29 august 2013

Astăzi este o mare sărbătoare creştină, Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul, este zi de post şi rugăciune. In popor se vorbeste si de un post care tine „de la cruce pana la cruce”, un post de doua saptamani, neconsemnat in calendarul crestin, care avea rolul de a-i curati pe cei care au savarsit omoruri sau alte pacate grave. Postitorii mancau in aceasta zi numai o turta de grau sau de malai.
Ioan este nume iudaic: „Iohanan” prescurtare din Iehohanan” si inseamna „Dumnezeu s-a milostivit”.
Primele cuvinte de invatatura ale Sfantului Ioan Botezatorul au fost: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor” (Matei 3, 2). Tot asa a inceput si Hristos Evanghelia Sa. Primele cuvinte pe care le-a rostit la Capernaum cand a iesit sa propovaduiasca sunt acestea: „Pocaiti-va, ca s-a apropiat imparatia cerurilor” (Matei 4, 17).
Din punct de vedere astrologic, trigonul Mercur Nodul Sud este important, pentru că există o armonie şi o uşurinţă în a percepe mesajele care ni se transmit, ele vin în viaţa noastră pur şi simplu, fără prea multe complicaţii, ca ceva firesc, important este ca în fiecare lucru pe care-l trăim să-i vedem partea ascunsă, subtilă. De aceea să folosim fiecare ocazie pe care o ofera viata pentru a ne mari inteligenta, pentru a ne ridica gradul de constienta. De obicei facem tot ce ne sta in putere pentru a ne transforma viata intr-un iad. Cei care suferim suntem noi insine, si din cauza suferintei noastre ii facem si pe altii sa sufere. Iar când este vorba de un grup mai mare de oameni, care traiesc impreuna si isi produc suferinte unii altora, aceasta suferinta creste.
Practic au venit peste noi o mulţime de evenimente necesare pentru a ne schimba atitudinea faţă lucrurile învechite sau care nu ne mai erau necesare în viaţa noastră, acum trebuie să ne recreăm o nouă viaţă, atitudine, situaţie. Este important să nu lăsăm garda jos acum, să continuăm să punem în practică ceea ce am decis, să fim consecvenţi.
 
ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
Să ne bucurăm de faptul că Dumnezeu şi îngerii ne sprijină ca să trecem prin această viaţă; ei au grijă să primim tot timpul cunoaşterea, informaţiile, oamenii, posibilităţile materiale de care avem nevoie pentru realizarea fiecărei acţiuni. Uşile ni se deschid de fiecare dată când lucrăm sub îndrumarea lor, ceea ce face ca uneori să asistăm la adevărate miracole.
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 7 FECIOARĂ
UN HAREM
Bucuriile vieţii nu pot fi dobândite prin durerea altora, ele sunt depline numai când toţi se bucură la fel de mult în experienţele comune. Clădeşte-ţi fericirea căutând să aduci bucurie şi ajutor celorlalţi. Sensul tău poate fi dat tocmai de mediul în care te afli, fie că te îndeamnă să te armonizezi cu el şi să-ţi asumi rolul pe care ţi-l rezervă, fie că simţi nevoia să cauţi ceva pe măsura posibilităţilor tale reale. În oricare caz, trebuie să te decizi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 14 RAC
UN OM FOARTE BĂTRÂN, CONFRUNTAT CU UN VAST SPAŢIU ÎNTUNECAT SPRE NORD-EST
Cu toată experienţa dobândită, poţi să simţi că eşti copleşit de problemele iscate în jurul tău, din planul societăţii în care trăieşti, şi atunci trebuie să găseşti soluţii noi pentru a nu fi afectat de ele şi a găsi pacea pentru tine şi familia ta. Este un moment în care trebuie să ştii să trăieşti pe picioarele tale şi să iei decizii proprii, bazate mai mult pe înţelepciunea şi experienţa ta de viata decât pe normele şi tendinţele sociale.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top