Previziuni zilnice pentru 12 septembrie 2013

Ziua începe cu inconjuncţia Lună Lilith, aspect care ne determină să fim destul de nesiguri asupra deciziilor noastre, dar şi asupra gândurilor şi sentimentelor. De fapt sunt temători în a ne exprima ideile pentru a nu fi prost înţeleşi. Luna se află în semnul Săgetătorului, un semn mutabil, motiv pentru care ne sunt amplificate stările de instabilitate şi indecizia, în plus ea se află sub patronajul lui Jupiter, guvernatorul acestei zile, un motiv în plus pentru a-i resimţi cu intensitate maximă aspectele şi influenţa.
Apoi întreaga zi este resimţit Primul Pătrar, adică cuadratura crescătoare Soare Lună, care amplifică tendinţa de a judeca şi a ne judeca, face ca noi să fim mai critici atât cu propriile acţiuni cât şi cu cele ale celor din jur şi ne determină să ne gândim la ajustări, să facem îmbunătăţiri, acolo unde lucrurile par să nu funcţioneze corect sau să fie greşit înţelese. De fapt tensiunea generată de acest aspect este constructivă, de aceea energia pe care o avem ar trebui utilizată pentru a schimba, pentru a realiza acele lucruri sau situaţii care să ne ajute să facem cel puţin un pas înainte.
Se pare că aceste tensiuni pot afecta şi planul sentimental; Venus este în sextil cu Vesta, explicăm, ceea ce ar trebui să aducă mai multă armonie în viaţa noastră, dar de fapt noi căutăm să obţinem o apropiere la nivel spiritual, fără a şti să o cerem; de aceea se pot declanşa evenimente neprevăzute, bazate pe senzaţia de nesiguranţă  şi datorate în mare parte sentimentelor de posesivitate şi dependenţă.
Mercur aflat în semnul Balanţei, este în trigon cu Junona, el, mesagerul lui Jupiter şi în ziua guvernată de el, încearcă prin acest aspect să împace, aşa cum spune un vechi proverb românesc, să împace şi capra şi varza. Dar este nevoie de abilitate pentru asta, ceea ce, din poziţia în care se află, îi cam lipseşte. De aceea el aplică un vicleşug, el încurcă situaţiile pentru a le descurca mai bine. El creează dezordinea pentru a putea birui mai bine. Singra problemă este că poate cade prizonerul propriilor iţe. De aceea provocarea cea mai mare a zilei de astăzi este acea prin care noi să fim capabili să fim mercurieni: abili în limbaj şi în gândire, călători solitari rapizi precum vântul, neataşându-ne de nimic, descotorosindu-ne de copiii minciunilor şi vicleşugurilor noastre, dejucând propriile noastre capcane? Iată abilitatea supremă de manifestare: capabili să minţim şi totuşi să triumfăm în faţa tribunalului lui Dumnezeu, să fim flexibili, acceptând schimbările, transformându-ne în fiecare zi, puţin câte puţin în bulgări de aur pur. Este un aspect minor, oarecum, dar care ne scuturp la ureche nişte clopoţei al căror sunet ar trebui să ne trezească din farsele pe care le jucăm sau le acceptăm. Simbolul sabian al zilei de astăzi transmite o imagine extraordinară în acest sens.
Astăzi Soarele trece în al treilea decan al Fecioarei, pregătindu-ne pentru venirea toamnei, pentru începerea anuală, şi nu numai, a transformărilor exterioare şi interioare, prin care să lăsăm să moară ceea ce trebuie pentru a face loc noului în viaţa noastră.
 
ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
În fiecare clipă sculptăm istoria următoarei clipe, în fiecare lună modelăm forma lunii ce va urma. Nici o zi nu este izolată şi singură. Karma este un proces continuu şi nu lucrează cu amânări. De aceea trebuie să prevedem consecinţele nu numai ale unei acţiuni ci şi a unei atitudini sau perspective.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 20 FECIOARĂ
UN CONVOI DE MAŞINI ÎNDREPTÂNDU-SE SPRE TĂRÂMUL FĂGĂDUINŢEI
Toată lumea vrea să ajungă undeva. Iar după ce ajunge la acea ţintă, vrea să ajungă la o alta. Şi trăim astfel într-o permanentă goană după o ţintă care se va dovedi apoi insuficientă. Totuşi, putem oricând să ne bucurăm de ceea ce avem aici şi acum!
 
GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 16 RAC
UN OM STUDIIND O MANDALĂ AFLATĂ ÎN FAŢA LUI, CU AJUTORUL UNEI CĂRŢI ANTICE
Uneori impresia că ştii totul despre o anumită problemă se poate dovedi falsă şi păguboasă. Există multă cunoaştere în cărţi, biblioteci, surse de informare specializate. Nu te jena să studiezi temeinic problema şi să înveţi ori de câte ori simţi că ai nevoie de informaţii suplimentare. Cei care cred că ştiu deja totul sunt cei mai expuşi riscului de a greşi din pură ignoranţă.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top