Previziuni pentru 4 decembrie 2013

Astăzi Mercur, guvernatorul zilei se află în grad anaretic pregătindu-se de trecerea în semnul Săgetătorului, de acea este indicat să fim cât mai rezervaţi în cheltuieli, să evităm semnarea de contracte şi să ne orientăm atenţia doar spre activităţile cotidiene, oricum ne concentrăm greu şi acţionăm relativ haotic. Se pot activa anumite probleme karmice, mai ales legate de planul material. Este de gândit foarte bine la tot ceea ce ne propunem să facem, ca şi planuri de viitor. Pe de altă parte este o zi excelentă pentru decompensarea karmei, adică pentru a ne propunem să dicutăm cu acele persoane cu care simţim că avem blocaje majore, dar, evident, numai dacă am înţeles dificultatea pe care o avem legată de această relaţie care vine din trecut.
Altfel ziua se anunţă destul de liniştită, fiecare dintre noi fiind concentraţi doar pe a ne pune în practică ideile. Sextilul Soare Ceres ne ajută să acţionăm cu uşurinţă dacă suntem deschişi şi capacitaţi să ne deschidem mintea cu încredere către cei din jur, exprimându-ne ideile şi dorinţele. Această atitudine ne permite acesul către noi potenţialităţi, chiar dacă pentru început par dificile sau deosebit de grele.
Energia Lunii în creştere se manifestă din ce în ce mai puternic, de aceea orice acţiune sau activitate va reuşi. Trebuie să acordăm importanţă presentimentelor, să folosim intuiţia şi să credem în ceea ce facem. În acest fel seara vom putea spune că a fost o zi plină de succes sau reuşite.
Astăzi este sărbătorită Sfânta Varvara.
În tradiţia populară, ea este protectoarea copiilor, a mamelor dar şi a minerilor.
O legendă populară povesteşte că Sfânta Varvara stă închisă într-un cărbune tot anul şi numai în această zi reuşeşte să vadă lumina zilei. Din acest motiv, pe 4 decembrie, nu se mai lucrează în mină şi toată lumea petrece. Sfânta Varvara este privită cu mare respect de omul tradiţional: acesta o vede în ceruri fie ca mireasa a lui Iisus, fie a Soarelui, fie sub chipul unei stele care păzeşte luna spre a nu fi răpita de Necurat. Din 4 decembrie, încep o serie de sărbători închinate vărsatului (zilele bubatului), una dintre cele mai temute boli în mediul rural.
De Sfânta Varvara, mamele obişnuiesc să-şi spele copiii cu apa în care pun o icoana şi puţin zahăr, pentru ca faţa copiilor să fie curată ca o icoana. Nu se ţese, nu se coase şi nu se spală rufe.

ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Este o zi pe care ar trebui să o dedicăm propriei noastre persoane, să ne analizăm dorinţele şi să încercăm să le diferenţiem de necesităţi, să-i oferim Sinelui nostru ceea ce-i este necesar, făcând puţină ordine şi curăţenie în viaţa noastră.
Totodată este o săptămânzi importantă şi pentru a face ordine nu numai în ungherele sufletului nostru ci şi în colţurile dulapurilor şi ale casei.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –13 SĂGETĂTOR
TRECUTUL UNEI VĂDUVE ESTE ADUS LA LUMINĂ
Uneori trecutul ne ajunge din urmă, şi ne arată celorlalţi într-o lumină diferită de ceea ce se poate vedea în prezent. Acesta poate fi un semnal că mai există încă probleme de rezolvat, legate de acel trecut, sau că în acel trecut există resurse încă nevalorificate. Mulţi oameni păstrează din trecut doar amintirile urâte şi resentimente faţă de ce a fost mai greu, dar aceasta nu îi ajută prea mult în prezent, ci dimpotrivă, mai mult le face rău. Experienţa acumulată în viaţă trebuie folosită pentru a ne face viaţa mai frumoasă, iar abilitatea de a folosi în mod pozitiv experienţa anilor trecuţi mai este numită şi „înţelepciune”.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 29 SCORPION
O INDIANCĂ PLEDÂND ÎN FAŢA ŞEFULUI DE TRIB PENTRU VIAŢA COPIILOR EI
Trebuie să ai curajul să-ţi susţii ideile şi principiile, chiar şi în faţa celei mai înalte autorităţi, în acele momente în care ele sunt puse la îndoială. Dacă nu poţi face asta, înseamnă că tu însuţi te îndoieşti de ele, şi atunci este limpede că trebuie să le perfecţionezi, să le îmbunătăţeşti sau chiar să le schimbi radical. Dar de cele mai multe ori investim energie sufletească numai în lucrurile cu adevărat valoroase, şi atunci merită să le susţinem cu tărie pentru a le ajuta să crească în viaţa noastră.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top