28 august 2013

Marte a părăsit după mai bine de două luni, semnul de cădere al Racului, unde a fost extrem de slăbit, ceea ce a determinat pentru mulţi dintre noi o stare de oboseală acentuată şi  intrat în semnul Leului unde se află în trigonocraţie, o poziţie evident mai bună, care ne aduce un aport energetic important şi ne creşte evident pofta de viaţă, dar mare atenţie şi dorinţele şi pasiunile.
Ceres este planetoidul care semnifică mama, ca simbol al hranei, al alimentaţiei, al puterii pământului; astăzi părăseşte semnul Leului pentru a intra în propriul domiciliu, Fecioar, de unde cu siguranţă aduce abundenţă legate de roadele pământului, dar ne şi ajută să materializăm mai uşor orice în activităţile noastre.
Tota astăzi Soarele şi Luna formează Ultimul Pătrar, acest aspect face ca pentru mulţi dintre noi să fie momentul să înţelegem că trebuie să punem capăt situaţiilor care ne consumă energetic, care ne creează dificultăţi în exprimarea calităţilor noastre native, sau care ne determină să le neglijăm. Fiecare dintre noi poate resimţi acut nevoia de protecţie, existând o vulnerabilitate crescută referitoare la felul în care suntem percepuţi, priviţi sau înţeleşi. De aceea este nevoie mai mult decât oricând de răbdare, tact şi bunăvoinţă, în toate raporturile noastre.
Acum ne putem confrunta cu situaţii în care trebuie să acţionăm în forţa, nu avem de ce să ne ascundem identitatea sau motivaţiile, daca ele sunt bine intenţionate şi corect fundamentate.
După-amaiză suntem încordaţi, foarte temători şi nesiguri pe acţiunile noastre, destul de iritaţi şi lipsiţi de diplomaţie – în mare parte datorită sextilului Mercur Lilith, practic Mercur devenind punctul de descărcare a opoziţiei Mercur Pluton, atât de activă în aceste zile. Este vorba de fel de fel de blocaje care apar, a căror cauză o reprezintă acţiunile negândite sau cele improvizate din lipsă de răbdare. Este important să analizăm ceea ce nu ne iese şi să fim mai puţin încordaţi. Este la fel de important să ne îndreptăm cu încredere gândurile către îndeplinirea scopului propus. Sentimentele de mâhnire şi singurătate pot fi frecvente, de aceea este important să fim deschişi pentru a studia lucruri noi sau pentru a ne ocupa de aflarea tainelor necunoscutului.
Rar trece o zi în viaţa noastră fără să trăim temeri înăuntru sau în afară, fără îngrijorări, fără spaime şi fără griji. Aceste puteri întunecate au pervertit în aşa măsură fiecare aspect al lumii noastre, încât nu putem scăpa niciodată de ele pe deplin. Acest lucru este posibil dacă nu aparţinem acestor puteri, dacă nu ne construim sălaşul printre ele, ci alegem să avem drept locuinţă casa dragostei. Această alegere nu se face o dată pentru totdeauna, ci trăind o viaţă spirituală, rugându-ne neîncetat şi respirând astfel respiraţia lui Dumnezeu. Datorită vieţii spirituale noi ne mutăm încet-încet din casa fricii în casa dragostei. Viaţa spirituală ne face conştienţi de faptul că adevărata noastră casă nu este cea a fricii, în care domnesc puterile urii şi ale violenţei, ci casa dragostei, în care sălăşluieşte Dumnezeu.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Dacă omul este o trestie gânditoare, conform dictonului consacrat, omenirea este pe cale să devină o reţea gânditoare, iar acest proces ne obligă mai mult ca niciodată să reflectăm la buna funcţionare a sistemului pe care se bazează: comuni­carea. Fiind miercuri ziua guvernată de Mercur, planeta comunicării, cu atât mai mult această idee trebuie să ne preocupe.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 6 FECIOARĂ
UN CARUSEL CU CĂLUŞEI DE BÂLCI
Totul se desfăşoară în cicluri care se repetă, dar depinde de tine ca fiecare repetare să fie mai frumoasă. Dacă repeţi aceleaşi erori, repetările devin de-a dreptul chinuitoare, şi la fel viaţa ta. Nu trebuie să te laşi păcălit de jocul ameţitor al iluziilor care se perindă prin faţa ochilor tăi. Caută să priveşti în locul care dă stabilitate vieţii tale, şi să-ţi construieşti echilibrul lăuntric bazat pe valori care nu sunt afectate de roata vieţii.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 9 FECIOARĂ
UN PICTOR EXPRESIONIST CREÂND UN TABLOU FUTURIST
Imaginaţia ta este cea care îţi modelează viitorul. Culorile în care îţi imaginezi lumea sunt cele care vor da nota realităţii tale. Foloseşte culori vii, luminoase, imagini pline de bucurie, dacă vrei o viaţă luminoasă şi bogată. Ai toată libertatea să modelezi cum vrei imaginea pe care o oferi lumii, dar nu uita că este însăşi imaginea vieţii pe care ţi-o făureşti.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top