9 septembrie 2013

La mulţi ani celor care poartă numele Sfintei Ana!
Astăzi Mercur părăseşte semnul Fecioarei şi intră în Balanţă, unde se află îm trigonocraţie şi ne determină să ne însuşim comunicarea activă, adică să ne învăţăm să ascultăm şi ideile, părerile şi informaţiile pe care ni le transmit şi cei din jurul nostru.
Tot astăzi se formează cuadratura Marte Saturn, un aspect dur, care anunţă evenimente inevitabile, pe de-o parte dar şi plăţi karmice diferite. Cu toate că este un aspect care se repetă frecvent, odată la doi ani şi câteva luni, de fiecare dată provoacă evenimente dureroase. Acum, Marte este şi mai impetuos prin poziţionarea lui în semnul Leului, sancţionând vanitatea, orgoliu şi mândria.
Luna din semnul Scorpionului este şi ea un factor de amplificare a cuadraturii, formând conjuncţie cu Saturn şi cuadratură cu Marte, chiar dacă în acest semn este considerată în cădere, totuşi nu se poate neglija influenţa ei, căci, face ca evenimentele să aibă o conotaţie destul de sumbră, aş putea spune amplificând cumva declanşarea unor evenimente karmice. Conjuncţia Lună Saturn, pe Via combusta, aduce o presiune greu de definit dar care în subtil ne determină să spunem, gata nu mai vreu să trăiesc aşa. Pentru a fi bine înţeleasă, nu este o revoltă ci pur şi simplu o decizie spontană, după pre multă experienţă a nefericirii.Din punct de vedere subtil, pentru fiecare dintre noi acest aspect, aduce un fel de presiune, greu de definit, dar care ne determină să schimbăm puţin câte puţin în viaţa noastră tot ce ne împiedică să evoluăm.  Cred eu că este vorba de curajul de ne confrunta cu prezentul, aşa cum este el, fără a ne împiedica de trecut, de a depăşi toate prejudecăţile noastre, toate tiparele sociale cu care ne confruntăm de generaţii, tocmai pentru a colabora în cel mai corect mod.
Pe de altă parte toate aspectele care se formează cu Saturn acum, sunt extrem de provocatoare, ele ne determină să ne ridicăm după ce am căzut, să ne scuturăm de praf şi mizerii şi să mergem mai departe. Este ca şi cum cineva ne-a pus o piedică extrem de vizibilă pe care din orgoliu sau vanitate am neglijat-o şi, prin urmare nu avem de ce să ne plângem, să ne lamentăm sau să căutăm vinovaţi.Curajul de a merge mai departe trebuie aşezat în mintea noastră şi, ori de câte ori nu reuşim ceea ce ne propunem, este util să vedem ce manevre eronate am făcut, să găsim puterea de a încerca altele, decişi că vom reuşi. 
De fiecare dată când Marte are un aspect dinamic, apar evenimente biciuitoare, dure, mai ales acum în relaţia lui cu Saturn. Asemenea momente nu sunt îndreptate împotriva cuiva anume, ci apar tocmai pentru ca oamenii să înveţe să se apropie unii de alţii şi să-şi asume răspunderi.
Ceea ce trebuie să facem în această zi este să ne modelăm supleţea de spirit, toleranţa dar cel mai important, adaptabilitatea. Toate acestea le putem realiza rostind sincer nemulţumirile pe care le avem, cinstit, deschis, fără impulsivitate.
Astăzi emoţiile noastre sunt profunde, iar intuiţia funcţionează la cote maxime, cel mai bine mai ales în plan personal este să dăm şi o nuanţă de pragmatism sentimentelor pe care le încercăm, astfel va dispare conflictul dintre personalitate şi emoţii. În plus putem renunţa la emoţiile vechi şi inutile, pentru a lăsa locul unora noi să se manifeste.
Este important să fim prudenţi evitând pe cât posibil acţiunile brutale, pripite, incoerente sau riscante, pentru a evita riscul unor accidente.
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Este o zi în care trebuie să iertăm, să ne încheiem multe socoteli omeneşti, să facem pace în sufletul nostru prin împăcarea şi iertatrea celorlalţi. Poate această rugăciune este de folos:
Binecuvântează-mă, Doamne, să nu rănesc niciodată pe nimeni cu vorbe spuse pe negândite ori cu faptele mele egoiste. Şi fă ca niciodată să nu fiu nepăsător faţă de cei care mă înconjoară şi faţă de nevoile lor!
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 17 FECIOARĂ
O ERUPŢIE VULCANICĂ
Atunci când lumea ta pare să se prăbuşească, ai nevoie de un moment de linişte, de un loc unde să te poţi aduna şi să te poţi gândi la noua lume care se naşte, la noua ta viaţă pe cale să înceapă. Căci, de fapt, este vorba de un nou început, un nou drum pe care porneşti, ca de obicei, numai cu ceea ce ai în sufletul tău…
 
GRADUL SABIAN AL LUNII –2 SCORPION
O STICLĂ SPARTĂ ŞI PARFUM RISIPIT
Emoţiile pe care le simţi în sufletul tău sunt primele repere care te pot îndruma pe călătoria vieţii. Uneori este necesar să le împărtăşeşti altora, ca să le furnizezi şi lor repere utile, şi dacă întârzii prea mult acest lucru, se poate să fii forţat ca să le împărtăşeşti brusc, cu violenţă, cu un sentiment de tulburare şi cu probleme de comunicare. Este de preferat să înveţi să-ţi comunici emoţiile cu măsură, la timpul potrivit, astfel încât comunicarea cu ceilalţi să nu fie perturbată de valurile de emoţie revărsată.
 
ASPECTELE ZILEI
Saturn în Scorpion în cuadratură cu Marte în Leu
Acest aspect, se petrece cam o data la doi ani si jumatate, in pozitia de descrestere a aspectului, in sensul apropierii lui Marte de planeta Saturn, de aceea evenimentele care au loc sunt de finalitate, de concretizare a lectiilor pe care le-am trait sau primit, de acceptare a lor si de modificare a comportamentului nostru sau chiar a stilului de viata.
Cei care se tem si cei care vor sa profite de teama altora afirma ca viata este o jungla, ca lumea este guvernata doar de legea celui mai tare. In realitate, in lume exista o armonie care scapa omului preocupat doar de sine. Fiecare lucru si fiecare fiinta isi are rolul sau, iar existenta lor are cauze si sensuri bine determinate. Daca fiecare om isi joaca bine rolul in locul care i se potriveste cel mai bine, atunci lumea ar putea fi un adevarat paradis.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top