Săptămâna 13 – 19 octombrie 2013

Această săptămână este guvernată de Jupiter, care se află în exaltare în semnul Racului. Deoarece Jupiter este cel care aduce cu generozitate orice ne dorim sau gândim, este important să ştim să ne controlăm reacţiile şi resentimentele în această perioadă.
Ea începe cu influenţa unui aspect destul de tensionat şi anume cuadratura pe care guvernatorul săptămânii o formează cu Soarele aflat în cădere, deci slăbit, aspect care îi conferă puterii depline lui Jupiter şi face ca anumite legi, să fie puse în aplicare după nişte mecanisme care nu ne sunt prea uşor accesibile. Acest aspect este cumva în desfacere, dar este destul de puternic deoarece el face parte din Crucea cardinală, şi deci are implicaţii mult mai extinse pe de-o parte şi este puternic o perioadă mai lungă de timp, după formarea lui exactă de sâmbătă seara.
Apoi se poate spune că întreaga săptămână este cumva tensionată, fără a exista anumite aspecte exacte, în afară de activarea Crucii cardinale şi de efectul Lunii Pline şi a Eclipsei de Lună în penumbră de sâmbătă.
Cred că această stare este generată pe de-o parte de poziţia Lunii care este puternică prin aspectele pe care le face în acest fel amplificându-ne stările emoţionale şi trăirile. Practic săptămâna începe cu Luna în semnul Vărsătorului de unde duminică face cuadratură cu Mercur şi Saturn iar luni în opoziţie cu Marte ceea ce face să ne simţi oarecum apăsaţi şi nemulţumiţi, fără o explicaţie anume sau fără să avem neapărat ceva de făcut sau spus.
Marţi are loc un aspect interesant Soarele este în sesquicuadratură cu Luna dar şi cu Neptun  ambele planete aflate în semnul Peştilor, de unde formează şi o opoziţie cu Marte, proaspăt intrat în semnul Fecioarei. Ei bine aceste aspecte ne vor da senzaţia că ar trebui să acţionăm, să facem ceva, să ne agităm, de multe ori, din cauza nerăbdării luând decizii greşite.
Sesquicuadratura este unghiul de 135 de grade care altfel se exprimă prin 45×5, adică este un fel de pentagramă; acest aspect este extrem de subtil, mai ales pentru că el defineşte o încordare generată de efort, de multe ori orientat greşit sau prost. În afară de această sesquicadratură, se mai formează una conjuncţia Jupiter Lilith cu Chiron şi Lună, în acest moment putând spune că de fapt lucrurile au devenit complexe, căci ele se subordonează unor reguli extrem de subtile a căror complexitate nu putem să o înţelegem decât în cazul în care avem o credinţă fermă şi nişte reguli de funcţionare şi de gândire bazate pe voinţă şi cunoaştere superioară, care în traducerea mea înseamnă, că au la bază legile lui Dumnezeu. Aceste două aspecte sunt unite tocmai prin cuadratura în desfacere despre care vorbeam, dintre Soare şi Jupiter, şi iată cum de acolo din subtil sau din umbră, Jupiter îşi pune amprenta şi decide acţiunile acestei săptămâni.
Rvenind la cele doua aspecte, observăm că ambele implică semnul Peştilor, unde se află Neptun şi Chiron şi marţi şi miercuri Luna. De aceea se pot genera o serie de conflicte, de conjuncturi jenante, de gânduri apăsătoare care sunt greu de gestionat şi care ne impun decizii profunde, spirituale. Despre acest aspect voi scrie un articol separat.
Apoi avem Luna plină de sâmbătă care se resimte din plin şi care aduce şi o eclipsă de Lună, acest aspect poate genera tensiuni extreme, situaţii frustrante, dificil de gestionat, cataclisme naturale. Despre această eclipsa de Lună voi scrie un articol separat.. Este un moment în care altruismul, sinceritatea ar trebui să preleveze orgoliului sau dorinţei de preamărire, ceea ce evident că este extrem de dificil. Trebuie să spun că nimic nu poate fi ascuns decât superficial şi pentru scurt timp, iar acum mai mult ca niciodată nimic nu este mai fără sens decât posesivitatea pe tărâmul ideilor. Cu cât ne vom înverşuna mai mult pentru a deţine monopolul, cu atât ne va fi mai dificil în următoarele două luni. Apoi, Întregul devine din ce în ce mai uşor de definit, în sensul în care noi trebuie să înţelegem în cel mai profund sens, noţiunea subtilă a cuvântului Unitate, şi ca să fiu mai clară este important să înţelegem noţiunea cuvântului Unanimitate, care vine ”anima” – Suflet, adică că facem parte din acelaşi Suflet Universal, din care ne-am desprins. Cumva această Lună Plină, metaforic vorbind corespunde cifrei 22, din numerologie, care reprezintă tot ce există, pentru că Dumnezeu a creat 22 de lucruri, de aceea 22 este considerată cifra Creatorului Suprem, ea conţinând în sine toată Înţelepciunea Universului, toate cunoştinţele şi tainele lui Dumnezeu. De aceea această Lună Plină va revărsa asupra noastră întreaga Înţelepciune Divină, pentru cine vrea să o primească.
Eu cred că această săptămână printoate aspectele sale subtile şi Luna Plină este una crucială la nivel subtil, pentru că facilitează renaşterea spirituală a celor care înţeleg şi acceptă acest lucru, fiecare dintre noi la nivel de individ sau de grup trebuie să pătrundă în felul propriu către Cunoaşterea Originară. În sprijinul acestei conjuncţii vine şi Nodul Nord, prin sextil cu Marte, ceea ce evident creează premisele şi conjuncturile favorabile ca toate acestea să se desfăşoare cu mai multă uşurinţă. El ne aduce o capacitate de reacţie deosebită la procesul de reînnoire al vieţii, reînnoire ciclică, predictivă, deşi întotdeauna noi, întotdeauna creative. Este momentul de recunoaştere vie a celui încă necunoscut din cunoscut.
Orele planetare ale lui Jupiter sunt excelentepentru a cere generozitate şi protecţie Tatălui nostru.
Doamne si Duhule Sfinte, te rog sa-mi pastrezi intotdeauna viziunea.
Te rog sa-mi binecuvantezi calea.
Rog ajutoarele Tale Dvine sa ma protejeze tot timpul.
Ii rog pe ghizii mei interiori sa ma conduca in continuare.
Rog sufletul, care se afla inauntru, in afara si peste tot, sa ma ajute sa ma pot cunoaste pe mine ca sfant si ca intreg.
Amin

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top