Previziuni pentru 7 decembrie 2013

Astăzi este ceea ce românii numeau Crai Nou, el s-a văzut extraordinar de frumos azi noapte pe cerul înstelat; din punct de vedere astrologic se formează sextilul Soare Lună, aspect la fel de frumos ca şi imaginea de pe cer, căci ne ajută să înţelegem exact ce anume avem de făcut cu oportunităţile care ne apar. Apoi astăzi Marte va trece în semnul Balanţei, poziţie de exil a acestei planete; practic tranzitul lui prin acest semn va dura până la sfârşitul lunii iulie – datorită retrogradării din acest semn, el fiind un jucător redutabil din punct de vedere astrologic, căci va activa Crucea Cardinală, care era oarecum periodic activtă de Lună sau alte planete rapide, acum însă Marte aduce o energie deosebit de conflictuală în acest semn. Evident că ne vor fi testate relaţiile sau colaborările, în acelaţşi timp confruntându-ne cu acel tip de evenimente de oglindire, adică ne vom confrunta cu situaţii pe care le-am judecat sau care pur şi simplu au rolul de a ne arăta ceea ce se află în subconştientul nostru. În plus acest ingres are loc pe Luna fără direcţie, poziţie a Lunii care ne afectează începând de la ora 14.00, şi care va face ca acţiunile marţiene să fie mult mai confuze decât ar trebui prin poziţia de exil. O altă faţetă a acestei influenţe este acea că evenimentele vor apare în faţa noastră brusc şi cumva inevitabil, anulându-ne de cele mai multe ori oice fel de reacţie sau posibilitate de ripostă. De aceea este necesar de mult tact şi prudenţă în felul în care comunicăm, în felul în care ne exprimăm ideile sau parteneriatele.
Se pregătesc evenimente importante, aşa încât este bine să medităm puţin la cele de mai jos:
Ai grija ca inima ta,sa se cufunde inlumina iubirii.
Ai grija ca faptele talesa infloreasca din  taramul gandurilormarete,senine. 
Ai grija ca zambetul tau sa se rasfrangaasupra tuturor pe care ii zarestiin calea ta.
Ai grija ca lacrima taizvorata din amar,sa nu inececopilul din  tine.
Ai grija ca suferinta tasa se topeasca in misterul  artei.
Ai grija ca visele talesa se inalte din ruina trupului tau, zburand libere-n departari.
Ai grija ca neputinta tasa fie ingropata-n adancuri parasite de timp.
Ai grija ca timpul tausa fie un etern prezent.
Ai grija ca viata tasa fie un carnival fara masti. 
Ai grija ca umbra tasa se topeasca in oceanul luminii.
Ai grija ca portile sufletuluisa fie construite din esente tari de tandrete, duiosie .
Ai grija ca mana tasa contempleze dorinta gandurilor.
Ai grija ca moartea tasa fie o sarbatoare ce elibereaza sufletul. 
Ai grija de tineca de un lotusdemn de toata dragostea ta   
Aici poate ar fi potrivită o frumoasă poveste: “Se spune ca la inceputurile universului, omul il chema pe Dumnezeu la el sI Dumnezeu venea. Daca intirzia putin, omul era foarte nemultumit sI striga: “Doamne, de ce ai intirziat? Trebuia sa vii mai devreme”! Iar daca Dumnezeu venea mai devreme, omul iarasi era nemultumit. “Ah, dar ai venit mult prea devreme!” Asa ca Dumnezeu s-a suparat si s-a ascuns. Si-a zis el ca omul il va cauta oriunde s-ar ascunde. Si s-a gindit ca ar fi un singur loc unde nu l-ar cauta nimeni. In inima omului”, spune un intelept.
De fapt, omul, mai bine zis mintea lui, nu s-au schimbat deloc. Si, nu doar ca mintea se simte mereu nemultumita pentru ca nu-l gaseste pe Dumnezeu. Dar este nemultumita pentru orice. Daca-i cald, mintea remarca imediat: ”ce caldura! E prea cald”! Si, daca este frig, mintea iarasi se trezeste mosmondind cu nemultumire: ”E prea frig”. Sau ploua prea mult. Sau “nu ploua”. Mintea nu accepta nici vremea, pe care oricum n-o poate schimba. Ce poate omul sa faca daca-i prea cald sau daca nu ploua? Nimic. Dar mintea nu accepta aceasta, se nemultumeste, se supara, bufneste continuu. Ea vrea intotdeuna ceva ce nu este in prezent. Ceva ce nu are. Ceva ce nu exista. Când are liniste, mintea vrea neliniste. Când are dragoste, mintea te incita. “Sigur meriti mai mult”, zice ea. “Uite, femeia aceea are picioare mai inalte si un bust atât de frumos. A ta nu are aceste calitati”! Mintea omului compara permanent. Aluneca de la una la alta. Mintea este adepta miscarii, a schimbarii, a dorintei, a iluziei, a cautarii. Inima si trupul omului sunt in prezent. Mintea colinda prin trecut, or prin viitor. Când omul face amor, mintea isi aduce aminte ca trebuie sa faca piata, or ca a uitat sa dea un telefon important. Cu siguranta, mintea calatoare nu este conectata la blândetea inimii. La tacerea din care vin soaptele existentei in prezent. Mintea conectata la inima se bucura pentru aceasta clipa. Mintea se insenineaza când se afla in comuniune cu inima. Când faci ce simti, esti in legatura cu omul din tine, dar si cu divinul ascuns in inima ta.
Când accepti ce simti, esti in Eul tau divin si-n Eul tau omenesc, in acelasi timp.
Când esti in deplina armonie cu inima si cu mintea, urmezi simtamântul tau adânc.
Inima n-are nemultumiri.
Orice nemultumire ai avea, nu este altceva decât o manifestare a mintii. Accepta ce-ti spune ea, dar ramâi in inima ta, acolo unde caldura, linistea, blţndetea si bucuria exista fara sa faci ceva anume.
Când gândurile te prind in plasa lor morocanoasa, când nu poti dormi si nu poti sta intr-un loc, cum in multime te cuprinde dorul de singuratate, or dorul de a fi in alt loc inseamna ca esti prins in capcana mintii.
De aici vine stresul si aceasta-i boala civilizatiei. In plasa mintii fiind, omul se grabeste si când nu-i grabit. Alearga si când sta, cum sta când alearga.
Inertia mintii il cauta, insa, in alergarea ei nebuna pe Dumnezeu. Mintea nu accepta ca, daca ploua, ploua. Daca ninge, sa ninga. Si daca esti singur, asta este. Si daca esti indragostit, fii multumit de dragoste.
Mintea vrea mereu altceva si de aceea Dumnezeu insusi..s-a pitit, pâna ce omul va intelege ca: “DUMNEZEU SE ARATA CÂND MINTEA ..ESTE MULTUMITA” .                     
Să nu uităm că astăzi se sărbătoreşte Muceniţa Filofteia, a cărui frumoasă poveste ar trebui să fie un exemplu de exprimare a iubiri neconditionate pentru noi toti.( daca nu o stiti cititi pe www.crestinortodox.ro)
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Este bine să încercaţi să meditaţi la încercările pe care le trăiţi în ultima vreme. În primul rând învăţaţi să mulţumiţi cerului chiar şi pentru întâmplările neplăcute, căci este cea mai bună cale de a le transforma. Dacă veţi spune:” Doamne îţi mulţumesc , trebuie să fie un motiv pentru care mi se întâmplă, am ceva de învăţat. Nu sunt perfect şi am făcut câteva greşeli”, vă veţi simţi mai bine, şi detaşaţi puteţi analiza, înţelege şi corecta.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –16 SĂGETĂTOR
PESCĂRUŞI ZBOARĂ ÎN JURUL UNEI BĂRCI, CĂUTÂND HRANA
Dacă ai senzaţia că există un singur loc sau o singură zonă din care îţi poţi trage energia pentru această viată, atunci te condamni să depinzi de acea resursă limitată. Depinde numai de tine să ajungi capabil de a găsi resurse noi, prin învăţare, prin deprinderea unor activităţi şi abilităţi noi, şi mai ales prin perfecţionarea continuă a aptitudinilor tale native. Hrana de care ai nevoie pentru a-ţi continua viaţa şi drumul nu este numai fizică, ci şi sufletească şi spirituală. Atunci când neglijezi să-ţi hrăneşti sufletul, şi hrana fizică devine insuficientă sau ineficientă, lipsită de potenţial energetic şi de savoare. Exact aşa cum, dacă eşti o pasăre, stomacul supraîncărcat iţi va îngreuna zborul.
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 18 SCORPION
O POTECĂ PRIN PĂDURI BOGATE ÎN CULORILE TOAMNEI
Ciclurile naturii sunt minunate, şi ele ne dau permanent o imagine a ciclurilor prin care trece propria noastră viaţă. Pe calea vieţii putem să întâlnim şi furtuni, dar şi poieni pline de soare şi de culori vii. Trebuie să învăţăm să ne bucuram de toate şi să mergem înainte ştiind că, orice s-ar întâmpla, acestea sunt doar momente din evoluţia noastră, care ne conduc către noi bucurii, către o ţintă mai luminoasă – mai ales dacă nu stăm pe loc!

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top