25 octombrie 2013

Astăzi ziua se află sub influenţa Lunii aflată în propriul domiciliu, semnul Racului, de unde formează conjuncţie cu Lilith şi Jupiter şi opoziţie cu Pluton.
În plus, din acest semn amplifică aspectul de trigon Soare Neptun, în sensul că ne dă mai multă inspiraţie şi intuiţie decât deobicei, idei potrivite momentului sau conjuncturilor, inspiraţie. DE aceea această zi este excelentă pentru a primi toate informaţiile de acre avem nevoie, fiind nevoie doar de concentrare şi meditaţie asupra subiectelor care ne interesează. Meditaţie nu înseamnă o anume tehnică, ci pur şi simplu a sta cu tine însuţi, cu creionul şi hârtia alături şi a te gândi la ceea ce te preocupă, cerând şi rugând să ni se trimită informaţia de care avem nevoie.
Evident, datorită conjuncţiei dintre Lună şi Lilith vom avea tendinţa de a ne irosi energia în certuri şi discuţii, scoţând la lumină temerile noastre cele mai profunde şi acţionând conform principiului bazat pe frică.
Apoi opoziţia Lună Plton care este deosebit de activă la primele ore ale zilei poate genera reacţii impulsive sat nervozitate fără o anume explicaţie concretă, care determină acţiuni dure sau violente.
Cumva Uranus preia din această energie şi o transformă în tensiuni nervoase, acţiuni involuntare, exprimarea impetuoasă a energiilor interioare, dar şi tendinţă de revoltă, oarecum războinică.
Pe moment această Cruce cardinală de care am tot vorbit, este inactivă, ceea ce face ca energia să fie orientată doar într-un anume sens.
Pe de altă parte guvernatoarea acestei zile, planeta Venus este în inconjuncţie cu Jupiter şi evident cu Luna, ceea ce face ca noi să fim prea puţin atenţi la sentimente şi la necesitatea unui proces de relaxare, de decompensare, ceea ce evident ne încarcă corpul şi sufletul, de fel de fel de reziduri care sunt toxice şi ne afectează starea de sănătate.
Mai trebuie specificat că Jupiter şi Marte sunt într-un septil în formare care se va perfecta duminică, iar Neptun şi Pluton, la fel. Aceste două aspecte se corelează astăzi cu opoziţia Lună Pluton dar şi cu cea dintre Marte şi Neptun, aşa încât apare pe cerul astral o configuraţie de Clepsidră, cred că este cea mai potrivită denumire, care este oarecum activă în partea ei de sus, sugerându-ne că a început numărătoarea inversă, legată mai ales de conştientizarea fiecăruia dintre noi şi de înţelegerea a ceea ce reprezintă şi care este rolul lui pe această planetă Pământ.
În general avem tendinţa şi imboldul că trebuie să fim purtătorii unui îndemn la acţiune, sau al unui simbol capabil să-i mobilizeze pe ceilalţi. Ideal este ca acest simbol sau imbold să fie şi unul în care credem din tot sufletul, în caz contrar riscăm să fim doar instrumente puse forţat în slujba unei cauze care de fapt nu ne atrage prea mult. Cu cât idealul nostru este mai înalt, cu atât energia transmisă celorlalţi este mai intensă, şi efectele acţiunii comune sunt mai puternice.
Acest aspect ne mai avertizează că pot avea loc furtuni emoţionale. În timpul oricărei furtuni a vieţii noastre, să ne amintim că este ceva trecător, un moment de încercare care ne obligă să facem ceea ce depinde de noi, dar nu este menit să ne streseze, ci să ne mobilizeze pentru a rezolva acele lucruri care se cer rezolvate imperios. Dacă ştim să rezolvăm corect şi la timp problemele, furtunile pot fi evitate.
Este bine să reflectăm asupra modului în care am comunicat până acum cu cei din jurul nostru. Poate chiar să ne descoperim greşelile, sau lipsurile în modul de a ne transmite mesajele. Este bine să fim încrezători, şi să adoptăm o atitudine clară asupra proiectelor noastre şi a modului de a le comunica. Putem să ne rugăm, să ne apropiem de Dumnezeu, să comunicăm cu El. Rugăciunile sunt cele mai simple şi la îndemână metode, în plus ele îşi vor arăta roadele. Încercaţi să vă începeţi ziua aşa; este important să ştiţi cum şi ce să cereţi, dar cel mai important este să mulţumiţi.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
A lua cunoştinţă de identitatea noastră divină este posibil, dar să nu facem din aceasta un obiect de dorinţă. Orice dorinţă este profană şi creează lumescul. Spiritualitatea este lipsită de dorinţă. Fie că alergăm după bani, după sfinţenie, după putere sau după Grădina Edenului, după plăcerile trupului sau după eliberare eternă, lucrurile se petrec la fel. Voinţa de a poseda este invariabil semn de ignoranţă şi de servitute.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 2 SCORPION
O STICLĂ SPARTĂ ŞI PARFUM RISIPIT
Emoţiile pe care le simţi în sufletul tău sunt primele repere care te pot îndruma pe călătoria vieţii. Uneori este necesar să le împărtăşeşti altora, ca să le furnizezi şi lor repere utile, şi dacă întârzii prea mult acest lucru, se poate să fii forţat ca să le împărtăşeşti brusc, cu violenţă, cu un sentiment de tulburare şi cu probleme de comunicare. Este de preferat să înveţi să-ţi comunici emoţiile cu măsură, la timpul potrivit, astfel încât comunicarea cu ceilalţi să nu fie perturbată de valurile de emoţie revărsată.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 19 SĂGETĂTOR
PELICANI, DERANJAŢI DE POLUAREA UMANĂ, IŞI MUTĂ PUII ÎNTR-UN NOU HABITAT
Atunci când condiţiile din jurul tău încep să scape de sub control, şi nu poţi face nimic pentru a le ameliora, poate fi timpul să cauţi un alt loc, unde poţi găsi condiţii mai bune. Dar asta nu înseamnă întotdeauna că trebuie să pleci, fizic, din locul unde te găseşti, ci poate însemna că trebuie să adopţi o atitudine nouă, sau să-ţi cauţi un alt domeniu de activitate. În orice caz, este necesară o schimbare care să-ţi permită, ţie şi a lor tăi, să trăieşti mai bine şi în pace.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top