Previziuni pentru18 decembrie 2013

Se mai resimte şi astăzi efectul Lunii Pline de ieri, în sensul că Luna din semnul Racului activează Crucea cardinală perfect, ceea ce ne determină să fim destul de pătimaşi şi lipsiţi de tact, mai ales pentru că ne lăsăm sub impulsul emoţiilor. Practic ea activează şi Piramida de apă, dar, care, în acest caz îşi exercită influenţa într-un mod destul de impetuos, adică va determina să fim receptivi la tot ceea ce înseamnă schimbare, la tot ceea ce ne emoţionează sau ne activează vise sau idealuri mai vechi, fapt care nu este chiar constructiv, căci nu determină acţiune şi reacţiune, pentru că vom căuta vinovaţi la tot ce ni se întâmplă. În plus Ceres şi Vesta merg pas la pas şi influenţează extrem de subtil lucrurile, emoţionându-ne şi fiind extrem de receptivi la ceea ce ne înconjură, la natură la Pământ. Practic Ceres este deschizătoarea drumurilor, iar cuadratura cu Jupiter retrograd readuce în prezent subiecte sensibile legate de natură, legate de tot ceea ce înseamnă exploatarea Pământului; Vesta din spate, are grijă să ordoneze şi să dea un sens spiritual la tot ce se întâmplă, sancţionând interesele discret disimulate sau ajutând reacţiile sincere. Acum, sub această poziţii va trebui să ne schimbăm mentalitatea, să ne adaptăm cerinţelor vremii, mă refer aici la modernitate, la înţelegerea sistemului evolutiv, la mişcările de avangardă care au loc. Este o tendinţă de libertate, aflată deocamdată la stadiul de dorinţă, în fiecare dintre noi. Aceasta însă nu o vom putea obţine decât dacă înţelegem exact legile universului şi ne armonizăm cu el. Este vorba despre cuvinte ca vibraţii, altruism, astrologie, sistem planetar, libertatea spiritului, prin eliberarea de teamă.
Sunt perioade când lucrurile se petrec peste noapte, ca iarna atunci când la culcare totul este normal iar a doua zi de dimineaţă totul este alb şi acoperit de zăpadă, fără să ai nici o legătură cu asta, totul producându-se în cel mai miraculos mod. Totul este să îl accepţi şi să mergi cot la cot cu el, fără să opui rezistenţă. Meditează la câte noutăţi au apărut în viaţa ta şi bucură-te de ele.
Trăim aspecte şi momente de o mare încărcătură emoţională, extrem de subtile, dar şi transformatoare.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Nu sunt ce par a fi –
Nu sunt
Nimic din ce-aş fi vrut să fiu!…
Dar fiindcă m-am născut fără să ştiu,
Sau prea curând,
Sau poate prea târziu…
M-am resemnat, ca orice bun creştin,
Şi n-am rămas decât… Cel care sunt!…(Ion Minulescu)
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 27 SĂGETĂTOR
VIZIUNEA SCULPTORULUI PRINDE FORMĂ
Dacă te aştepţi ca dorinţele tale să se împlinească instantaneu, fără prea mult efort, atunci poţi avea mult de aşteptat. Dar dacă ştii să lucrezi consecvent, riguros, atent la detalii, cu răbdare şi abilitate, atunci cu fiecare zi te poţi apropia de împlinirea viziunii tale. Oricât de greu ar părea de atins un obiectiv, el poate fi atins de către acela care nu stă pe loc, ci se apropie de el cu fiecare clipă. Marile realizări se ating făcând măcar câte puţin în fiecare zi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 21 SĂGETĂTOR
UN COPIL CU UN CÂINE, PURTÂND OCHELARI DE ÎMPRUMUT
Copiii sunt neştiutori în multe chestiuni practice în care maturii au dobândit deja experienţa. Dar tot ei se bucură de o cunoaştere la care maturii au renunţat treptat, pe măsură ce o înlocuiau cu ceea ce le ofereau părinţii lor. Astfel, copiii sunt siliţi să vadă lumea prin ochii celor maturi, deşi adesea instinctele şi intuiţia copiilor sunt ghizi mult mai buni decât experienţa lipsită de înţelepciune a unor părinţi. Este bine să-i dăm copilului încredere în el şi în percepţiile sale, şi să-l lăsăm să înveţe cât mai mult prin experienţe proprii, şi nu doar prin preluarea mecanică a experienţei celor dinaintea lui.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top