Previziuni pentru 9 noiembrie 2013

Ziua de astăzi începe sub auspiciile staţionării directe a lui Mercur, de aceea ea se poate caracteriza prin multă luciditate şi chiar o claritate tăioasă, prin care avem brusc înţelegerea unor fapte, idei sau acţiuni. Luna din semnul Vărăsătorului, îl determină pe Mercur, mai degrabă îl obligă să fie analitic şi destul de critic, sever cu greşelile prosteşti, dar, în acelaşi timp rolul fiecăruia dintre noi nu este de a-i judeca pe cei care greşesc ci de a-i ajuta pe cei care au nevoie.Nu este suficient că exista instituţii administrative sau de caritate care ajută când este nevoie: într-o comunitate reală, fiecare trebuie să pună umărul şi să dea o mână de ajutor pentru ca nimeni să nu sufere. Altfel, egoismul individului îl va pune într-o stare de izolare în care el însuşi va cere să fie ajutat fără să ajute, ceea ce înseamnă dezechilibru şi îi va aduce o viaţă nefericită.
Din punct de vedere astral astăzi sunt aspecte care ne vor determina să medităm mai mult la sufletul nostru ( trigonul Neptun Mercur staţionar), determinându-ne să înţelegem în profunzime de ce anume avem nevoie pentru a ne simţi împliniţi şi fericiţi. Avem foarte bună capacitatea de a filtra şi a înţelege, de a percepe lumea spirituală, de a lăsa  să ne cadă vălul de pe ochi care ne face să ne dedicăm doar vieţii materiale şi aspectelor pragmatice. Este posibil să avem viziuni, sau chiar stări de perfectă luciditate, obţinute prin fel de fel de premoniţii, vise sau senzaţii, de aceea nu trebuie neglijate impresiile, senzaţiile sau presentimentele. Toate aceste trăiri contradictorii ne pot determina să încercăm să ne deresposabilizăm, să căutăm în exteriorul nostru vinovaţii, să facem fel de fel de reproşuri celor dragi, stricând armonia acestei zile deosebite. Este important să ne petrecem ziua făcând toate acele lucruri care ne bucură sufletul şi spiritul.
Cu taote acestea, se simte că activitatea intelectuală decurge cu uşurinţă iar apropierea de natură ne dă puteri noi. Este important să fim altruişti şi să cerem sfatul şi ajutorul celor din jurul nostru, mai acolo unde ni se pare că nu gândim corect sau că ceva ne scapă.
Nevoia de a găsi fericirea e profund înscrisă în noi. Această nevoie ne ghidează şi ne stimulează permanent.
Tot astăzi Marte este în sextil cu Saturn, aspect care ne face eficienţi şi organizaţi, fiind uşor să ne punem în practică ideile şi să ne ducem la bun sfârşit toate activităţile cotidiene.
Astăzi este sărbătorit Sfântul Nectarie Tămăduitorul, este o zi în care putem cere lui Dumnezeu Tatăl să ne ajute să ne vindecăm rănile sufletului şi emoţiile care ne împiedică să ne eliberăm de frică, teamă şi boală, dar mai ales să evoluăm. Exemplu că se poate acest lucru, dacă avem credinţă, este evident, prin toate minunile săvârşite de Sfântul Nectarie.
Casa romaneasca a Sfantului Nectarie
Cei ce doresc sa se inchine moastelor Sf. Nectarie si sa ii ceara ajutorul, dar nu pot ajunge in Grecia, pot merge la Manastirea Radu-Voda din Bucuresti, aflata in apropiere de Biserica Bucur, cea mai veche biserica a capitalei. Manastirea, ctitorie a lui Alexandru Mircea si Mihnea Turcitul, a avut o istorie zbuciumata, fiind distrusa de mai multe ori. A fost rectitorita de Patriarhul Iustinian Marina, care a dorit sa fie inmormantat aici. Pictura a fost realizata de arhim. Sofian Boghiu, de la Manastirea Antim. Reactivata in 1998, manastirea il are astazi ca staret pe P.S. Varsanufie Prahoveanul, obstea numarand 15 monahi. Avand hramul „Sfanta Treime”, manastirea are un al doilea ocrotitor in persoana Sf. Nectarie Taumaturgul. Fragmente din moastele sale se afla intr-o racla asezata sub un baldachin in partea dreapta a bisericii. Acestea au fost daruite in 2002 de un arhiereu grec, aflat in vizita la manastirile din Romania. Plecat la drum avand asupra sa o cutiuta cu fragmente din moastele Sf. Nectarie, pe care insa nu stia unde trebuia sa le lase. La Radu-Voda va afla ca staretul de aici, Varsanufie, fiind bolnav, a mers la Eghina si s-a rugat fierbinte Sf. Nectarie. Intr-o noapte, Sfantul i s-a aratat in vis, spunandu-i nu numai ca se va vindeca, dar si ca va ajunge episcop. Auzind acestea, arhiereul grec si-a dat seama ca aici trebuia sa lase racla cu moastele Sf. Nectarie. Astfel, Manastirea Radu-Voda devine casa pentru Sf. Nectarie.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Iertarea, nevoia ei, a apărut odată cu omul. Fiinţa aceasta, creata din pământ şi purtătoare de suflare divina, nu poate exista fără iertare. Însăşi numele omului este „iertare”…
De la prima lui cădere şi până la ultima lui suflare, acesta este cuvântul de care atârnă viaţa, dar mai ales veşnicia lui. Şi tot pe el, pe om, spuneam că învaţă omul să-l ierte. Fără om, Dumnezeu ar fi doar Iubire. Dar pentru ca exista omul, El este Iubire şi iertare.
GRADUL SABIAN AL ZILEI –17 SCORPION
O POTECĂ PRIN PĂDURI BOGATE ÎN CULORILE TOAMNEI
Ciclurile naturii sunt minunate, şi ele ne dau permanent o imagine a ciclurilor prin care trece propria noastră viaţă. Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 15 SCORPION
COPII JUCÂNDU-SE ÎN JURUL A CINCI MOVILE DE NISIP
Viaţa noastră începe cu copilăria. Jucându-ne, învăţăm să dobândim aspiraţii tot mai înalte. Jocul poate fi fascinant, bucuria de a participa la el poate fi mai mare decât satisfacţia de a învinge un adversar sau de a dobândi cât mai multe puncte. Dar se pare că mulţi oameni tind să rămână la stadiul de a dori doar să învingă. Aceasta face ca ei să trăiască doar pentru propria lor bucurie, şi atunci, fiindcă nu se gândesc şi la bucuria celorlalţi, societatea ajunge să fie divizată şi plină de tensiuni. Şi totuşi, orice joc poate fi jucat în aşa fel încât nimeni să nu piardă, şi toţi să se bucure de el…

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top