Previziuni pentru săptămâna 12 – 18 ianuarie 2014

Această săptămână este guvernată de Saturn, din acest motiv pare mult mai apăsătoare, mai dură decât cele de până acum. Este un fel de sobrietate constructivă, o seriozitate care ne obligă să acţionăm. Din acest motiv ne simţim presaţi sau constrânşi.Saturn ne învaţă să înţelegem lecţia  de viaţă şi să ne confruntăm cu lucrurile pe care nu le mai putem face sau care le-am lăsat nefăcute mult timp. De fapt trebuie să învăţăm să fim noi înşine şi să ne acceptăm unicitatea. Saturn ne va ajuta să iniţiem procese de viaţă,  De aceea este foarte important ca în săptămâna care urmează să ne cunoaştem bine propriul teren şi să stabilim unde se încheie datoria noastră şi unde începe a celorlalţi. De aceea este esenţial să ne luptăm să avem loc şi timp şi pentru propria noastră persoană. Este extrem de important să ne dezvoltăm un simţ al datoriei faţă de noi înşine, altfel timpul şi spaţiul ne va fi invadat de alte persoane.
Saturn ne va ajuta săptămâna care urmează, să ne depăşim frica, frica de a nu greşi în raţionamente şi studii, de a nu încălca legile, de a exprima ceea ce suntem cu adevărat, de a încerca orice lucru din nou., de a ne exprima emoţiile şi sentimentele. El va încetini orice domeniu al vieţii unde ne lipseşte încrederea.
În acelaşi timp, presiunea lui Saturn, poate genera o remarcabilă forţă interioară, care provine din conştientizarea faptului că am făcut munca necesară şi că ne-am asumat responsabilitatea.
Ceea ce vreau să subliniez este faptul că Saturn nu este rău, sau blocant, noi refuzăm să folosim energia lui pentru ca in acea perioadă să facem lucruri clare şi concrete, în domeniile pe care le guvernează pentru fiecare persoană în parte.
Din punct de vedere astrologic nu avem prea multe aspecte, cele mai evidente, în sensul influenţei pe care o resimţim asupra noastră sunt opoziţia anuală dintre Soare şi Lilith şi Luna Plină, ambele destul de stresante pentru a ne amplifica starea de nervozitate, agitaţia şi nemulţumirea. Mai ales Luna Plină activează Crucea cosmică, adică o potenţează, determinându-ne să facem schimbări, poate şi pentru că Luna se află la apogeu.
Săptămâna începe cu o conjuncţie interesantă, Lună Aldebarab – Războinicul păzitor al Estului, în cuadratură cu Chiron, pentru că prefigurează evenimente destul de dure, mai ales meteorologice, dar şi cumva fel de fel de lecţii sau întâmplări prin care să ne putem schimba atitudinea şi prejudecăţile, în acest fel generându-se vindecare. Pe de altă parte toate acţiunile corect orientate, motivate de sentimente profunde şi spirituale, au mari şanse de reuşită. Aldebaran aduce abilitate şi capacitatea de a transforma în favoarea unei acţiuni orice fel de piedici, mai ales dacă acea acţiune are în spatele ei puternice motivaţii spirituale.
Opoziţia Soare Lilith se formează marţi la 20.34, ea ne face explozivi, nerăbdători, scoţând la lumină multe resentimente şi frustrări. Efectele ei sunt diminuate, sau mai bine spus, îndulcite de Tripura Sindari care are loc tot marţi; este un moment foarte armonios dat de poziţia Lunii faţă de Soare, care aduce armonie, frumuseţe şi iubire, dar mai ales capacitatea de a ne iubi pe noi înşine şi a ne accepta aşa cum suntem, fără resentimente. Probabil că este cea mai plăcută zi a săptămânii, de care ar trebui să ne bucurăm din plin. Seara este bine să ne controlăm gândurile negre şi să nu ne manifestăm frustrările sau neîmplinirile, controlul pentru câteva ore a acestora, va păstra sentimentul de perfecţiune al acestei zile.
Joi la ora 6.51 are loc Luna Plină, ea se formează la gradul 26 Capricorn pentru Soare şi 26 Rac pentru Lună care se află alături de Lilith; eu consider că aceste prime zile ale săptămânii sunt destul de periculoase şi avem nevoie de răbdare, tact şi prudenţă, dar şi multă iubire şi dedicare pentru a le depăşi. Ascendentul momentului este tot în Capricorn, în conjuncţie cu Pluton, ceea ce ne vornbeşte despre transmutare, despre transformare şi reconstrucţie, doar că baze noi, diferite de cele de până acum. Aceste evenimente au loc pentru a duce la împlinire destinul de grup, sau pentru a ne atenţiona asupra ceea ce aveam de făcut şi am pierdut din vedere.
Este important să înţelegem unde greşim şi să îndreptăm lucrurile acolo unde se poate. Apar multe provocări, discuţii, certuri, pentru că ne este dificil să ne stăpânim sau să găsim o cale de comunicare. Totuşi, să încercăm să fim cât mai concesivi pentru a nu crea rupturi dificil de reparat. Cred că discuţiile importante ar trebui amânate câteva zile, până când se mai liniştesc spiritele.
De aceea se poate spune că această săptămână va aduce atât agitaţie şi grabă cât şi energie şi acţiuni, până la urmă depinzând de fiecare dintre noi cum folosim vibraţiile şi energia transmisă de această planetă; ele vor mai diminuate decât deobicei, poate şi în sensul că ne vom orienta mai greu acţiunile în sensul dorit, sau mai exact că vom fi mai lipsiţi de simţ practic sau de eficienţă.
În schimb, energia pe care o vom simţi este bine să o folosim pentru a duce cu forţă mai departe toate acţiunile în care suntem implicaţi, pentru a ne susţine toate ideile noi, pentru a lupta cu obstacolele.
Dacă vom risipi această energie în agitaţie sau certuri, atunci, la sfârşitul săptămânii, când vom face bilanţul, ni se va pare că a fost una extrem de tensionată.
Deoarece Luna se află în creştere până joi, vom avea putere, inteligenţă şi entuziasm, pentru a ne implica în proiecte noi, sau pentru a lua de la capăt, abordând din altă perspectivă, pe cele vechi.
Marte aflat în exil, va forma tot joi, dar seara, cuadratură cu Venus retrogradă, fiind nevoie de foarte multă prudenţă în relaţiile de cuplu sau sentimentale. O parte a energiei fizice va fi orientată spre familie şi cămin sau pe problemele casnice, legate de organizarea internă.
În general vom avea o viaţă extrem de activă, vom avea multe iniţiative, discuţii sau ne vom orienta activităţile în direcţii legate de viaţa personală, individuală. Se poate spune că se constată o notă de egoism, dar nu în sensul rău al cuvântului, ci în sens constructiv, al acceptării modificărilor pe care trebuie să le facem în viaţa personală, pentru a ne putea manifesta plenar în societate sau în mediul social căruia îi aparţinem.
Tradiţii
Duminică 12 ianuarie, se sărbătoreşte Muceniţa Tatiana, ea este considerată protectoarea studenţilor.
Marţi, 14 ianuarie se serbează Sfânta Nina.
Joi, 16 ianuarie, în tradiţia populară românească se serbează Sfântul Petru de iarnă sau Lanţul Sfântului Petru, este o zi considerată jumătatea iernii, un moment de retragere şi pregătire pentru un nou început. În popor se credea că insectele se întorc cu capul în sus pregătindu-se să iasă la lumină; era o sărbătoare care se ţinea pentru sănătatea vitelor iar în anumite zone era considerată ziua în care şoarecii fac nuntă.
În tradiţia românească, Sfântul Antonie, considerat întemeietorul monahismului, este făcător de minuni şi are darul de a împlini dorinţele adevăraţilor credincioşi întru Dumnezeu. Tocmai de aceea, există o rugăciunea speciala adresată lui, care mulţi spun că este bine să o facem în ziua de marţi. El se sărbătoreşte vineri, pe 17 ianuarie şi în oricare zi de marţi.
 
La puţină vreme după naşterea frăţiorului său, micuţa Sachi începu să le ceară părinţilor ei să o lase singură cu noul-născut. Aceştia erau preocupaţi că – asemeni tuturor copiilor de patru ani – ea putea să fie geloasă şi să dorească să-l lovească sau bruscheze în vreun fel şi de aceea spuseră nu. Dar Sachi nu dădea semne de gelozie. Se purta cu pruncul cu foarte multă delicateţe şi-şi exprima tot mai insistent dorinţa de a rămâne singură cu el. Astfel, părinţii hotărâră să îi facă acest hatâr.
În culmea bucuriei, Sachi merse în camera bebeluşului şi apropie uşa, dar nu  până într-atât încât prin crăpătură parinţii sai să nu poată să tragă cu urechea, spionând. Văzură astfel că micuţa Sachi se îndrepta liniştită spre frăţiorul ei şi, apropiindu-şi faţa de a lui, îi spuse liniştit:
– Copilaş, spune-mi cum este Dumnezeu. Eu am început să-L uit. (Dan Millman)
Copiii ştiu cum este Dumnezeu, dar trăiesc într-o lume care face tot posibilul ca ei să Îl uite cât mai curând cu putinţă.
 
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top