Previziuni zilnice 27 noiembrie 2013

Astăzi Mercur şi Venus, două planete personale importante, una vorbindu-ne despre sentimente şi cealaltă despre idei, formează aspecte cu Lilith, şi, în plus, şi pe Luna fără direcţie. În plus devine din ce în ce mai apăsătoare şi evidentă refacerea conjuncţiei dintre Jupiter retrograd şi Lilth, care se formează duminică, aspectul formându-se şi în 12 iulie 2013; despre acest aspect, care ne afectează de destul de multă vreme, am scris un articol care este lămuritor şi poate fi citit la https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-jupiter-lilith-din-12-iulie-2013. Acum, această revenire pe firmament a acestui aspect, este deosebit de dură pentru că ne aduce acele stări interioare care ne fac să fim nemulţumiţi şi deosebit de tensionaţi. Apoi readuce în prezent anumite conjuncturi pe care credeam că le-am înţeles sau credeam că ştiam, dar nu au funcţionat. În plus de fiecare Lilith ne surprinde şi această acţiune conjungată şi concomitentă cu planetele personale Mercur şi Venus, îi extinde aria de acţiune, care oricum era mult mai vastă decât deobicei, Jupiter dându-i posibilitatea să se expandeze, atingând cumva şi domenii colaterale sau tangenţiale, dar care odată atinse, generează un efect de domino.
De aceea aceste zile sunt extrem de ciudate, paradoxale, ele ne surprind prin apariţia unor situaţii şi conjuncturi inexplicabile aparent, dar, atenţie mare, a căror cauză ar trebui să o depistăm, căci orice frică, odată adusă la Lumină, îşi pierde forţa.  Iar Lilith reprezintă în primul rând frica generatoare de suferinţă. Apoi Lilith mai este şi ceea ce nu ştim, ceea ce nu vedem, în acest context ea devine duşmanul cel mai temut, căci atacă fără avertismente prealabile.
Cred că din acest motiv de fiecare când intervine ne obligă la luciditate, dar, de fapt ceea ce o anixilează este anticiparea.
Primul aspect îl formează Venus în opoziţie cu Lilith, este un aspect provocator, deosebit de dur, deoarece ne confruntă pe noi, sau mai bine spus ne afectează valoarea noastră, ceea ce suntem, sau avem, adică ne atinge acolo unde ne doare cel mai mult. În plus la momentul formării aspectului, Ascendentul se află în semnul Taurului, guvernat de Venus şi care reprezintă valorile noastre, munca noastră, eforturile pe care le depunem. De aceea înclin să cred că acest aspect poate genera evenimente destul de dure, adevărate cutremure interioare, posibil şi exterioare, necesare pentru a ne trezi din minciuna care ne înconjură. Micuna care ne înconjură este atât de bine gândită încât a creat un tablou aproape real, un film în care suntem nişte actori jalnici folosiţi de regizori geniali. De aceea cred că luciditatea de care vorbeam mai devreme apare acum pentru a înţelegem cine suntem cât de valoroşi şi puternici; cei care rămând în scenariile proaste, vor avea de suferit pentru că nu vor înţelege că de fapt sunt altcineva şi în altă parte decât în butaforia de proastă calitate. Poate vă întrebaţi de ce toate astea? Păi simplu,  pentru că fiecare lucru şi fiecare fiinţă îşi are rolul său, iar existenţa lor are cauze şi sensuri bine determinate. Dacă fiecare om îşi joacă bine rolul în locul care i se potriveşte cel mai bine, atunci lumea ar putea fi un adevărat paradis, doar că pentru toţi, nu numai pentru unii. La nivel concret se impune atenţie la bani şi valori, la relaţiile de cuplu, dar mai ales la felul în care ne lăsăm copleşiţi de nemulţumirea a ceea ce credem că nu suntem. De aceea cred că această zi ar fi foarte potrivită pentru a încerca să rezolvăm neînţelegerile sau să prindem subtilitatea lucrurilor.
Vom avea energie, putere de a acţiona, dar în fiinţa noastră sunt mute temeri şi angoase pe care ne este greu să le depăşim, sau să le înlăturăm. Nu se poate spune că vor apare multe complicaţii nici că ne vom confrunta cu probleme, ele doar sunt de natură interioară şi pot aduce schimbări de fond în viaţa personală.
Tot astăzi Mercur formează trigon cu Lilith, dar şi Mercur este alături de Saturn, cu care a refăcut conjuncţie ieri, pentru a treia oară, aşa că şi acest aspect ne leagă de ceva obligatoriu de înţeles prin trăire, căci altfel nu am fi prins ideia sau nu am fi utilizat informaţia. Acest aspect mă îngrijorează cel mai mult căci el se referă la fiecare în parte, în sensul că ne obligă să conştientizăm nişte adevăruri chiar cu preţul unor suferinţe, dar, efectul lui este mult mai puternic la nivel mundan. Acest aspect poate genera pentru România acorduri proaste, sau altfel spus ni se coace ceva la care asistăm impasibili. Poate genera cataclisme sau evenimente dure, greu de prevăzut, dar cumva sesizate sau insinuate atât la început şi sfârşit de octombrie, cât şi în vară, doar că le-am tratat superficial, sau ne-am lăsat păcăliţi de scenarii şi diversiuni.
El acţionează şi la nivel mundan, aducând conflicte importante care, la fel au fost vizibile, au părut că s-au atenuat şi acum revin în forţă, cu rezolvări despre care nu am fost consultaţi.
La nivel personal, ambele aspecte au loc pe Luna fără direcţie, ceea ce subliniază faptul că nu ştim ce ni se întâmplă, că suntem uşor de manipulat, aşa că evitaţi semnarea oricăror contracte, de orice natură ar fi ele, întâlnirile de afaceri, negocierile, achiziţiile sau disputele. Cel mai potrivit este să fim observatori cât mai lucizi şi extrem de prudenţi, adică să stîm cât mai departe de zona de conflict pentru a nu ne atige din greşeală, vreun glonţ. Cât despre simbolul sabian al lui Mercur, merită citit, căci prezintă excelent situaţia actuală.
Dimineaţă, adică până la ora 13.30, suntem eficienţi şi ne putem ocupa cu succes de treburi mărunte, cotidiene, sau putem pune în practică, în concret, ceea ce deja este stabilit sau discutat.
Tot ce depşeşte această zonă este bine să fie amânat pe săptămâna care urmează.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Îngerii linistii ne însotesc în problemele noastre de zi cu zi. Ei lucreaza pentru linistea inimii noastre, aratându-ne adesea în vis ce înseamna o existenta traita în pace interioara.
Atunci când renuntam în sfârsit la conflictele sterile si la atitudinea noastra negativa, putem deveni linistiti. Anumite practici de natura spirituala ne pot ajuta în mod eficient sa ajungem acolo. De fapt, avem deja în noi linistea aceasta, dar nu o putem descoperi decât daca ne acordam timp sa ne ascultam inima si sa facem efortul de a ne armoniza cu unitatea Izvorului Divin.
Linistea implica renuntarea la luptele inutile spre a putea trai în armonie cu divinitatea interioara. Trebuie sa recunoastem ca lumea careia apartinem e frumoasa si perfecta, sa acceptam faptul ca orice lucru îsi gaseste justificarea în misterele divine. Caile Domnului sunt pline de taina si noi nu avem abilitatile de a judeca ceea ce nu întelegem. Sa fim totusi convinsi ca avem locul nostru în Univers si ca orice lucru are un sens. Trebuie sa ne bucuram de viata noastra, sa o justificam în aceeasi masura (sa-i dam valoare), sa renuntam la luptele sterile si sa începem sa construim.
Ne rugam îngerilor linistii sa ne deschida calea iubirii divine. Sa-i invocam sa ne ajute în accederea la pacea sufletului si la fericirea pe care o meritam din plin.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 6 SĂGETĂTOR
UN JOC DE CRICKET
Regulile jocului trebuie respectate, altfel înseamnă că joci un alt joc, şi chiar dacă îl câştigi, în realitate ai obţinut altceva decât te aşteptai. Înşelându-i pe alţii în joc, de fapt te înşeli pe tine însuţi, şi la un moment dat vei ajunge să nu mai ştii care sunt adevăratele reguli şi obiective. Atunci nimeni nu va mai dori să joace cu tine, şi astfel vei reuşi să rămâi singur, adică în afara oricărui joc.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 19 SCORPION
UN PAPAGAL ASCULTÂND, APOI VORBIND, REPETĂ O CONVERSAŢIE PREA MULT AUZITĂ
Viata ne învaţă foarte multe lucruri, dar multe dintre lucrurile pe care le ştim şi multe din frazele pe care le rostim sunt doar auzite de la alţii. Adesea tindem doar să repetăm ceea ce au spus alţii, bazându-ne pe experienţa lor, fără să verificăm dacă aşa şi este. Această atitudine ne ţine în colivia concepţiilor altora. Dar avem oricând la dispoziţie libertatea de a ieşi din colivie şi de a gândi liber, de a vorbi cu propriile cuvinte. Abia atunci putem spune că începem să fim noi înşine.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top