Previziuni pentru 11 noiembrie 2013

Luna, guvernatoarea zilei, se află în semnul Peştilor, în exaltare. Ea face ca în prima parte a zilei să fim mai visători, se ne adunăm mai dificil gândurile, să ne orientăm atenţia spre suflet şi nevoile acestuia. Prin conjuncţia cu Neptun şi Chiron, Luna ne ajută în această zi să obţinem mai uşor informaţiile necesare pentru a ne urma corect calea, ideile, viaţa.
Sentimentul de izolare poate fi trăit destul de frecvent, ca şi consecinţă a trăirilor anterioare sau a modului de a ne comporta. De fapt fiecare dintre noi are în interior o puternică dorinţă de a schimba ceva, de a începe ceva nou, dar conservatorismul, tendinţa de a analiza sau diseca orice pas de teama de a nu greşi sau pierde, ne împiedică să facem schimbările cerute. Motiv pentru care ne putem simţi debusolaţi, lipsiţi de încredere, şi asta cu cât suntem mai departe de relaţia cu Dumnezeu.
Tot astăzi Mercur reface pentru a treia oară trigonul cu Neptun, ceea ce face că anumite idei sau informaţii să se confirme şi să ne dtermine să luăm decizii importante, multe dintre ele fiind evitate la început de cotombrie, din , teamă, sau ne-ncredere.
Acest aspect mai vorbeşte despre hrana noastră spirituală, despre schimbarea imaginii noastre legate de verbul a mânca şi transformarea lui în verbul a alchimiza, a metamorfoza. Cred că ne mai aduce în prezent situaţii prin care să percepem apartenenţa noastră la un grup dintr-o altă perspectivă, mai bine spus să înţelegem ce rol avem în acel loc, adică să ne dezvoltăm şi să practicăm tot ceea ce ne este dat, în acest fel fiind cumva forţaţi să descoperim ce suntem, sau ce reprezentăm pentru cei din jur, cu ochii sufletului.
Astăzi este sărbătorit Sfântul Mina, protectorul celor nedreptăţiţi, pe lângă minunile pe care le-a făcut acesta are puterea de a ne ajuta în caz de necaz, de aceea să aprindem o lumânare şi candela şi să ne rugăm pentru a sprijini şi ajuta atât pe fiecare în parte cât şi neamul românesc, aflat într-o situaţie deosebit de grea în acest moment. Se poate citi Acatistul Sfântului Mucenic Mina sau pur şi simplu o rugăciune către el
 
ORA PLANETARĂ A LUNII
Cât de simplă devine viaţa când încetezi să  încerci să mai fi ceva ce nu eşti! Fiecare are partea lui de interpretat în întreg, deci este important să o descoperim şi să o interpretăm cât mai bine.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –19 SCORPION
UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ
Viata ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.
 
GRADUL SABIAN AL LUNII – 2 PEŞTI
O VEVERIŢĂ ASCUNZÂNDU-SE DE VÂNĂTORI
În momentul în care te simţi ameninţat, ai prilejul să descoperi că teama nu este atât din cauza pericolului iminent sau imaginar, ci mai ales fiindcă te-ai pus într-o situaţie vulnerabilă sau inadecvată faţă de propriile tale principii. Soluţia este să ieşi din aceasta situaţie, să faci schimbările necesare în viaţa şi în concepţia ta, astfel încât pericolul să nu te poată atinge. Nu este vorba atât să-ţi pregăteşti apărarea sau să te ascunzi, ci pur şi simplu să treci într-o stare nouă, în care pericolul respectiv să nu mai aibă nici o putere.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top