31 august 2013

Astăzi şi mâine Luna este în Rac în propriul domiciliu, amplificându-ne emoţiile, dar şi percepţiile intuitive. De fiecare dată când este în acest semn este momentul cel mai potrivit să exersăm să ne ascultăm vocea inimii. Se pot pune întrebări simple, aşteptând răspunsul Îngeruşlui păzitor, acestea trebuind făcute în stare de linişte şi concentrare, pentru început, tocmai pentru a stabili un limbaj comun.
Apoi Luna formează conjuncţia lunară cu Lilith, un moment în care numeroase amintiri ne pot reveni în minte, este o provocare prin care suntem orientaţi să ne consumăm energia într-un mod inutil, în schimb această conjuncţie este un moment potrivit pentru a ne elibera de o teamîă profundă: de exemplu dacă există teama că nu suntem apreciaţi, ne construim o frază potrivită, pe care să o folosim pentru acest gând – ”Oportunităţile există peste tot în jurul meu, depinde doar de mine să aleg altceva”, sau atunci când nu ne simţim mulţumiţi de viaţa noastră: ” Legea atracţiei îmi dăruieşte tot ce este mai bun în viaţă, deci eu îmi construiesc propria viaţă”, şi aşa mai departe, pentru orice gând supărător puteţi construi o afirmaţie, sau acesa o imagine frumoasă, ceea ce va face ca treptat, treptat toate gândurile genertaoare de frică să fie înlăturate.
Frica  – este un tip de încercare psihica, de care răspunde exclusiv Lilith. De aceea: niciodată să nu ne fie frică; dacă apare frica să nu o ascundem pentru că ea va creşte, este bine să-i înţelegem cauza şi să o înlăturăm, înţelegând ce nu ne era necesar;după orice încercare eşuată – şi credeţi-mă că vor fi multe – apare frica, neliniştea, datorită faptului că ne căutăm justificări în faţa celorlalţi. Vom căuta să atragem încă 20 – 30 de oameni, deoarece răul niciodată nu convinge pe nimeni, pe deplin; astfel că avem nevoie de confirmări şi căpătam o siguranţă dacă spunem “Iată că şi celălalt spune la fel”.
Tot astăzi Mercur, care este cea mai dinamică planetă în această perioadă, şi pe care o putem admira la orizontul vestic, imediat după apus, formează un frumos sextil cu Jupiter, aspect care generează multe oportunităţi şi situaţii favorabile.
Soarele este în sextil cu Luna, aspecte care ne ajută să ne eliberăm, să ne detensionăm de tot ce nu ne este necesar, mai ales la nivel emoţional.
Iată că avem o zi plină de activităţi care ne ajută în creşterea personală, este bine să nu o trăim la întâmplare ci conştienţi că putem realiza aparent lucruri mici, dar care au o mare valoare şi importanţă, privind în ansamblu.
Seara Luna este în conjuncţie cu Jupiter, aşa că vom avea tendinţa de a exagera, fie prin mâncare sau băutură, fie prin emoţii împinse la extrem, fie prin situaţiile pe care le generăm. Este important să folosim acest aspect pentru a înţelege ce probleme karmice avem de rezolvat şi ce datorii din trecut au rămas ne-nţelese sau au fost amânate.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
În basmele româneşti ne întâlnim deseori cu acest concept care este sub înfăţişare  simbolică, care este denumit ca “Păzitorul Pragului”. În “Harap Alb” ia forma de urs, rezumând în el toate condiţiile limitative pe care eroul vrea să le depăşească. “Păzitorul Pragului” este un coşmar, care ne copleşeşte. În alte basme, apar încercări la trei poduri succesive, de arama, de argint, de aur, ( aici se aseamănă cu situaţia noastră concretă), ca lup, leu, balaur cu douăsprezece capete. Rene Guenon, faimos esoterist occidental, vorbeşte şi el despre “paznicul porţii prin care trebuie să treacă fiinţa pentru a se elibera de condiţiile limitative (…) ce o reţin în domeniul existenţei contingente şi manifestate.”
 
GRADUL SABIANAL ZILEI – 8 FECIOARĂ
O FATĂ IA PRIMA EI LECŢIE DE DANS
Intră cu curaj în experienţele noi. Învaţă din situaţiile inedite şi ai încredere în puterea ta de a progresa, chiar dacă începutul pare dificil. Aptitudinile tale native merită să fie şlefuite, şi nu trebuie să te descurajezi dacă nu ajungi din prima încercare la performanţele dorite. Ceea ce admiri sincer la alţii, vei dobândi tu însuţi, dar este nevoie de răbdare şi consecvenţă.
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 8 SCORPION
LUNA STRĂLUCIND PESTE UN LAC
Atunci când intri într-o stare de calm, de pace lăuntrică, poţi vedea toate lucrurile in lumină, aşa cum sunt ele în realitate. Uneori aceasta stare de calm vine de la sine. Alteori trebuie să ştii să o regăseşti tu însuţi. Momentele de pace lăuntrică sunt infinit mai valoroase decât momentele de excitaţie senzorială. În asemenea momente de pace poţi descoperi cât valorează pentru tine aşa-zisele plăceri, bucurii, valori ale vieţii. Şi astfel îţi poţi orienta viaţa către ceea ce îţi aduce cu adevărat fericirea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top