Previziuni pentru 16 octombrie 2013

Astăzi după ora 10.15, Luna este fără direcţie întreaga zi, ceea ce evident ne crează o stare de confuzie sau de detaşare, dacă ne gândim că este poziţionată în semnul de exaltare al Peştilor; de acolo amplifică intuiţia şi extra sensibilităţile, dar ne face şi mai vulnerabili la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. De aceea este important ca astăzi să putem face toate acele activtăţi care ne reprezintă, în sensul că putem să ne implicăm în ele şi să observăm ce anume nu funcţionează corect.
Apoi ziua se află sub semnul cuadraturii dintre Venus şi Chiron dar şi al trigonului pe care Venus îl formează cu Uranus. De aceea, deoarece Venus se află în semnul Săgetătorului, avem cumva de depăşit tendinţele superficiale sau cele prin care ne orientăm atenţia doar asupra părerilor celor din jur legate de noi, în acest fel modificându-ne acţiunile. Pe de altă parte suntem sensibili şi impresionabili la suferinţele din jur, ceea ce ne poate îndepărta de ceea ce avem noi de făcut.
De fapt se poate constata un fel de sentiment de îngrădire, în sensul că nu putem transpune în practică ceea ce ne dorim, că nu putem relaţiona sau acţiona aşa cum am vrea, că sunttem cumva, evident doar aparent blocaţi. Spun doar aparent pentru că este vorba de o ierarhizare a activităţilor, în sensul că este necesar să putem depăşi blocajele care ne sunt impuse de cei din jur.
Nu ştiu de ce îmi vine în minte următoarea imagine: este în activitatea croitoresei sau brodezei un simbol profund, pe care cred eu, ele sunt departe de a le cunoaşte. Ele se servesc de aţă, un ac şi de o pânză. Pentru cei care ştiu să interpreteze, cele trei obiecte, aţa, acul şi pânza sunt o reprezentare a sufletului omenesc. Aţa este gândul, acul reprezintă voinţa ce antrenează gândul. Tras de voinţă, gândul, desăvârşeşte munca pe pânză: corpul fizic. Aţa şi acul lasă pe pânză imagini colorate sau întunecate, armonioase sau dizarmonioase, clare sau şterse. Aceste imagini depind de inteligenţă, voinţă şi de natura fiinţei noastre umane; ele povestesc istoria unei vieţi întregi. Astăzi avem teninţa de a ne pierde şi agita într-o mulţime de gânduri, riscând să încurcăm aţa, să facem noduri, să ne blocăm singuri. De aceea când ne simţim disperaţi, la limită, este important să ne gândim că există Dumnezeu, şi atunci, să-L rugăm să ne descurce gândurile.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Spectacolul vieţii ne oferă zilnic lucruri noi. Avem de învăţat foarte multe din el, cu singura condiţie să fim atenţi la ceea ce se întâmplă. Uneori comentariile celor din jur ne atrag atenţia asupra unui detaliu interesant, alteori ne derutează… Dar putem învăţa să fim atenţi la esenţa evenimentelor.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 BALANŢĂ
O A TREIA ARIPĂ PE LATURA STÂNGĂ A UNUI FLUTURE
Uneori, imaginaţia poate să o ia razna… Imaginaţia este minunată, fiindcă ea ne permite să vedem lucrurile pe care le putem realiza, chiar dacă raţiunea nu are argumente pentru ele. Dar este nevoie de măsură şi în imaginaţie, fiindcă tot ce ne imaginăm trebuie să se armonizeze cu ceea ce este pentru a se împlini frumos. Altfel, riscăm să ne jucăm cu imaginaţia fără să reuşim să o concretizăm în viaţa noastră.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 17 SCORPION
O POTECĂ PRIN PĂDURI BOGATE ÎN CULORILE TOAMNEI
Ciclurile naturii sunt minunate, şi ele ne dau permanent o imagine a ciclurilor prin care trece propria noastră viaţă. Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top