Previziuni zilnice pentru 14 septembrie 2013

Astăzi este Înălţarea Sfintei Cruci, despre această sărbătoare puteţi citi câteva idei pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/inaltarea-sfintei-cruci.
Din punct de vedere astrologic au loc două frumoase trigoane, primul care se formează este între Neptun retrograd din Peşti şi Venus, Neptun fiind guvernatorul ierarhic superior al lui Venus şi al doilea se formează între Marte din Leu şi Uranus retrograd din Berbec. Aceste aspecte mai îndulcesc Crucea cardinală, astăzi extrem de activă, pentru că este animată de Luna din Capricorn în conjuncţie cu Pluton şi de opoziţia pe care o formează cu Lilith şi Jupiter, dar şi de cuadratura Mercur Pluton retrograd.
De aceea ziua de astăzi poate fi una extrem de productivă, cu condiţia ca tot ceea ce facem să ne reprezinte, căci în acest fel pasiunea şi dedicarea ne scutesc de tensiunile generate de frustări, invidii sau pur şi simplu de nerăbdare sau încăpăţânare. Este bine ca în această perioadă să ne alegem modele de viaţă spirituală, să încercăm să fim ceea ce admirăm la ceilalţi, evident mă refer la acele persoane care reprezintă imagini simbol ale planului spiritual, să facem toate acele activităţi care ne bucură sufletul şi ne încarcă energetic.
În acelaşi timp Marte va dinamiza şi mai intens lucurile, aşa că suntem obsedaţi decât de puţin timp avem, sau cât de mult durează una sau alta. Pentru noi viteza, detaliile şi precizia vor avea o mare. Aşadar trebuie să ne gândim cât de mult ne implicăm în propria noastră viaţă, sau la cât facem lucrurile să se întâmple… Probabil că ne vom gândi destul de des că suntem doar o persoană, dar să nu uităm că sunt anumite persoane în viaţa noastră pentru care noi suntem toată lumea. Aici este important să analizăm sincronicitatea care sfidează permanent logica, legându-ne prin fire misterioase de persoane complet necunoscute, car ne influenţează viaţa esenţial. Trebuie doar să fim atenţi pentru a descoperi toate acestea.
Emoţiile pe care le simţim în suflet, sunt importante, să nu uităm că Luna este în opoziţie cu Lilith, acestea sunt primele repere care ne pot îndruma pe călătoria vieţii sau în acţiunile imediate. Uneori este necesar să le împărtăşim altora, ca să le furnizăm şi lor repere utile, şi dacă întârziem prea mult acest lucru, se poate să fim forţaţi ca să le împărtăşim brusc, cu violenţă, cu un sentiment de tulburare şi cu probleme de comunicare. Este de preferat să învăţăm să ne comunicăm emoţiile cu măsură, la timpul potrivit, astfel încât comunicarea cu ceilalţi să nu fie perturbată de valurile de emoţie revărsată.
Se pare că manifestările cele mai obişnuite ale acestei perioade tensionate vor ţine de implicarea în situaţii pe care aparent nu le înţelegem, ele venind tocmai pentru a rupe mentalităţile învechite din noi, automatismele. Tema de a abandona lucrurile învechite şi a începe ceva nou, este pentru că nu avem capacitatea de a ne recunoaşte calităţile noastre neexperimentate, aflate în stare latentă, dar tocmai acestea trebuie activate. Credinţa în Dumnezeu  ne poate aduce încrederea în propriile calităţi nelimitate şi nebănuite, mai extinse decât le bănuim.
O altă problemă pe care va trebui să o rezolvăm va fi planificarea muncii – despre asta ne vorbeşte guadratura Mercur Pluton – şi a timpului acordat ei împletită în mod armonios cu relaxarea şi odihna , fiind necesară abordarea unui stil metodic de lucru. Poate mulţi dintre noi vor reuşi să înţeleagă munca în colectiv, sentimentul de subordonare şi necesitatea perfecţionării profesionale permanente, prin autodidacticism.
Mai putem vorbi de  existenţa unui punct critic, de maximă energie, mei ales  în domeniul financiar.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Vom avea tendinţa de a exagera, prin gânduri sau vorbe, de a evada din faţa obstacolelor, refugiindu-ne în activităţi intelectuale sau călătorind. Dar nu uitaţi că cel mai simplu mod de a ne mulţumi pe noi înşine este acela de a face ceva pentru cei din jur. Cuvintele :”pot să fac ceva pentru tine?” trebuie să fie pe buzele noastre cât mai des cu putinţă.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 22 FECIOARĂ
O HAINĂ REGALĂ CU MÂNECI ÎNCRUSTATE CU NESTEMATE
Viaţa ta este regatul tău, şi nimeni altcineva nu este responsabil pentru ceea ce se întâmplă în acest regat. Bogăţia ta constă în talentele tale, şi dacă ştii să le cultivi şi să ţi le pui în valoare, aceasta îţi va umple inima de bucurii şi viaţa de satisfacţii pe toate planurile. Oare ceea ce arăţi acum celorlalţi este ceea ce ai tu mai de preţ?
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 9 SCORPION
UN DENTIST LA LUCRU
Uneori viaţa te răneşte, şi simţi nevoia să apelezi la diverse instrumente pentru repararea stricăciunii produse. Dar oricât de eficiente ar părea acestea, cauzele oricărei răni suferite sunt şi în tine însuţi. Învaţă să fii atât de puternic încât să nu poţi fi rănit, iar dacă eşti rănit, să te vindeci tu însuţi. Atunci nu vei mai depinde de ceea ce îţi pot oferi alţii pentru vindecare, şi vei putea tu însuţi să îi ajuţi pe alţii să se vindece.
 
ASPECTELE ZILEI
Venus în Scorpion în trigon cu Neptun în mişcare aparent retrogradă din Peşti
Ofera inspiraţie artistică, mistică, sentimente subtile, idealizând conceptul de armonie şi ritm.
Pasiunile sunt nobile, iar sentimentele preponderente sunt de dăruire, de uitare de sine, comportamentul fiind drăgăstos şi tandru. Rafinamentul şi sensibilitatea sunt foarte evidente, iar intuiţia şi imaginaţia sunt la cote maxime. Fiind un aspect puternic emoţional ne aduce într-un anume fel o stare de nepăsare sau inactivitate, datorată probabil tendinţei de a visa sau au ne preocupa de visele şi idealurile noastre. Este o perioadă favorabilă oamenilor de artă, sau celor care au potenţial artistic. Mai pot fi înlesnite mici afaceri,  sau mici câştiguri, dar în general simţul realităţii sau simţul practic este redus.
Putem considera că există un moment în viaţă când trebuie să privim lucrurile cu detaşare. Trecutul  a avut un rol imens în formarea şi evoluţia noastră, dar la un moment dat suntem pe cont propriu, şi trebuie să ne continuăm viaţa fără ca societatea să mai aştepte ceva de la noi. Aşadar, Viaţa este cea care aşteaptă ceva de la noi, şi cel mai simplu lucru pe care îl poate aştepta este să o înţelegem, să înţelegem sensul Vieţii şi al fiinţei noastre. Şi oricât am privi la ce se întâmplă în jurul nostru, adevărul îl vom afla doar învăţând să privim în adâncul sufletului.
 
Marte în Leu în trigon cu Uranus  în mişcare aparent retrogradă în Berbec
Este un aspect extrem de dinamic care ne ajută să găsim soluţii ingenioase la orice problemă, să acţionăm, să fim pe ”fază”, cum se spune. Totul este să acţionăm intuitiv, să fim creativi, şi să ne folosim din plin imaginaţia şi inspiraţia divină.
Energia pe care o resimţim ne face activi şi practic problemele pe care le avem le rezolvăm cu o mare uşurinţă, atât la nivel fizic cât şi intelectual. 
 
Mercur în Balanţă în cuadratură cu Pluton în Capricorn
Confuzia pe care o simţim la nivelul gândurilor, ne fac să avem o curiozitate morbidă în cele mai multe situaţii. De aceea acest aspect reprezintă o tensiune interioară pe care o manifestăm la exterior prin diferite speculaţii sau interpretării mentale al lucrurilor pe care nu le înţelegem sau nu le acceptăm. Este bine să conştietizăm că nu orice întrebare primeşte un răspuns pe loc, că poate, mai trebuie să căpătăm experienţă şi cunoaştere pentru a înţelege ceea ce acum ni se pare ascuns.
Este bine să citim , să medităm să folosim acuitatea mentală şi percepţia senzorială pentru a face câţiva paşi înainte pe calea cunoaşterii.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top