8 septembrie 2013

La mulţi ani celor care poartă numele Feciaorei Maria!
Astăzi este o zi liniştită, care aduce o pace şi echilibru, dar este cumva, doar o pregătire faţă de tensiunile care ne vor străbate o perioadă de timp, tensiuni care seamănă cumva ca şi cum vom sta cu degetele în priză. De aceea fiind şi sărbătoare, este bine să ne umplem sufletul de această pace, ca şi cum ne-am încărca bateriile pentru a putea să facem faţă furtunilor care se vor declanşa în următoarea perioadă.
Luna este în semnul Balanţei, iar seara târziu va forma conjuncţie cu Venus, aspect pe care-l vom simţi întreaga zi, ele, de fapt generând armonia, echilibru, detaşarea dar şi o stare de lene plăcută.
Soarele târziu de toamnă cald şi învăluitor, ne copleşeşte cu căldura lui şi ne încarcă sufletul. Pe de altă parte forţa Fecioarei Maria se resimte din plin şi se revarsă asupra noastră ca un fel de vindecare profundă a rănilor personale, obţinute din luptele anterioare. De aceea cu cât vom fi mai liniştiţi ”reparaţiile” care se vor face asupra noastră vor fi mai eficiente, mai binefăcătoare.
Gândurile noastre de astăzi ar trbui să fie orientate spre înţelegerea ideii că  prrimim foarte mult, tocmai pentru a ne transforma, că suntem susţinuţi şi îndrumaţi şi cu cât primim mai mult cu atât trebuie să dăruim mai mult. Este vremea creşterii şi dezvoltării, a înfloririi. Să vedem frumosul din tot! Trăind prin spirit, mergem pe căile spiritului şi suntem una cu întreaga viaţă.
Este sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. Bătrânii spun ca în această zi rândunelele pleacă spre zonele calde, insectele încep să se ascundă în pământ, iar frigul îşi face simţită prezenţa. De aici şi spusa: „O trecut Sântămărie, leapădă si pălărie!” Este vremea în care se desfăşoară diferite târguri si iarmaroace. Din aceasta zi se încep unele activităţi practice specifice: culegerea unor fructe si plante medicinale, bătutul nucilor, recoltarea ogoarelor, culesul viilor, semănatul cerealelor de toamna.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
Când hotărâm să acţionăm, e normal să apară conflicte neaşteptate. Vom fi răniţi de acele conflicte, cu siguranţă. Rănile se vindecă; rămân ca cicatrice, şi asta este o binecuvântare. Asemenea răni rămân cu noi pentru tot restul vieţii şi ne sunt de mare ajutor. Dacă la un moment dat – pentru orice motiv – dorinţa noastră de a ne întoarce în trecut este puternică, trebuie doar să ne privim cicatricele. Cicatricele sunt semnele cătuşelor şi ne duc cu gândul la ororile închisorii – şi cu acea amintire mergem înainte. Uneori, cum este ziua de astăzi, unele dintre ele pur şi simplu dispar, într-un mod miraculos, tocmai pentru că nu ne mai sunt necesare.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 16 FECIOARĂ
COPII SE ÎMBULZESC ÎN JURUL CUŞTII URANGUTANULUI
Spectacolul vieţii ne oferă zilnic lucruri noi. Avem de învăţat foarte multe din el, cu singura condiţie să fim atenţi la ceea ce se întâmplă. Uneori comentariile celor din jur ne atrag atenţia asupra unui detaliu interesant, alteori ne derutează… Dar putem învăţa să fim atenţi la esenţa evenimentelor.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 8 SCORPION
LUNA STRĂLUCIND PESTE UN LAC
Atunci când intri într-o stare de calm, de pace lăuntrică, poţi vedea toate lucrurile in lumină, aşa cum sunt ele în realitate. Uneori aceasta stare de calm vine de la sine. Alteori trebuie să ştii să o regăseşti tu însuţi. Momentele de pace lăuntrică sunt infinit mai valoroase decât momentele de excitaţie senzorială. În asemenea momente de pace poţi descoperi cât valorează pentru tine aşa-zisele plăceri, bucurii, valori ale vieţii. Şi astfel îţi poţi orienta viaţa către ceea ce îţi aduce cu adevărat fericirea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top