Previziuni pentru săptămâna 19 – 25 ianuarie 2014

Această săptămână este guvernată de Jupiter, care este exaltat şi retrograd în semnul Racului. Jupiter, numit în astrologie şi ” Marele benefic”, aduce, în general, noroc prin credinţă, protecţie divină, şanse. Este cea de-a şaptea planetă a sistemului nostru solar, şi reprezintă expansiunea şi posibilitatea de-a atinge în viaţă idealurile nobile. Acest cumul de şanse ne sunt oferite în condiţiile în care ne-am utilizat darurile, şi calităţile în scopuri nobile, fiind obligatoriu să înţelegem că tot ceea ce se clădeşte prin voinţa lui Dumnezeu, se distruge pe aceeaşi cale.
La nivel mai subtil, Jupiter acţionează aşezând pe fiecare la locul lui. De aceea această planetă împarte dreptatea cu o obiectivitate perfectă, dar, în concordanţă cu litera şi spiritul legilor.
Ca exemplu, lui Jupiter i se datorează marile reuşite şi ascensiuni sociale, dar, pentru cei care le-au utilizat incorect aduce coborârea pe rapidă şi dureroasă.
Este planeta care ne determină să fim activi în aşteptarea conjuncturilor favorabile, pentru a ţine pasul cu evenimentele, ea pune în balanţă vorbele şi faptele noastre, sancţionând demagogia şi goana după parvenire.
Poziţia noastră socială este determinată de Jupiter, este planeta marilor ambiţii şi a spiritul justiţiar, aducând ridicări în funcţii, şanse, abundenţă. Generozitatea cu care ne oferă este la fel de mare ca şi cea cu care ne ia, dacă nu înţelegem că orice reuşite pe care le avem sunt datorate lui Dumnezeu, trebuind ca şi noi să fim la rândul nostru generoşi şi să dăruim.
În opinia mea, Jupiter este mult mai dificil de înţeles, mai misterios, asocierea lui cu norocul, este valabilă numai dacă privim evenimentele pe care le trăim ca pe o creştere sau ca pe o expansiune şi dezvoltare interioară – indiferent de natura  lor, bună sau rea.
El va da întotdeauna o mână de ajutor pentru a ne găsi armonia interioară  şi exterioară. Din păcate noi ne raportăm numai la exterior şi atunci considerăm că este suficient dacă primim bani, funcţii sau onoruri, de fapt în acest fel, dezechilibrându-ne interiorul. În aceste momente, intervine de numeroase ori cu evenimente dureroase, pentru a ne orienta atenţia şi spre sufletul nostru, pentru a ne atinge destinul. De aceea se poate spune că el ne ajută să finalizăm, ne face întregi, ne împlineşte.
Este asociat cu Dumnezeu, cu învăţătorul spiritual, cu regele ca simbol al totalităţii în stat, este ceremonie şi religie, justiţie în sensul dreptăţii, eroul şi muza.
Aşa cum subliniam mai sus, se spune despre Jupiter că este ”marele benefic”, dar beneficitatea dar în acelaşi timp el poate să o aplice în viaţa noastră, cu o severitate deosebită, mai ales când este vorba despre legile şi regulile pe care noi le-am setat prin propria decizie, cu Liber Arbitru şi pe deplin conştienţi, dar le-am abandonat. În acest caz influenţa lui este deosebit de tăioasă şi dură, putând fi asemuit cu un Judecător nemilos şi fără înţelegere. Aşa că, felul în care îl resimţim depinde şi de felul în care ne respectăm promisiunile şi acţiunile. Probabil vă întrebaţi de ce am dat o aşa de mare importanţă acestei planete. Acum, din punct de vedere astrologic suntem sub efectul opoziţiei Jupiter retrograd, – Pluton, chiar dacă el nu se perfectează în această săptămână. Veţi spune ei şi?
Acest aspect pune faţă în faţă, într-o confruntarea dură pe Pluton, planeta transformării cu Jupiter planeta justiţiară. Vor avea loc mutaţii profunde, revelaţii şi transformări uluitoare. Vor ieşi la lumină sentimente, lucruri ascunse şi fel de fel de ”ciudăţenii”, pentru a ne elibera şi transforma mentalitatea. Chiar dacă par cuvinte mari, acest aspect este profund şi nu poate fi definit sau asemuit cu nimic cunoscut, pentru că este un context special.
Cu toate acestea, în săptămâna guvernată de Jupiter, începe să se simtă din ce în ce mai puternic influenţa acestui aspect, fiind util să ne scriem idealurile, să le respectăm şi să încercăm să devenim mai spirituali şi iubitori, mai generoşi în iubire şi mai buni.
Revenind la aspectele astrologice ale acestei săptămâni, ele sunt în primul rând de natură subtilă, acţionând mai mult asupra psihicului şi sufletului nostru. În al doilea rând nu sunt numeroase, ceea ce ne determină cumva să luăm o gură de aer, pentru a se sedimenta experienţele trăite.
Primul aspect şi cel care de fapt schimbă contextul general şi vibraţia, este trecerea Soarelui, de luni dimineaţă, în semnul Vărsătorului ale cărei influenţe sunt importante. Mai multe puteţi citi aici  https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni/soarele-in-varsator-20-ianuarie-2014.
Apoi Soarele este în trigon cu Luna ceea ce face ca marţi şi miercuri  să ne fie uşor să ne restabilim echilibru şi armonia., necesare pentru a ne clarifica acţiunile
Joi Soarele este în cuadratură cu Nodul Nord, obligându-ne să ne îndreptăm atenţia pe schimbările transformatoare care apar în viaţa fiecăruia dintre noi. Acest aspect se resimte întreaga săptămână şi de aceea ar trebui să ne notăm toate ideile care ne apar.
În continuarea săptămânii Mercur imprimă o atmosferă dinamică, ne solicită atenţia, ne determină să ne folosim cunoştinţele pentru a descoperi soluţii profunde la problemele care apar şi ne pune în acţiune, poate de multe ori orientată spre a acţiona folosindu-ne de greşelile celor din jur şi mai puţin folosind tactica şi strategia obiectivă. Din acest motiv pot apare conflicte, ele sunt dificil de contracarat şi pot avea efecte pe termen lung. De aceea ne este foarte folositoare un plan de acţiune şi atenţie la felul în care ripostăm.
Săptămâna se încheie cu Ultimul Pătrar, fiind momentul în care ne putem goli de resentimente, amintiri, ataşamente, obişnuinţe nepotrivite, de toate acele sentimente individuale care afectează relaţiile sentimentale. Este important să renunţăm la orice formă de egoism şi să depăşim starea în care avem impresia că viaţa trece pe lângă noi. Trebuie să ne eliberăm pe noi şi pe ceilalţi de ceea ce s-a întâmplat pentru a ne pregăti de un nou ciclu lunar. Trebuie să comunicăm, să îi informăm pe cei din jur despre realizările sau proiectele noastre, să împărtăşim din cunoaşterea noastră, să dăruim. Este perioada în care trebuie să ne exprimăm şi să ne manifestăm în aşa fel încât să fim pe placul celor din jur, pentru a fi mai eficienţi şi coerenţi. Este foarte importantă atitudinea noastră faţă de viaţă, chiar dacă vom trece prin crize sau dificultăţi, acestea ne sunt necesare pentru că acum este momentul unei decizii, care se referă la modul în care analizăm ce se întâmplă şi nu la acţiune. În acest moment, nereuşitele din ciclul acesta lunar pot determina unele crize şi frustrări, forţând luarea unor decizii de schimbare aparent mai dificile. Pe moment nu este nimic de făcut concret, dar deciziile luate acum merită să fie puse în acţiune în proiectele viitoare. Ele ar putea fi, dintr-un anumit punct de vedere, cele mai bune realizări ale acestui proces.
La nivel subtil, are loc un fel de teamă de schimbare, vom trăi evenimente sau emoţii care, chiar dacă nu sunt majore, ne sunt necesare pentru a ne motiva să acţionăm, ne vor pune în faţa unor situaţii în care ar trebui să ne învingem teama sau frica de a fi noi înşine, de a ne accepta aşa cum suntem, dar dorind să ne transformăm, să devenim mai buni şi creativi. Se poate spune că vom fi la un bilanţ privind personalitatea, fiind absolut necesară evaluarea corectă şi sinceră, pentru ca să ni se deschidă noi perspective privind personalitatea. Este important să înţelegem că afirmarea personalităţii noastre este punctul de plecare pentru a ne atinge menirea.
 
 
Într-o zi un maestru întrebă un discipol despre natura adevărului. “Da, foarte bine” – făcu el după ce auzi răspunsul. A doua zi puse aceeaşi întrebare. Discipolul îi aduse aminte faptul că îi răspunsese deja la întrebare, dar cum maestrul insista, el repetă cuvintele din ajun. “Mmm …” – mormăi maestrul; “Dar – se plânse discipolul – ieri spuneai da, azi spui nu?” “Într-adevăr – răspunse maestrul – ieri era da, azi e nu”.
Ştiţi ce înseamnă acest lucru? Răspunsul discipolului devenise stereotip, repetitiv, rigid, mecanic. Viziunea era moartă, nu mai era decât amintire. Cunoaşterea dispăruse. Creierul vostru este încărcat cu răspunsuri de acest gen. Cadavrele se îngrămădesc în el şi împiedică realitatea vie să ajungă la suprafaţă.
Prieteni, nu vă mai idolatrizaţi memoria, treziţi-vă! Treziţi-vă din morţi, eliberaţi-vă! Nu mai anticipaţi nimic. Adevărul este imposibil de imaginat şi cu atât mai puţin de definit şi de codificat. Osho

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top