Previziuni pentru 21 noiembrie 2013

Astăzi Soarele se află în ultimul grad din semnul Scorpionului, de aceea se ppoate spune că este o zi destul de ciudată, ea aducând spre noi situaţii sau evenimente care trebuie rezolvate. Mercur reface sextilul cu Pluton, acest aspect aduce debocări în comunicare. Deasemeni acest aspect ne aduce posibilitatea de a rezolva probleme restante, ne creşte eficienţa şi simţul practic. Să nu uităm că atunci când simţim că facem un lucru util, ne umplem de o energie care uneori ne împinge să pretindem de la alţii mai mult decât ni se poate oferi. Dar asta înseamnă deja că am acceptat dependenţa noastră de cei de la care cerem. Solidaritatea cu cei care au o atitudine similară de nemulţumire sau de revendicări ne poate face să ne simţim, temporar, mai puternici, dar în realitate este o renunţare la responsabilitatea noastră individuală. Când viaţa noastră nu va mai depinde de alţii, nu vom mai simţi nici nevoia de revoltă.
Astăzi are loc o mare sărbătoare creştină, Intrarea în biserică a Maicii Domnului, care a fost dusă la templu de părinţii ei Ioachim şi Ana la 3 ani şi unde a stat  până la vârsta de 15 ani, în cea mai sfântă încăpere numita Sfânta Sfintelor; este cu atât mai puţin întâmplător că de astăzi se citeşte la slujba de Utreniese canta Catavasiile: „Hristos Se naste, slaviti-L!…” Este o sărbătoare care ne pregăteşte si pe noi sa-L lăsăm pe Hristos sa se nască tainic in noi.In aceasta zi, copiii pun crengi de mar in vase cu apa. Acestea, tinute la lumina si caldura, inmuguresc si infloresc, si sunt folosite in noaptea de Anul Nou drept sorcove. Sa nu uitam ca in colindele romanesti se canta, in plina iarna, despre florile dalbe, flori de mar, sau despre marut, margaritar. Daca am fi cu luare aminte la colinde, nu am avea cum sa nu ne intrebam ce mar ar putea face in decembrie flori dalbe? Si de ce mar? Pentru ca stramosii nostri stiau de la batranii lor ca acea joarda a Sfantului Nicolaetrebuie sa fie una de mar, iar daca aceea inflorea pana de Nasterea Domnului, inseamna ca sfantul a mijlocit pentru iertarea celui caruia i-a daruit crenguta, flori dalbe. Şi dacă am deveni sau ne-am considera pentru o zi copii şi ampune crengi de măr la înflorit şi ne-am ruga pentru iertarea păcatelor celor pe care-i  duşmănim, apoi pentru a celor pe care-i iubim, dar şi pentru a noastră, iar apoi, să ne propunem să-i şi sorcovim? Să punem în apă atâtea crenguţe pentru toţi cei pe care vrem să ne rugăm, iar la sorcovit să le putem dărui înnflorite Poate va înflori ramura noastră şi ne vom atinge în acest fel şi o parte din menire.
 
ORA PLANETARĂ A LUI JUPITER
Învăţaţi că omul devine ceea ce are în vedere să devină. Dacă îşi repetă suficient de mult timp că este un mizerabil neputincios, el devine mizerabil şi neputincios. Dacă, dimpotrivă, îşi spune că este stăpânul vântului, al pământului dar mai ales propriul lui stăpân, el devine stăpânul vântului, al pământului şi descoperă că poate fi propriul lui stăpân. Şi dacă îşi spune să fie Dumnezeu, el va deveni Dumnezeu. Meditaţi pe orele planetare ale lui Saturn la toate acestea.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –30 SCORPION
COPII ÎN COSTUME DE HALLOWEEN, FĂCÂND DIVERSE POZNE
Viaţa pe pământ este ca o scenă pe care fiecare îmbracă un costum şi joacă un rol din dorinţa de a oferi un spectacol cât mai reuşit, de a-şi crea o imagine cât mai frumoasă şi mai demnă de admiraţie, o evoluţie cât mai eficientă. Adesea ne jucăm, în viaţa noastră, unii cu alţii, dar dincolo de acest joc există numai pace. De aceea, tot ce se întâmplă merită privit cu înţelepciune şi detaşare, astfel încât la sfârşitul piesei, când ne scoatem măştile, să nu avem nici un fel de resentimente unii faţă de alţii, fiindcă de fapt resentimentele sunt împotriva noastră, nu a altora.
 
GRADUL SABIAN AL LUI JUPITER – 20 RAC
GONDOLIERI VENEŢIENI ÎNTR-O SERENADĂ
Romantismul pare desuet numai pentru aceia care şi-au pierdut abilitatea de a-şi exprima sincer emoţiile. Dar atâta vreme cât există oameni care simt ceva deosebit pentru semenii lor, romantismul va înflori oriunde este nevoie de el. Este o adevărată arta să ştii să dai emoţiilor tale un curs care să facă mai frumoasă viaţa pentru toţi.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top