Previziuni pentru săptămâna 3-9 noiembrie 2013

Această săptămână este guvernată de Venus şi începe în forţă cu o eclipsă hibridă de Soare, adică este o eclipsă intermediară între o eclipsă de Soare totală şi una inelară. În unele puncte de pe Terra poate fi văzută ca fiind totală, iar în altele apare ca fiind inelară; este un tip de eclipsă rar întâlnit.
Nu va fi vizibila de pe teritoriul României, va fi vizibila doar in America de Nord, Caraibe, Oceanul Atlantic, sudul Europei, Africa, Madagascar si Orientul Mijlociu.
Înainte de eclipsa de Soare avem încă două aspecte importante, refacerea conjuncţii dintre Mercur şi Nodul Nord, ceea ce cumva ne face să înţelegem ce anume a trecut pe lângă noi, neobservat, în perioada de început a lunii octombrie, aspectul exact având loc pe 6 noiembrie; atunci acest aspect era un fel de ceva nevăzut, perioada fiind puternic marcată de Crucea cardinală, iar energiile induse de ea au făcut practic invizibile ideile profunde aduse de acest aspect, dar şi căile care erau sugerate ca fiind important de urmat. Aş putea spune că ele au fost transmise atât de liniştit încât practic nici nu le-am luat în considerare. De fapt ni se amintea de existenţa valorilor spirituale fundamentale – durabile, evidente şi aproape permanente, pentru a înţelege inutilitatea tiparelor, a modei şi idealurilor sociale schimbătoare. Astăzi odată cu refacerea acestui aspect, se poate spune că fiecare dintre noi primeşte un ajutor subtil, cel mai probabil fiind o intuiţie extraordinară – Luna se află alături de Mercur şi Nodul Nord, într-o conjuncţie exactă, tocmai pentru a sesiza că este nevoie de o schimbare de atitudine şi de ideologie în gândirea noastră. Vom simţi un fel de oboseală faţă de manifestările exterioare ale societăţi din care facem parte, ceea ce va permite ca factorul spiritual, să devină important, să ne atragă atenţia către adevăratele valori şi să permită conştiinţei intuitive să se manifeste.
De aceea este important să ne propunem să scriem toate ideile care ne vin, să ne rugăm să fim ghidaţi pentru a ne dezvolta spiritual şi a vedea numai ceea ce este important fiecăruia dintre noi, în acest fel fiind împiedicaţi să ne pierdem energia în lucruri şi acţiuni mărunte. Unii dintre noi, adică cei care înţelegem că este importantă această atitudine, vor primi răspunsuri la cererile şi ghidarea cerută până la sfârşitul lunii noiembrie, în acest fel trecând într-un proces important de evoluţie spirituală. Acest proces este extrem de blând, de cald, de iubitor, căci el se va instala în viaţa noastră cu iubire şi firesc.
Al doilea aspect înainte de eclipsa de Soare, este sextilul pe care Marte îl face cu Soarele, acesta are rolul de a ne face să înţelegem că suntem conduşi, ghidaţi, totul este să avem încredere; eclipsa de Soare reprezintă ”noaptea întunecată” a spiritului, când suntem noi, cu noi, când doar credinţa că va apare din nou Soarele, ne poate face să nu ne pierdem minţile, să nu ne copleşească frica.
Odată pregătiţi în acest fel, eclipsa poate să-şi facă apariţia, căci noi ştim că sunt necesare şi momente de retragere completă, de izolare totală, chiar dacă cumva forţată, pentru a evolua şi a ne ajuta să fim noi înşine, în sensul de a ne descoperi calităţile. Numai în momentele de criză şi disperare conştientizăm cine suntem cu adevărat şi ne amplificăm calităţile, ele devenind astfel evidente şi apoi uşor de aplicat. Este ca şi cum escaladăm un munte, ne este greu, avem un moment de criză, în care nu ne mai pasă de nimic şi în care decidem să ne întoarcem, să abandonăm, sau să continuăm. Odată ajunşi sus, cei care au avut curajul de a nu se lăsa doborâţi de frica ”eu nu pot”, se vor simţi puternici, căci vor şti că pot depăşi toate dificultăţile, se bucură şi se simt extrem de eliberaţi şi luminoşi. Despre eclipsa de Soare puteţi citi mai multe la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/eclipsa-hibrid-de-soare-din-3-noiembrie-2013.
Luna Nouă din semnul Scorpionului, deschide ca de fiecare dată, o perioadă lunară, adică un ciclu scurt de 30 de zile şi un ciclu lung de un an, în care avem de înţeles cea anume ar trebui transformat, schimbat, restructurat în construcţia noastră. Mi se pare cea mai puternică Lună Nouă din acest an, dar şi cea mai evidentă prin mesaj şi clară prin simplitate, dar şi prin modul categoric de a se manifesta. Evident că ea ne sugerează că va urma o perioadă de transformări extraordinare, dar şi extrem de importante. Despre Luna Nouă puteţi citi mai multe aici https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-noua-din-semnul-scorpionului-3-noiembrie-2013.
Spuneam că săptămâna este guvernată de planeta Venus aflată în semnul Săgetătorului ca apoi, de marţi să treacă în semnul Capricornului. Odată intrată în acest semn formează sextil cu Neptun – aspect care devine exact chiar vineri – Chiron şi Nodul Nord, cuadratură cu Uranus şi conjuncţie cu Pluton. Cumva, odată cu trecerea în acest semn, Venus ajută la consolidarea proiectelor, la cristalizarea transformărilor, la înţelegerea profundă şi corectă a mesajelor, la vindecarea rănilor sufleteşti şi la evoluţia spirituală.
Venus este planeta iubirii, a frumuseţii şi plăcerii, care pot rămâne la suprafaţă sau se pot afla în legătură cu calităţile noastre interioare. În plus ea este cea care generează armonie, iar în relaţii armonia înseamnă aproape totul. De aceea săptămâna viitoare este foarte potrivită pentru a aduce armonia în viaţa voastră. Nu va fi foarte simplu, mai ales din cauză celorlalte aspecte, noi fiind mai mult interesaţi de ceilalţi decât de propria noastră bunăstare, în acest fel greşind sau făcând gesturi oarecum pripite.
Un alt aspect foarte important îl reprezintă conjuncţia anuală dintre Soare şi Saturn. Acest aspect se formează într-un semn care provoacă lumina Soarelui să şlefuiască, să disipeze materialismul şi dorinţele egotice. Acest aspect se poate asemăna cu lumina laserului, căreia nimic nu-i poate sta în cale, căci este concentrată şi direcţionată corespunzător. Despre acest aspect puteţi citi un articol separat.
Apoi, de joi, chiar ziua guvernată de Jupiter, acesta trece la mişcarea aparent retrogradă până în 6 martie, perioadă în care avem de regândit şi de reactualizat principiile noastre, dar şi de pus ordine în acte, documentaţii, idei importante, de redescoperit forţa interioară şi rădăcinile noastre, mai ales pentru a le consolida şi a le fortifica, în ideea de a rezista cât mai bine ”furtunilor” care se vor declanşa de anul viitor.  Această staţionare retrogradă a lui Jupiter o vom resimţi intens chiar de duminică, în sensul că suntem mai interesaţi de a restabili o ordine şi nişte acţiuni în viaţa noastră. Despre acest aspect puteţi citi un articol separat, aflând şi felul în care fiecare zodie este influenţată de această mişcare.
Mai sunt câteva aspecte importante care ne influenţează pe termen scurt:
–          Mercur care formează sextil cu Venus şi Neptun, Venus fiind cumva un intermediar între inspiraţia şi intuiţiile care ne parvin şi modul în care le putem înţelege, concretiza şi aplica direct în viaţa de zi cu zi. Acest aspect ne reînvaţă să folosim puterea gândului şi să înţelegem importanţa cuvintelor şi ideilor pe care le emitem.
–          Marte este în sextil cu Saturn, ceea ce ne dă eficienţă, dedicare şi forţa de a rezolva probleme dificile, care necesită concentrare intensă şi acţiuni dedicate, constante şi pline de profunzime, de tact şi respect.
–          Soarele formează trigon cu Lilith, ceea ce ne poate ajuta să aducem la lumină, adică în conştient, fricile noastre care ne împiedică practic să ne manifestăm calităţi importante şi în acest fel să evoluăm. Din acest motiv este foarte probabil ca anumite frici să fie stimulate tocmai pentru a le depăşi sau a le descoperi inutilitatea.
–          Septilul Marte Jupiter care ne coordonează acţiunile, fiind permise numai cele absolut necesare pentru a rezolva exclusiv acele situaţii, probleme sau conjuncturi care ne permit transformarea interioară, eliberarea şi evoluţia. Din acest motiv este posibil să ne simţim blocaţi sau restricţionaţi, de fapt uşile care se închid permit deschiderea altora noi, doar că acestea nu s-ar putea deschide fără a închide ceea ce nu ne mai este necesar. Aşa că nu forţaţi, ceea ce nu iese, înseamnă că mai există o acţiune intermediară care nu permite încă acea activitate sau că, nu vă este necesară, pentru că este timpul pentru una nouă.
Vineri, 8 noiembrie, este una dintre cele mai frumoase sărbători ortodoxe, dar simbolismul ei este mult mai profund, Arhanghelii Mihail şi Gavril, fiind simboluri puternice, legătura noastră cu lumea spirituală, ei purtându-ne pe aripile lor şi ocrotindu-ne.
Sâmbătă, 9 noiembrie, este sărbătorit Sfântul Nectarie Tămăduitorul, este o zi în care putem cere lui Dumnezeu Tatăl să ne ajute să ne vindecăm rănile sufletului şi emoţiile care ne împiedică să ne eliberăm de frică, teamă şi boală, dar mai ales să evoluăm. Exemplu că se poate acest lucru, dacă avem credinţă, este evident, prin toate minunile săvârşite de Sfântul Nectarie.

Acceptarea imediată a lui Cine şi Ce Eşti şi demonstrarea acesteia. Aceasta este ceea ce a făcut Iisus. Este cărarea lui Buddha, drumul lui Krishna, mersul fiecărui Maestru care a apărut pe această planetă.
Şi fiecare Maestru a avut de asemenea acelaşi mesaj: Ceea Ce Eu sunt, eşti şi tu. Ceea ce Eu pot să fac, poţi să faci şi tu. Acestea şimulte altele trebuie să le faci şi tu.
Dar voi nu aţi ascultat. Aţi ales în schimb cărarea mult mai dificilă a celui care crede că el este diavolul, a celui care îşi imaginează că el este rău.
Spui că este greu să mergi pe drumul lui Christos, să urmezi învăţă­turile lui Buddha, să deţii lumina lui Krishna, să fii un Maestru.
Dar adevăr vă spun Eu vouă: este mult mai dificil să negi pe Cine Eşti, decât să-l accepţi.
Voi sunteţi bunătate şi milă şi compasiune şi înţelegere. Voi sunteţi pace şi bucurie şi lumină. Voi sunteţi iertare şi răbdare, putere şi curaj, cel care ajută la nevoie, cel care mângâie în timpuri de restrişte, cel care vindecă pe cei răniţi, un învăţător în vremuri de confuzie. Voi sunteţi cea mai profundă înţelepciune şi cel mai înalt adevăr; cea mai măreaţă pace şi cea mai grandioasă dragoste.
Voi sunteţi toate acestea. Conversaţii cu Dumnezeu Neale Donald Walsch
Iar, în anumite momente ale vieţii voastre, v-aţi cunoscut pe voi în­şivă ca fiind toate acestea.
Alege, acum, să te cunoşti pe tine însuţi ca fiind întotdeauna toate acestea.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top