Previziuni zilnice pentru 20 septembrie 2013

ZIUA LUI VENUS
Astăzi ziua se află sub influenţa poziţiei staţionar directe a lui Pluton, poziţie pe care noi o resimţim ca pe o energie apăsătoare, presantă, stagnată, blocantă. Timp de 5 luni şi jumătate, mai exact din 12 aprilie, Pluton a semnalat neregulile din viaţa noastră, zonele în care trebuia acţionat pentru a se schimba ceva, pentru a se învăţa sau analiza. Odată cu revenirea la mişcarea directă va amplifica procesul de transformare, într-un mod radical, acolo unde nu au fost înţelese mesajele sale. În special ziua de astăzi este plină de semnificaţie profunde pentru fiecatre dintre noi, mai ales pentru că simţim în interiorul nostru o mare concentrare de energie şi o dorinţă puternică de a ne transforma. De aceea este foarte posibil să apară foarte multe divergenţe sau discuţii, chiar certuri. Trebuie să ne obişnuim să tratăm jignirile venite de la alţii cu calm, ca şi cum insultele lor nu ne privesc pe noi, ci pe altcineva. O astfel de practică ne poate aduce pacea inimii şi o poate face lăcaş al lui Dumnezeu însuşi.
Cuadratura Mercur Jupiter, este un aspect intens resimţit astăzi, în sensul că el ne determină să facem gesturi necugetate, săne agităm, iar dacă nu se poate să nu ne tulburăm, atunci, cel puţin, e necesar să încercăm să ne înfrânăm limba, dupa cuvântul psalmistului: „tulburatu-m-am şi n-am grăit” (Ps. 76, 4). Pentru a ne păstra pacea sufletului, este nevoie să evităm cu orice preţ a-i critica pe alţii. În mod aparte, pentru a păstra pacea sufletească trebuie evitat pesimismul şi este bine să ne străduim a avea un duh vesel şi nu trist. Trebuie să încercăm să ieşim din această stare cât mai iute cu putinţă. Cum spune părintele Serafim: atenţie la duhul întristării, căci aceasta dă naştere la toate relele. O mie de ispite apar din pricina lui: agitaţie, furie, învinuire, nemulţumirea de propria soartă, gânduri de schimbare permanentă a locului.
Este un moment dificil, pentru fiecare dintre noi, mai ales pentru că ne vor fi testate idealurile şi în care ne lipseşte diplomaţia şi arta de a negocia sau a ne reprezenta interesele.
Tot astăzi, guvernatoarea zilei, Venus, formează sextil cu Ceres şi trigon cu Chiron, aspecte prin care se generează un aspect holistic, denumit Cort, sau Vapor, care are la bază opoziţia Ceres Chrion şi trei frumoase sextile, în care Venus joacă rolul principal, indicându-ne rolul pe care îl avem de atins. Acesta este greu de descifrat, din cauză că Venus din Scorpion este misterioasă, învăluită într-o aureolă densă, greu de înlăturat, pentru că ea reprezintă tensiunile noastre emoţionale. Odată acestea înlăturate, obţinem claritatea şi luciditatea de a înţelege condiţionările materiale care sunt efectiv lipsite de sens, şi, în acest fel permiţându-se începutul vindecării noastre şi evoluţiei spirituale. Odată ce am făcut acest pas, oportunităţile par să curgă, să ne determine să intrăm pe Calea noastră corectă.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Această lume păstrează încă multe taine pe care majoritatea oamenilor le lasă pe seama cercetătorilor, sau pur şi simplu le ignoră. Ştiinţa are limitele ei, pe care le depăşeşte treptat, cu fiecare descoperire omenirea trecând la un nou nivel de înţelegere a realităţii. Aceia care consideră că deja ştiu totul, se condamnă singuri la a nu mai putea accepta şi folosi noile descoperiri. Dar şi în viaţa fiecăruia există lucruri care pot ajunge, la un moment dat, să-şi dezvăluie valoarea în mod surprinzător. Şi aici este nevoie de aceeaşi deschidere pentru a percepe adevărurile care au fost ascunse.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 28 FECIOARĂ
UN BĂRBAT CHEL CARE A PRELUAT PUTEREA
Când nimeni nu-si asuma responsabilitatea, toţi sunt vinovaţi. Uneori, când toţi ezită sau sunt în confuzie, cineva trebuie să preia iniţiativa şi să coordoneze lucrurile. Dar puterea este un lucru care trebuie tratat cu multă atenţie, fiindcă ea poate genera consecinţe dezastruoase dacă se foloseşte greşit. Oricum, chiar dacă altcineva este la conducere, fiecare om este responsabil pentru ceea ce are el însuşi de făcut. Dacă fiecare îşi face datoria la locul său, totul merge bine.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 11 SCORPION
UN OM CE SE ÎNECA ESTE SALVAT
Uneori viaţa pare că ne sufocă din cauza emoţiilor care s-au acumulat sau din cauza condiţiilor grele în care ne-am angajat să trăim, dar întotdeauna există şi soluţii la îndemână. Când tensiunile emoţionale par să fie la limită, este suficient să ne amintim că depinde numai de noi să le dezamorsăm. Iar cea mai dificilă situaţie este aşa numai dacă vrem să o vedem în acest fel. În asemenea momente este mai bine să ne găsim un loc în care să respirăm relaxat şi să lăsăm tensiunea dinlăuntrul nostru să se ducă. O atitudine nouă, mai înţeleaptă, ne permite astfel să găsim soluţia.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top