previziuni pentru 16 noiembrie 2013

Astăzi suntem înainte de Luna Plină din semnul Scorpionului, de acea energia noastră este destul de puternică, putând să genereze conflicte importante din cauza sentimentelor de posesivitate, amplificate de Luna din semnul Taurului. Seara ârziu, Luna formează opoziţie cu Saturn, aducân un straniu sentiment de neputinţă sau chiar de blocaj inexplicabil. Este momentul în care putem înţelege ce emoţi ne blochaeză sau ne împiedică să evoluăm.
Ţinând cont de aceste consideraţii se paote spune că astăzi emoţiile noastre sunt profunde, iar intuiţia funcţionează la cote maxime, cel mai bine mai ales în plan personal este să dăm şi o nuanţă de pragmatism sentimentelor pe care le încercăm, astfel va dispare conflictul dintre personalitate şi emoţii. În plus putem renunţa la emoţiile vechi şi inutile, pentru a lăsa locul unora noi să se manifeste.
Pentru toţi şi toate există un timp potrivit. Niciodată nu amânaţi pentru mâine ceea ce ştiţi că ar trebui să faceţi astăzi, ar trebui să mergem în ritmul vieţii şi fim în perfectă pace. Gândurile noastre creative, pozitive, de iubire deţin o putere uriaşă, mult mai mare decât ne închipuim, deoarece gândurile sunt putere. Aşadar ar trebui să anulăm toate acele gânduri negative.  Să căutăm întotdeauna partea plină a paharului, căci cu cât radiem mai multă bucurie şi iubire, cu atât mai multă bucurie şi iubire atragem spre noi.
In fiecare an, pe data de 16 noiembrie, Biserica Ortodoxa face pomenirea Sfantului Apostol si Evanghelist Matei. Sfantul Matei, Apostol al lui Hristos, era originar din Capernaum, unde exercita profesia de vames. El era fiul lui Alfeu si se numea Levi (Marcu 2, 14). Dupa ce devine Apostol al Mantuitorului, primeste numele de Matei.

Dupa pogorarea Sfantului Duh asupra Apostolilor, predica Evanghelia in Ierusalim.
Pe timpul persecutiei lui Irod Agripa, paraseste Ierusalimul si propovaduieste Evanghelia in Etiopia. Dupa traditie a vestit Evanghelia si in India si a murit ca martir.
Evanghelia dupa Matei este prima scriere din Noul Testament. Ea se afla inscrisa in lista Canonului Muratori si este amintita de Sfintii Parinti: Atanasie cel Mare, Chiril al Ierusalimului si Grigore de Nazianz. Este recunoscuta ca autentica si de sinoadele particulare din Laodiceea (360), canonul 60 Hipo (393) si confirmata de Sinodul ecumenic Trulan (692) si sinodul al VII-lea (787).
Limba originara a Evangheliei dupa Matei este limba aramaica, limba vorbita de evrei, dupa intoarcerea lor din robia babilonica. Mai tarziu, inainte de anul 70 d. Hr., Evanghelia s-a tradus in limba greaca. Autorul traducerii pare sa fie insusi Sfantul Apostol si Evanghelist Matei.
Evanghelia a fost scrisa in orasul Ierusalim, in perioada 43-44 d.Hr si are ca scop – dovedirea mesianitatii lui Hristos.

ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
E adevărat că totul are un preţ, dar întotdeauna preţul e relativ. Când ne urmăm visele, putem lăsa impresia celorlalţi că suntem nefericiţi şi nenorociţi. Dar ce gândesc ceilalţi nu e important. Importantă e bucuria din inimile noastre.

GRADUL SABIAN AL ZILEI –24 SCORPION
MULŢIMI VENIND LA POALELE MUNTELUI CA SĂ ASCULTE UN OM INSPIRAT
Între admiraţie şi dispreţ este o diferenţă clară, cu efect concret. Dispreţul te face să te îndepărtezi de ceea ce crezi că nu-ţi poate oferi nimic bun, fiindcă ai impresia că tot ce ai este deja mult mai bun. Este o atitudine greşită, care te va face să nu poţi să vezi sau să accepţi ce-ţi poate oferi, totuşi, ceea ce dispreţuieşti. În schimb, admiraţia te apropie de ceea ce crezi că-ţi poate oferi ceva bun. Forţa ei este imensă, căci te face capabil să devii sau să dobândeşti tu însuţi ceea ce admiri. De pildă, când un om îţi vorbeşte cu înţelepciune, vei înţelege cu atât mai mult din cuvintele sale, cu cât îl admiri mai mult. Astfel te vei putea regăsi pe tine însuţi la cota înaltă a propriei tale admiraţii pentru înţelepciune, şi vei dobândi tu însuţi din acea înţelepciune. În viaţa ta, admiri ceea ce este cu adevărat mai important pentru tine?

GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 16 SCORPION
O FEMEIE, PLINĂ DE PROPRIUL EI SPIRIT, ESTE TATĂL PROPRIULUI EI COPIL
Rolurile pe care le avem în societate au scopuri bine definite. Majoritatea oamenilor îşi asumă roluri care apoi le permit să intre în diverse relaţii cu ceilalţi. Există şi oameni care au tendinţa să-şi asume roluri nelimitate, şi astfel încearcă să fie mai mult decât trebuie. Dacă nu am avea nevoie unii de alţii, atunci nu ar mai fi nevoie să trăim împreună. Dar trăind în societate, este bine să acceptăm că fiecare are rolul său, şi că fiecare rol este important. Dacă într-adevăr nu ai nevoie de ceilalţi, oare ce te mai ţine alături de ei? Ai putea să trăieşti absolut singur?

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top