele va forma două aspecte care ne vor face şi mai incisivi, mai aroganţi chiar, este vorba de sextilul cu Lilith şi trigonul cu Pluton. În plus aceste două aspecte vor acţiona în tandem pentru a ne ajuta să facem schimbările necesare fiecăruia.
Joi, Mercur este în sextil cu Nodul Nord dar şi în opoziţie cu Chiron, tensiunile generate de opoziţie ne determină la acţiuni – forţate din exteriorul nostru – care ne ajută să ne îndreptăm spre calea noastră şi să soluţionăm, cumva impus, ceea ce amânam sau nu voiam să o facem de ceva vreme. În plus până la ora 14.45 Luna este fără direcţie, de aceea este important să fim mult mai atenţi decât deobicei, în general ne concentrăm cu dificultate, greşind uşor din neatenţie, încurcând ideile sau lucrurile; din acest motive este bine să evităm contactele comerciale şi să fim cât mai atenţi la condus.
Joi este şi o mare sărbătoare creştină, Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, este o zi de post, în care, potrivit tradiţiei, este bine să nu se mănânce pepeni, pentru că forma lor aminteşte de cea a capului. În satul tradiţional, în aceasta zi nu se foloseşte cuţitul, totul se rupe cu mâna. În popor se vorbeşte şi de un post care ţine „de la cruce până la cruce”, un post de două săptămâni – până în 14 septembrie, neconsemnat în calendarul creştin, care avea rolul de a-i curăţi pe cei care au săvârşit omoruri sau alte păcate grave. Postitorii mâncau în aceasta zi numai o turtă de grâu sau de mălai, făcută doar de ei, ne tăiată cu cuţitul. Prin acest post postitorii îşi mântuiesc sufletul de cele mai grele păcate făcute în viaţă, precum: furturi cu ucideri, cauza rămânerii familiei fără căpătâi, omoruri, iar femei, omorârea pruncilor; postul se mai ţine şi pentru boli grele.
Vineri, Pluton şi Lilith sunt în conjuncţie exactă, este un aspect extrem de provocator, care poate genera destul de multe conflicte, cataclisme şi evenimente dure, dureroase, dificil de gestionat. Despre acest aspect atât de complex voi scrie un articol separat. Oricum le ne afectează întreaga săptămână, de aceea se impune extrem de multă atenţie şi credinţă în tot ce înfăptuim, şi, în acelaşi timp respectarea zilelor de sărbătoare şi de post din aceste zile. Acest aspect este îndulcit cumva, de sextilul Soare Saturn, care cumva ne ajută ca în al doisprezecelea ceas să înţelegem ce avem de făcut şi în acest fel să ne putem feri de necazuri. Totodată vineri este sărbătorit şi Sfântul Alexandru.
Sâmbătă Soarele formează sextilul descrescător cu Luna, ceea ce ne ajută să ne mai echilibrăm în interiorul nostru, iar Mercur formează sextil cu Jupiter ceea ce ne ajută să folosim importante oportunităţi comerciale care apar, ne creşte eficienţa şi ne dă un imbold puternic de a acţiona pentru a rezolva problemele rămase restante.
La capitolul sănătate, avem o mulţime de inhibiţii care ne afectează rinichii, sau sistemul nervos. În plan fiziologic uscăciunea poate afecta mucoasele, iar articulaţiile îşi pierd din supleţe. Este important cu ne hrănim, pentru că riscul de intoxicaţii este destul de ridicat. Este recomandabil să ţinem post şi să consumăm cât mai multe lichide.
 
Poate că aceste rânduri ne vor ajuta să trecem cu mai multă înţelepciune tensiunile săptămânii acesteia.
Paradoxul vremurilor noastre în istorie este ca
avem cladiri mai mari dar suflete mai mici;
autostrazi mai largi dar minti mai înguste.
Cheltuim mai mult dar avem mai putin;
cumparam mai mult dar ne bucuram mai putin.

Avem case mai mari dar familii mai mici,
Avem mai multe accesorii dar mai putin timp;
avem mai multe functii dar mai putina minte,
mai multe cunostinte dar mai putina judecata;
mai multi experti si totusi mai multe probleme,
mai multa medicina dar mai putina sanatate.

Bem prea mult, fumam prea mult,
Cheltuim prea nesabuit,
Râdem prea putin,
Conducem prea repede,
Ne enervam prea tare,
Ne culcam prea târziu, ne sculam prea obositi,
Citim prea putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam prea rar.

Ne-am multiplicat averile dar ne-am redus valorile.
Vorbim prea mult, iubim prea rar si urâm prea des.
Am învatat cum sa ne câstigam existenta dar nu cum sa ne facem o viata,
Am adaugat ani vietii si nu viata anilor.

Am ajuns pâna la luna si înapoi dar avem probleme când trebuie sa
traversam strada sa facem cunostinta cu un vecin.
Am cucerit spatiul cosmic dar nu si pe cel interior.
Am facut lucruri mai mari dar nu mai bune.

Am curatat aerul dar am poluat solul.
Am cucerit atomul dar nu si prejudecatile noastre.
Scriem mai mult dar învatam mai putin.
Planuim mai multe dar realizam mai putine.
Am învatat sa ne grabim dar nu si sa asteptam.

Am construit mai multe calculatoare: sa detina mai multe informatii,
sa produca mai multe copii ca niciodata dar comunicam din ce în ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei încete;
oamenilor mari si caracterelor meschine;
profiturilor rapide si relatiilor superficiale.
Acestea sunt vremurile în care avem doua venituri dar mai multe divorturi,
Case mai frumoase dar camine destramate.

Acestea sunt vremurile în care avem excursii rapide, scutece de unica
folosinta, moralitate de doi bani, aventuri de-o noapte, corpuri
supraponderale si pastile care îti induc orice stare de la bucurie la
liniste si la moarte.

Sunt niste vremuri în care sunt prea multe vitrine dar nimic în interior.
Vremuri în care tehnologia îti poate aduce aceasta scrisoare si în care
poti decide fie sa împartasesti acest punct de vedere, fie sa stergi
acest mesaj.

Aminteste-ti sa-ti petreci timp cu persoanele iubite,
Pentru ca nu vor fi lânga tine o eternitate.

Aminteste-ti sa spui o vorba buna copilului care te veneraza, pentru
ca acel copil va creste curând si va pleca de lânga tine.

Aminteste-ti sa-l îmbratisezi cu dragoste pe cel de lânga tine pentru
ca aceasta este singura comoara pe care o poti oferi cu inima si nu te
costa nimic.
Aminteste-ti sa spui „TE IUBESC” partenerului si persoanelor pe care
le îndragesti, dar mai ales sa o spui din inima.
O sarutare si o îmbratisare vor alina durerea atunci când sunt sincere.

Aminteste-ti sa-i tii pe cei dragi de mâna si sa pretuiesti acel
moment pentru ca într-o zi acea persoana nu va mai fi lânga tine.

Fa-ti timp sa iubesti, fa-ti timp sa vorbesti, fa-ti timp
 
 
 
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top