11 septembrie 2013

Astăzi se formează cuadratura dintre Marte şi Nodurile lunare, aspect care ne determină să acţionăm, să ne perfecţionăm, prin evenimente care se declanşează sau prin conjuncturi care apar. Este un moment de tensiune, ca de altfel de fiecare dată înaintea unei schimbări, dar, dacă lăsăm ca totul să se deruleze, fără a interveni cumva, atunci vom înţelege exact ce avem de făcut. Energia pe care o simţim ar trebui să o orientăm spre interiorul fiinţai noastre, spre cercetare şi viaţă spirituală. Din păcate acest aspect are tendinţa de a ne orienta atenţia mai mult spre exterior, spre ceea ce-şi doresc ceilalţi de la noi, societatea, persoanele din anturaj sau chiar rivalii noştri, este o provocare, o mănuşă care ni se aruncă, într-un joc de orgolii; important este să nu răspundem la provocări, să facem doar ce simţim că ne este necesar şi folositor pentru evoluţia noastră. Este o zi în care trebuie să medităm, să ne facem planuri legate de noua perioadă care se deschide în faţa noastră, să ne propunem să renunţăm fără regrete la ceea ce nu ne mai este necesar şi să pornim cu toată fermitatea pe drumul personal, oricât de imposibile sau dificil ni s-ar părea.
Apoi acest aspect ne determină să ne îndreptăm. De aceea este bine să nu încercăm să ne justificăm judecăţile sau prejudecăţile, nu există nimic nobil sau justificabil în ele. Fiecare percepţie a inegalităţii necesită îndreptare şi iertare. Nu există excepţii. De aceea energia puternică pe care o resimţim în aceste zile este bine să o canalizăm pentru a realiza lucruri frumoase, a ierta şi a îndrepta lucrurile greşite.
Tot astăzi Venus părăseşte semnul de domiciliu, Balanţa, pentru a păşi în semnul Scorpionului, semn de exil, de unde ne va detemina să acceptăm, teorietic, cu toate că mulţi dintre noi se vor simţi nedreptăţiţi de ceea ce li se întâmplă.
Oricât de adânci pot părea prăpăstiile şi crizele sufleteşti ale vieţii, există întotdeauna în jurul lor şi repere solide care ne pot ajuta să ne menţinem la suprafaţă. La fel, oricât de dure şi de ameninţătoare ar părea problemele materiale ale vieţii, există mereu o cale mai profundă care ne poate ajuta să trecem dincolo de ele. Între două extreme ale unei situaţii, ne putem ajuta de una pentru a o depăşi pe cealaltă. Alegerea ne aparţine. Totuşi secretul acţiunilor de acum este acela de a tace (sigur Mercur ne va provoca să ripostăm verbal) şi de a observa atent, de a reflecta profund la ceea ce vedem, de a nu ne lasă imediat copleşiţi de emoţii, privind lucrurile superficial şi refuzând să cugetăm mai atent la ele. 
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Să iubim cât mai mult oamenii de lânga noi, oamenii cu care interacţionăm zilnic sau chiar şi pe cei cu care nu interacţionăm.
Să Îl iubim pe Dumnezeu cu toată fiinţa noastră, să ne abandonăm Lui întreaga viaţă şi astfel fiecare clipă a vieţii noastre devine impregnată de parfumul sublim al prezenţei Divine şi ajunşi aici nu mai putem fi decât fericiţi.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 19 FECIOARĂ
UN CONCURS DE ÎNOT
Cu toate trăirile şi emoţiile fiecărei zile, de obicei ne ducem viaţa cam la fel. Culoarele noastre de acţiune sunt destul de strict marcate, ţinta este mereu aceeaşi, efortul trebuie să fie constant. Şi totuşi, mult mai plăcut este să te scalzi liber in mare!…
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 4 BALANŢĂ
UN GRUP DE TINERI ŞEZÂND ÎN JURUL UNUI FOC, ÎN COMUNIUNE SPIRITUALĂ
Viaţa modernă este agitată fiindcă oamenii au uitat să mai caute pacea. Mulţi par să se simtă bine numai acolo unde e multă lume, zgomot, agitaţie, dar asta fiindcă în sufletul lor este o mare agitaţie. Există şi oameni care se simt bine dacă se pot aduna ca să se bucure împreună în linişte, în pace. Fiecare alege, în asemenea momente, o stare de spirit care îi descrie şi îi marchează viaţa. Şi fiecare poate vedea cum viaţa lui este aşa cum îi este sufletul. Iar alegerea este oricând la îndemână…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top