Previziuni pentru 15 ianuarie 2014

În această zi şi săptămână, Lilith – Luna Neagră, are o mare putere asupra noastră, scoţând la lumină toate resentimentele, toate temerile, punând degetul pe răni.
În acest context nu trebuie să ne pierdem controlul sau să ne panicăm în faţa unor situaţii mai ciudate, ele vin în întâmpinarea noastră tocmai pentru a ne face să ne vedem chipul din oglindă, să înţelegem că tot ce ne înconjură este o reflexie a ceea ce suntem şi simţim, dar mai ales a ceea ce gândim. Toate acestea se întâmplă datorită opoziţiei Soare Lilith, despre care am scris, dar şi poziţionării Lunii în Rac, în conjuncţie în formare cu Lilith. De aceea sentimentele şi simţurile noastre sunt întinse la maxim, avem senzaţii dar şi resentimente, este important să alegem ceea ce este constructiv şi ne ajută, controlându-ne furia şi violenţa.
În plus suntem aproape de Luna Plină, aşa că există o tensiune extremă în jurul nostru, care este dificil de controlat dacă nu înţelegem care este cauza sau sursa ei.
Evident că datorită unor intuiţii prost înţelese, sau a unei forţe interioare pe care o resimţim ca o dreptate şi justiţie personală, foarte mulţi dintre noi vor fi conduşi de instinctele primordiale, neglijând vocea conştiinţei superioare, violenţa şi agresivitatea fiind la baza manifestărilor emoţionale. Se poate spune că scuza va fi aceea a violenţei necesare pentru supravieţuire. Rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi cum hotărăşte de cuviinţă să se manifeste şi să folosească această zi.
Spiritul libertăţii şi al revoluţiei se poate trezi în oricine la momentul potrivit, şi chiar şi cel mai neînsemnat (în aparenţă) om se poate dovedi la un moment dat un militant pentru o cauză bună. Dar fiecare trebuie să facă mai întâi o revoluţie în propria sa viaţă, pentru a descoperi în sine puterea de a face ceva pentru toţi ceilalţi.
Apoi, astăzi poate fi un moment în care să înţelegem că pentru fiecare om sunt pregătite daruri ale Vieţii, dar fiecare le primeşte după mintea şi sufletul lui. Dacă suntem mereu nemulţumiţi, darurile care ne sunt oferite pot trece neobservate. Dar dacă ştim să recunoaştem ce ni se dăruieşte şi să ne bucurăm de ceea ce avem, viaţa este frumoasă şi împlinită, căci vom primi mereu mai mult. Celui care are, i se va da, şi celui care nu are i se va lua şi ceea ce are.
Avem puterea şi claritatea de a discerne şi a acţiona în scopul atingerii menirii noastre, a planului pe care, demult, ni l-am făcut pentru această existenţă. În afara acestor momente de înţelegere deplină a sensului propriei vieţii vom avea şi importante întâlniri în plan emoţional, de aceea este bine să dăm importanţă la toate întâmplările acestei zile. Gândirea, mentalitatea, comunicarea sunt la cote maxime, deci folosiţi-le corect sau în problemele care vă interesează, vă asigur că veţi avea cele mai bune rezultate sau răspunsuri. Tot ceea ce ţine de dragoste, prietenie sau relaţii va fi în armonie. Lucrurile se desfăşoară cu uşurinţă, bucuraţi-vă, fiţi însufleţiţi şi pasionali.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Exista o veche legendă peruviană care povesteşte despre un oraş unde toţi erau fericiţi. Locuitorii săi făceau tot ce voiau şi toţi se înţelegeau. Doar guvernatorul era puţin trist pentru că nu avea nimic de guvernat. Închisoarea era goală, tribunalul nu era niciodată folosit, iar biroul notarial nu producea nimic, pentru că un cuvânt al unui om valora mai mult decât hârtia pe care ar fi fost scris. Într-o zi chemă la el nişte constructori dintr-un oraş îndepărtat ca să înalţe o construcţie în piaţa principală. Pentru o săptămână s-a putut auzi zgomotul ciocanelor şi al fierăstraielor. La sfârşit, guvernatorul invită toţi locuitorii la inaugurare. Cu mare solemnitate, schelele fură coborâte şi se putu vedea …o spânzurătoare. Lumea se întreba ce făcea o spânzurătoare acolo în piaţă. Înfricoşaţi, începură să folosească tribunalul  pentru a rezolva orice problemă, când înainte totul se rezolva cu un acord reciproc. Merseră la biroul notarial pentru a legaliza documentele care puteau aminti de ceea ce înainte era dat pe cuvânt. Şi începură să acorde atenţie la ce spunea guvernatorul, temându-se de lege. Legenda spune că spânzurătoarea nu a fost folosită niciodată. Dar prezenţa sa a schimbat totul.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 25 CAPRICORN
UN NEGUSTOR DE COVOARE ORIENTALE ÎNTR-UN MAGAZIN PLIN CU PREŢIOASE COVOARE DECORATIVE
Lucrurile pe care pui mare preţ în viaţa ta sunt cele care îţi pavează drumul. Alege-ţi cu grijă valorile şi preţuieşte-le cu înţelepciune. Dacă le schimbi pentru lucruri fără valoare, viaţa ta devine mai săracă şi mai nefericită. Caută să oferi şi altora din bogăţia ta, dar nu ca sa aduni lucruri lipsite de valoare reală. Atunci când vei fi pregătit, bogăţiile adunate în sufletul tău te vor purta în zbor prin viaţă.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 6 VĂRSĂTOR
O FIGURĂ MASCATĂ FACE GESTURI RITUALE ÎNTR-O PIESĂ MISTICĂ
Întâlnim zilnic oameni necunoscuţi, personaje care pătrund în viaţa noastră şi ni se dezvăluie treptat, completând spectacolul vieţii de fiecare zi cu noi replici, gesturi şi fapte, cu noi lecţii pe care le avem de învăţat unii de la alţii. În centrul acestei piese, însăşi fiinţa noastră se descoperă pe sine, şi uneori suntem atât de uimiţi de ceea ce nici nu bănuiam că ne-ar sta în putinţă. Oare cât public ar mai aduna industria modernă a spectacolului dacă oamenii ar deveni conştienţi de fascinantul spectacol al propriei lor fiinţe?

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top