Previziuni pentru 16 septembrie 2013

Ziua de astăzi se află sub semnul aspectelor tensionate pe care le face Mercur cu Uranus – opoziţie şi cuadratură cu Lilith; din acest motiv este destul de dificil să relaţionăm sau să comunicăm, în sensul că ne facem greu înţeleşi. Din acest motiv, poate că suntem mai lipsiţi de dorinţa de concesii sau înţelegere, dar, acest aspect ne forţează creativitatea şi originalitatea pentru a ne rezolva problemele presante, sau pentru a înţelege ce greşim.
Opoziţia Mercur Uranus, este grea, pentru că Uranus, guvernatorul ierarhic superior al lui Mercur, este retrograd şi în semnul Berbecului. De acolo practic, de la gradul 11 şi 13 minute, el aduce un fel de adaptare forţată la ordinea universală, sau cosmică, la ordinea Divină, aceasta este de natură a ne trezi conştiinţa sufletului. În acest fel ne vom adapta la extraordinarele schimbări spirituale din această perioadă.
De aceea, mai ales acum, când suntem implicaţi direct într-o situaţie, viziunea noastră asupra ei poate să fie limitată de propria poziţie şi de propriile trăiri. Trebuie să învăţăm să ne ridicăm mai presus de acea situaţie ca să o vedem în ansamblul ei, detaşat de conjuncturi şi de consecinţe, şi astfel vom putea să luăm cele mai bune decizii pentru rezolvarea ei. Chiar dacă unii ar putea să ne acuze că suntem cu capul în nori sau rupţi de situaţie, cel mai bun mijloc de a analiza obiectiv un lucru este să-l privim din afara lui, şi din cât mai multe puncte de vedere diferite, cu o minte deschisă.
Cautam finaluri fericite, atingerea de rezultate care să aduca bucurie, prosperitate, abundenţă, dragoste şi pace. Tot ce ne dorim este, aşa cum am citit în basme, “să trăim fericiţi până la adânci bătrâneţe”. Câteodata, finalul fericit pe care îl cerem nu ne face fericiţi. De fapt, s-ar putea să ne facă să ne simţim mai rău decât până atunci. Trebuie să trecem printr-o astfel de experienţă pentru ca să realizăm că finalurile fericite nu sunt întotdeauna fericite şi că binecuvântarea se poate afla tocmai în a nu obţine ceea ce dorim. Şi asta este o lecţie pe care o avem de învăţat, una care are de-a face cu ataşamentul nostru faţă de final. Dorim un final fericit sau dorim un final care să ne satisfacă ataşamentele?
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Dacă omul este o trestie gânditoare, conform dictonului consacrat, omenirea este pe cale să devină o reţea gânditoare, iar acest proces ne obligă mai mult ca niciodată să reflectăm la buna funcţionare a sistemului pe care se bazează: comuni­carea.
La fel cum există sisteme precum cel circulator, respirator sau nervos care asigură buna funcţionare a vieţii interne a or­ganismului uman, tot astfel ne putem imagina existenţa unui sistem însărcinat cu buna funcţionare a acestui corp colectiv care este într-o oarecare măsură organismul exterior al omu­lui integrat în societate — un sistem constituit din legi care, în măsura în care sunt cunoscute şi aplicate, asigură echilibrul grupului şi, prin extensie, al speciei sau, dimpotrivă, îl desta­bilizează. Acest sistem este comunicarea.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 FECIOARĂ
MARIA ŞI MIELUL EI ALB
Orice om îşi doreşte în adâncul inimii sale să trăiască în pace. Dar pacea nu este ceva care să poată fi impus cuiva, sau care să fie aşteptat să vină dinafară. Orice conflict interior sau exterior, orice pornire împotriva cuiva sau a ceva este împotriva păcii, a dorinţei profunde a omului. Fiecare om trebuie să găsească şi să cultive pacea înlăuntrul său, şi apoi să o exprime în viaţa sa. În acest fel, pacea va putea să devină reală în viaţa tuturor.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 10 VĂRSĂTOR
O POPULARITATE CARE SE DOVEDEŞTE TRECĂTOARE
Impresia pe care o faci altora este o stare trecătoare dacă ea nu face parte din fiinţa ta lăuntrică, astfel încât să o poţi genera permanent şi fără efort. Adesea trecem prin situaţii în care provocăm impresii puternice, iar a doua zi toată lumea pare că a uitat deja. Emoţiile sunt stări foarte mobile, oamenii trec uşor de la una la alta, şi ceea ce rămâne sunt acţiunile lor. Nu te ambala pentru ceea ce mâine poate părea un vis. Ai grijă de lucrurile stabile din viaţa ta, cu care trăieşti în fiecare zi, şi bucură-te de urcuşuri şi de coborâşuri cu aceeaşi linişte, fiindcă şi unele şi altele sunt doar etape pe un drum mai lung.
 
ASPECTELE ZILEI
Mercur în Balanţă în opoziţie cu Uranus în mişcare aparent retrogradă în Berbec
Aspectul este extrem de favorabil pentru tot ceea ce înseamnă scrisul, aducând multă originalitate şi idei inovatoare păcate mulţi dintre noi vor considera că acestea sunt cele mai bune soluţii devenind închistării sau chiar fanaticii în susţinerea lor. Este necesară flexibilitatea pentru a putea reuşi să faci să funcţioneze orice lucru nou. A merge împotriva curentului nu este un act de curaj, el poate genera tensiuni şi chiar pierderi. Trebuie să existe în permanenţă o justificare spirituală a schimbărilor pe care ni le propunem.
Multe din situaţiile care ne stresează zi cu zi nu merită, de fapt, să le luăm în neserios înşine ne temem de ele sau le privim ca pe nişte sarcini neplăcute, şi astfel le facem să ne fie greu de suportat. Încercaţi să le vedeţi ca pe nişte exerciţii în care trebuie să ne antrenăm răbdarea, încrederea în sine, aptitudinile profesionale sau orice alte calităţi pe care vrem să dezvoltăm în fiinţa noastră. Vom reuşi astfel să le transformăm din surse de stres în surse de progres.
Este important să înţelegem că trebuie să dăm valoare şi atenţie lucrurilor cu adevărat importante din viaţa noastră.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top