Previziuni pentru 4 ianuarie 2014

Astăzi, întreaga zi, Luna este fără direcţie, de aceea se poate spune că este o zi perfectă pentru a medita, pentru a ne pregăti proiectele importante ale acestui an
Săptămâna care urmează se recomandă autocontrol, discreţie, autoanaliză şi regândirea propriilor strategii. Corecta dirijare a energiei fizice este fundamentală pentru a evolua spiritual.
Atunci când condiţiile din jurul nostru încep să scape de sub control, şi nu putem face nimic pentru a le ameliora, poate fi timpul să cautam un alt loc, unde putem găsi condiţii mai bune. Dar asta nu înseamnă întotdeauna că trebuie să plecam, fizic, din locul unde ne găsim, ci poate însemna că trebuie să adoptam o atitudine nouă, sau să cautam un alt domeniu de activitate. În orice caz, este necesară o schimbare care să ne permită, noua şi a lor nostri, să trăiasca mai bine şi în pace.
Este posibil ca soluţiile cele mai potrivite la problemele care vor apare vor fi cele care vor îmbina cunoaşterea străveche cu credinţa şi conştientizarea propriilor slăbiciuni.
Altfel se anunţă o săptămână în care raţiunea şi gândirea se vor afla în prim plan, în care vom acţiona sub impulsul sentimentelor, de multe ori, dar analizând după aceea reacţiile pe care le-am avut, corectându-le sau regretându-le.
În general este o săptămână liniştită, principalul eveniment astral fiind momentul de Lună Plină, în care emoţiile noastre vor trebui controlate şi exprimate cu mare grijă pentru a nu crea rupturi sau dispute nedorite.
La sfârşitul unui an şi la începutul altui an, suntem tentaţi să ne autoanalizam cu sinceritate şi să ne propunem schimbari care ne-ar putea ajuta să evoluam, să creştem, să obţinem mai mult de la viaţă şi să facem mai mult. Pentru ca planurile de viitor sa fie potentiale realizabile si nu doar vise absurde, este obligatoriu sa ne aplecam privirea cu atentie asupra slabiciunilor, a greselilor pe care le-am facut in trecut, a deciziilor care ne-au dus pe un drum infundat. Daca ne-a lipsit perseverenta in a ne sustine un plan, un scop de viata, or curajul, daca n-am fost destul de iscusiti pentru a realiza ceea ce ne-am propus cu un an in urma, trebuie sa observam de ce n-am reusit. Si nu avem nevoie sa observam esecurile, ori erorile de dragul de a ne lamenta, de a invinovati pe altcineva, conjuncturile, defectele, greselile celorlalti, cat pentru a vedea unde am scartait noi insine. Nu de plansul nostru are nevoie viata, nu de victime are nevoie lumea si nu de fricosi, ci de fiinte care stiu ca esenta succesului este sa incerci, sa cazi, sa te ridici si apoi, cu sange rece si curaj sa nu mai repeti acel lucru care te-a dus in jos.
In orice domeniu si in orice directie a vietii vrem sa reusim, sa castigam, sa obtinem mai mult, este obligatoriu sa fim prezenti complet in acel mediu.
Curajul de a merge mai departe trebuie asezat in mintea noastra si, ori de cate ori nu reusim ceea ce ne propunem, este util sa vedem ce manevre eronate am facut, sa gasim puterea de a incerca altele, decisi ca vom reusi.
O să încep prin a vă da un citat din  Paulo Coelho: ”Călătorul ajunge în San Martin de Unx, în Navarra, şi reuşeşte să o găsească pe femeia care păstrează cheile de la biserica romană din ruinele locului. Cu mare gentileţe, suie repede scările şi deschide uşa. Întunericul şi liniştea templului medieval au un puternic impact emoţional asupra călătorului. Începe să converseze cu femeia şi discută despre faptul că, deşi e miezul zilei, se poate vedea foarte puţin din splendidele opere de artă din biserică. ”Detaliile pot fi văzute doar în zori,” spuse femeia. “Legenda spune că exact acest lucru au vrut să ne înveţe constructorii; Dumnezeu are un moment anume în care ne arată gloria Sa.”
Astăzi este o zi specială pe care ar trebui să o trăim în acest sens, pregătindu-ne în sens simbolic, pentru Botez, dar şi pentru zilele de sărbătoare care vor urma, a căror simbolistică este extrem de profundă. Spun acest lucru, deoarece aceste zile, sunt, speciale, aşa cum sugeram în povestirea de mai sus. Este un moment potrivit pentru  a ne rgăsi pe noi înşine şi a ne înălţa sufletul spre credinţă.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Această lume păstrează încă multe taine pe care majoritatea oamenilor le lasă pe seama cercetătorilor, sau pur şi simplu le ignoră. Ştiinţa are limitele ei, pe care le depăşeşte treptat, cu fiecare descoperire omenirea trecând la un nou nivel de înţelegere a realităţii. Aceia care consideră că deja ştiu totul, se condamnă singuri la a nu mai putea accepta şi folosi noile descoperiri. Dar şi în viaţa fiecăruia există lucruri care pot ajunge, la un moment dat, să-şi dezvăluie valoarea în mod surprinzător. Şi aici este nevoie de aceeaşi deschidere pentru a percepe adevărurile care au fost ascunse.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI –  14 CAPRICORN
UN BASORELIEF ANTIC SĂPAT ÎN GRANIT RĂMÎNE MĂRTURIE DESPRE O CIVILIZAŢIE MULT TIMP UITATĂ
Lucrurile însemnate din trecut rămân înscrise mult timp sub forma de amintiri solide, în memoria noastră sau în urmele concrete lăsate de ele. Ele ne amintesc, chiar la mii de ani distanta, că omenirea a fost mereu capabilă de lucruri măreţe, care să înfrunte timpul, şi că viaţa noastră merită trăită tot pentru a construi lucruri care să nu dispară la primul semn de furtună. Dar, mai ales, aceste amintiri ne readuc în atenţie lucruri din care avem încă de învăţat.
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 21 SCORPION
ASCULTÂNDU-ŞI CONŞTIINŢA, UN SOLDAT NU SE SUPUNE ORDINELOR
Orice sistem social este perfectibil. Sistemele sociale au fost create de oameni care au căutat să asigure un mediu raţional şi echilibrat pentru viaţa socială, după conştiinţa lor. Dar totul evoluează, şi întotdeauna vine un moment când oamenii găsesc soluţii mai bune, daca au în vedere valori superioare celor reflectate în sistemul actual. Dacă simţi că ai de făcut ceva care iese din limitările sistemului, pentru a ajuta sistemul să progreseze, atunci eşti dator să faci asta. Altfel, înseamnă să contribui la stagnarea sistemului, adică la propria ta stagnare.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top