Previziuni pentru 4 octombrie 2013

Dacă privim lucrurile simplist, aceste zile pat ca un fel de momente îngheţate, ca o perioadă de aşteptare sau de conservare a tuturor energiilor. Sau, dintr-un alt punct de vedere, sunt tensionate, dificil de controlat. Aceste două stări sunt în rezonanţă cu tipologioa fiecărei persoane. În realitate tot ceea ce nu este necesar să se întâmple este blocat, iar ceea ce este urgent de făcut, vine peste noi cu o forţă extraordinară, la care este greu să-i ţi piept şi atunci pare a fi un uragan care mişcă, aparent fără control.
De aceea avem nevoie de multă atenţie în a privi viaţa şi ceea ce ne înconjură, tocmai pentru a înţelege exact ce este important şi nu ne irosi eforturile.De exemplu putem să medităm la unul dintre miturile cel mai bine înrădăcinate în societa­tea noastră, care este credinţa că evenimentele ne vin din exterio­rul nostru, că au o cauză dincolo de noi, uneori mai presus de noi, o cauză independentă de vrerea şi voinţa noastră. Şi mai este şi ideea că dincolo de noi există un responsabil pentru nefericirea noastră, pentru greutăţile şi disperarea noastră.Astfel riscăm să facem cu noi înşine cea mai rea dintre es­crocherii: aceea de a nu înţelege că suntem parte activă din tot ceea ce ni se întâmplă, că suntem în acelaşi timp iniţiatorii şi producătorii propriei noastre suferinţe.
Spun toate acestea pentru că este important să facem un fel de evaluare a întâmplărilor din ultima perioadă, pentru atrage concluzii, pentru că astăzi este ultima zi lunară.
În plus, Luna din semnul Balanţei activează crucea cardinală, extrem de intens, mai ales în a doua parte a zilei, prin cuadratura cu Pluton şi opoziţia cu Uranus. Apropierea ei de Soare ne diminuează mult emoţiile şi ne ajută să fim mai conştienţi, mai lucizi şi fini observatori.
Avem şi două novile, aspecte care practic ne vorbesc despre ceea ce nu ţine neapărat de decizia noastră, adică este o conjunctură creată pentru a produce o acţiune spirituală, pe care ficeare o percepe în felul său. Primul novil este între Marte şi Lilith, acesta ne vorbeşte despre dezvoltarea simţului adevărului şi al lucidităţii, versus tergiversarea şi minciuna sau înşelăciunea. Din acest motiv orice situaţie trebuie privită cu atenţie pentru a înţelege scopul ei.
Al doilea novil este de scurtă durată, el ne influenţează la primele ore ale zilei, se formează între Lună şi Saturn şi cu siguranţă ne aduce confirmări acolo unde aveam nevoie sau ne îngreunează anumite căi sau soluţii care nu ar trebui adoptate.
Seara Luna şi Chiron sunt în inconjunţie, ceea ce cu siguranţă ne poate determina să ne transformăm în judecători şi să nu ţinem cont de argumentele celuilalt. Este o incapacitatea de a empatiza, care aduce judecăţi greşite şi poate genera în tensiuni.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Vine un timp când nu mai este zi,
şi nu s-a făcut încă noapte…
Şi numai în acel moment putem începe
să contemplăm lucrurile sau viaţa:
pentru a vedea mai bine,
avem nevoie de puţină umbră,
pentru că suntem noi înşine un amestec
de lumină si umbră.
Acesta este momentul actual, aşa că contemplaţi tot ce se întâmplă în jurul vostru.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 12 BALANŢĂ
MINERI IES DINTR-O ADÂNCĂ MINĂ DE CĂRBUNI
Pentru mulţi oameni, aducerea la lumină a bogăţiilor din adâncul sufletului lor poate părea o muncă grea. Şi totuşi, fiecare poartă în el însuşi, în fiinţa sa, puterea de a face bine, de a fi util, de a dărui bucurie celorlalţi. Cu cât aceasta putere este folosită mai mult, cu atât roadele sunt mai fericite, şi viaţa omului este mai plină de împliniri. Aceia care trăiesc numai pentru sine, ascunzând adânc bogăţiile pe care le poartă în suflet şi pe care le-ar putea dărui celorlalţi, sunt cei mai nefericiţi dintre oameni, oricât de bine ar ascunde asta.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 27 SCORPION
O TRUPĂ MILITARĂ MĂRSĂLUIEŞTE ZGOMOTOS PE STRĂZILE ORAŞULUI
Uneori societatea are nevoie să i se amintească zgomotos despre puterea celor uniţi sub acelaşi steag, adică în acelaşi ideal. Este utilă celebrarea realizărilor şi a victoriilor pentru a se mobiliza şi în alţii energiile capabile de lucruri mari şi frumoase. Fără aşa ceva, oamenii pot avea tendinţa să se mulţumească numai cu ce au, fără a mai face vreun efort către progres. Iar ideile mari adesea pot fi aduse la concretizare numai cu ajutorul celor mulţi, dacă sunt susţinute şi aplicate consecvent.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top