Previziuni pentru 15 noiembrie 2013

Astăzi avem o zi interesantă, în care ar trebui să ne notăm senzaţiile, trăirile, întâmplările, visele şi mesajele subtile pe care le primim. Apoi, Venus guvernatoarea zilei formează cuadratură cu Uranus şi conjuncţie cu Pluton, în acest fel amplificând forţa de reacţie a lui Pluton, chiar dacă aparent pare a fi îndulcită. Apoi conjuncţia este de reţinut deoarce Venus va retrograda din 21 decembrie, în semnul Capricornului şi va reveni la mişcarea aprent retrogradăîn 31 ianuarie 2014,  la momentul revenirii va fi tot în conjuncţie cu Pluton, cuadratură cu Uranus şi opoziţie cu Jupiter. De aceea evenimente de astăzi sunt importante, ele deschid un ciclu de un an, dar care are mai multe conotaţii, unele nebănuite, dar care pot fi uşor reperate, dacă suntem atenţi acum la mesajele pe care le primim.
Astăzi Luna este fără direcţie până la ora 17.00, ceea ce ne face puţin mai rupţi de realitate, concentrându-ne cu dificultate şi acţionând mai mult ca roboţii.Pe de altă parte este posibil să intervină în viaţa noastră conjuncturi care ne modifică programul sau ne orientează atenţia şi în altă direcţie şi practic suntem deviaţi de la ceea ce ne-am propus.
În perioada de mişcare aparent retrogradă, asteroidul Vesta trece în semnul Balanţei ceea ce este interesant. Vesta va retrograda în acest semn în 3 martie, şi practic îl va părăsi abia în 31 iulie, în tandem cu Ceres; asteroidul Ceres va rămâne în acest semn până la încept, august, practic cele două lucrând în tandem timp de mai bine de 7 luni, rolul lor fiind de a activ crucea cardinală. Cele două reprezintă segmente importante din viaţa noastră, materializarea şi nutriţa, hrana – Cers şi păstrarea focului sacru al spiritului – Vesta. Mai mult decât atât, Marte li se alătură din 1 ianuarie, fiind cumva contrapartea masculuină, sau mai bine spus forţa lor în acţiune. Şi el va retrograda în semnul Balanţei, pe care-l va părăsi la sfârşitul lui iulie. De aceea avem în aceste zile şi perioadă mesaje extrem de importante, descifrate corect ele ne pot ajuta să înţelegem cum avem de acţionat pentru ca realţiile noastre să funcţioneze corect, dar şi pentru a ne putea orienta atenţia spre o zonă potrivită, în care suntem eficienţi şi ăproductivi. Legat de toate aceste aspecte sunt multe de spus, ele fac obiectul unui articol separat.
În plan sentimental, este important să fim atenţi la nevoile sufleteşti ale partenerului de viaţă, adică să lăsăm deoparte încăpăţânarea sau ideile fixe, ne pot strica ziua sau putem să ne simţim trişti şi părăsiţi.
De astăzi suntem în postul Crăciunului, ceea ce îmi aduce bucurie, pentru că ştiu că v-a urma o perioadă în care vom fi protejaţi la nivel subtil şi se va lucra spre curăţirea noastră, un fel de curăţenie de iarnă, totul este să ne dăm şi noi concursul în acest sens.

ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Vrei să faci ceva pentru rezolvarea problemelor lumii? Atunci priveşte înăuntrul tău, ca să nu uiţi niciodată că totul porneşte de la individ. Cu cât ne schimbăm conştiinţa către pace, armonie, iubire şi unitate, cu atât se va schimba conştiinţa întregii lumi, însă nu este întotdeauna plăcut când începem să facem acest lucru. Vom descoperi în interiorul nostru pete întunecate pe care va trebui să le curăţăm. Vom afla că motivele nu sunt întotdeauna cele mai înalte şi că plăcerile şi neplăcerile noastre sunt mai pronunţate decât ne-am imaginat. Vom afla că iubirea noastră pentru unul sau altul nu este deloc ceea ce trebuie să fie. Avem nevoie de decizie şi curaj pentru a pune toate cărţile pe masă, pentru că acum este cel mai potrivit timp să facem toate acestea. Şi mai avem nevoie de ceva, să ştim că Dumnezeu şi toate fiinţele din lumină sunt aici pentru a ne ajuta şi a ne călăuzi fiecare pas, totul este să Le cerem sprijinul.
GRADUL SABIAN AL ZILEI –23 SCORPION
UN IEPURE METAMORFOZAT ÎNTR-O ZÂNĂ (SPIRIT AL NATURII)
Cele mai mărunte fiinţe se pot dovedi de o valoare miraculoasă. Cele mai banale lucruri din viaţa noastră pot fi sublime. Dar această transformare nu depinde atât de ele, cât de noi înşine. Dacă privim totul cu ochi obosiţi şi cu mintea sceptică, vom vedea o imagine tristă a lumii, în care nu este loc decât pentru ceea ce vrem să vedem astfel. Se spune că zeii şi zânele au dispărut în momentul când mintea oamenilor i-a negat, fiindcă omul nu ştia ce putere are la îndemână prin mintea sa. Dar azi se poate vedea cu ochiul liber câte miracole a putut produce mintea umana în tehnologie, în ştiinţă, în societate… Şi e loc de mai bine!

GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 10 CAPRICORN
UN ALBATROS HRĂNINDU-SE DIN MÂNA UNUI MARINAR
Daca ştii să-ţi laşi la o parte temerile sau orgoliile, atunci te poţi apropia uşor de cei care îţi pot fi de mult ajutor. De multe ori refuzăm ajutorul sau şansele oferite de viaţa din motive mărunte, din prejudecăţi, din frica de necunoscut sau din dispreţ pentru cel prin care ne parvine ajutorul. Un om echilibrat, nefiind limitat de asemenea atitudini, poate valorifica în viaţa mult mai multe şanse decât acela care respinge ocaziile propice, fiind astfel victima propriilor sale porniri împotriva altora.

ASPECTELE ZILEI
Venus în conjuncţie cu Pluton în Capricorn
Acest aspect ne indică momentul în care în viaţa noastră sentimentală trebuie să facem transformări profunde, prin renunţarea la obişnuinţe şi atitudini. Altfel pot apare evenimente care să ne oblige să ne schimbăm atitudinea, sau să renaştem în planul iubirii  individuale. De fapt este momentul în care vom fi obligaţi să ne exteriorizăm sentimentele. Putem spune că este  o perioadă de declin şi renaştere, de fantasme în care iubirea este resimţită ca o fatalitate. Stă în puterea noastră modul în care folosim această conjunctură astrală,  funcţie de dorinţele şi idealurile noastre.
În plan material se pot pune bazele unor structuri durabile, profunde, cu rezultate financiare satisfăcătoare.
De aceea aspectul de conjuncţie dintre Venus şi Pluton ne poate aduce instinctul de finalizare, atunci când simţim nevoia să încheiem lucrurile într-un fel sau altul. De aici poate apare distrugere ideilor fixe, sau a atitudinilor care provoacă durere. La nivel subtil se poate constat o tendinţă de manipulare a persoanei mai slabe din cuplu sau o accentuare a sentimentului de posesivitate. Cert este că relaţiile sunt foarte importante în această perioadă, pentru noi toţi, de aceea acordaţi răgazul necesar pentru a vă simţi împliniţi şi mulţumiţi de viaţa voastră sentimentală, emoţională şi amoroasă.
Renunţaţi la spaimele vechi, eliminaţi motivaţiile personale dubioase, justificările, şi manifestaţi-vă cu toată sinceritatea de care sunteţi capabili sentimentele şi dorinţele. Trăiţi cât mai intens relaţia bucurându-vă de orice gest.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top