Previziuni pentru 24 ianuarie 2014

Soarele şi Luna sunt în cuadratură, altfel spus astăzi este Ultimul Pătrar, el aduce tensiuni generate de ceea ce ni se pare că nu am realizat, sau de felul în care suntem priviţi din punct de vedere emoţional şi sentimental. Simţim mai mult decât oricând nevoia să fim înţeleşi, să comunicăm cu cei din jur, să acţionăm la fel, dar, uităm să cerem cu simplitate toate acestea.
Apoi Venus guvernatoarea zilei, este în mişcare aparent retrogradă, ea se pregăteşte de opoziţia cu Jupiter şi el retrograd şi în exil, în semnul Racului, dar pe care nu o mai reface, este doar tangenţial în aspect exact. Cu toate acestea acest aspect aduce în viaţa fiecăruia dintre noi dorinţa de a face ordine, de a selecta, de a descoperi importanţa a ceva sau cineva. Parcă ni se luminează puţin mintea, sau mai bine spus, sufletul. Este o zi în care ne vom ocupa de problemele materiale, sau în care va trebui să rezolvăm eficient situaţiile care apar. Avem intuiţie şi voinţă, de aceea este posibil să adoptăm soluţiile cele mai potrivite.
Pe harta României acest aspect vine să acţioneze asupra Ascendentului, şi cred ca toate aceste evenimente din ultima vreme care vor culmina săptămâna viitoare, au darul de a zgudui România, atât la propriu cât şi la figurat.
Mai mult decât atât Mercur din harta Românie este în opoziţie cu Lilith în tranzit, o opoziţie exactă, astăzi de ziua Unirii. Această opoziţie poate să ne face să înţelegem astfel lucrurile, în urma unor evenimente tulburătoare, dar, în acelaşi timp se poate folosi cuvântul ca o armă ucigătoare, căci în spatele culiselor, multe se ascund în spatele vorbelor frumoase spuse sub luminile rampei. Dar, chiar dacă nu pare, toate acestea vor fi sancţionate, căci opoziţia Jupiter Pluton pe axa Ascendent Descendent poate declanşa evenimente greu de controlat.
Când nimeni nu-si asuma responsabilitatea, toţi sunt vinovaţi. Uneori, când toţi ezită sau sunt în confuzie, cineva trebuie să preia iniţiativa şi să coordoneze lucrurile. Dar puterea este un lucru care trebuie tratat cu multă atenţie, fiindcă ea poate genera consecinţe dezastruoase dacă se foloseşte greşit. Oricum, chiar dacă altcineva este la conducere, fiecare om este responsabil pentru ceea ce are el însuşi de făcut. Dacă fiecare îşi face datoria la locul său, totul merge bine.
Este atât de usor să spunem că viata este grea… Sunt multi care afirmă asta zi de zi, cu o anumită plăcere de a mărturisi adevărul trist al vietii lor. Dar viata este asa cum ne-o facem, asa cum o judecăm singuri. Din păcate, putini trec de acest stadiu, la cel care ar urma în mod natural stării de nemultumire: să-si adune puterile pentru a depăsi greutătile ei.
Oricum ar fi viata cuiva, ea păstrează mereu în rezervă căi si solutii care îi stau omului la îndemână, doar să vrea să le folosească. Oricui i se poate întâmpla să ajungă într-o situatie dificilă sau la fundul sacului, si atunci este momentul când se poate decide să urce din nou la suprafată si mai sus. Primul gest trebuie să fie acela de a ridica privirea si a căuta treapta următoare. Oamenii în fata cărora doar ne plângem de greutăti rareori ne pot ajuta, chiar dacă ne iubesc.
Problemele vietii nu sunt menite să ne facă zile grele, noi le dăm puterea asta, dacă ne complacem în atitudinea de victime ale vietii. Mai degrabă, provocările vietii ne pun în situatii în care tocmai acest lucru e necesar, corectarea atitudinii, ca să putem găsi solutii creative, ce uneori pot însemna si mari schimbări în ceea ce facem sau în felul cum trăim.
Trebuie să recâstigăm sentimentele de optimism si sigurantă date de tot ce avem bun în viata noastră: acele lucruri care ne asigură resursele si mediul necesar pentru a face tot ce putem cu ceea ce avem la îndemână. Asta ar fi starea de fericire legată de abundenta de resurse si posibilităti pe care le avem mereula dispozitie, iar dacă pierdem asta din vedere, atunci îi ia locul în sufletul nostru nemultumirea si deprimarea. Mai bine este să ne concentrăm asupra lucrurilor bune pe care ni le dă viata, decât să ne plângem de cele pe care nu ni le-a dat.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Când iti imparti fericirea cu altul, nu te inchizi impreuna cu el intr-o inchisoare: pur si simplu daruiesti. Nu astepti nici macar multumire sau gratitudine. Daruiesti pentru ca esti prea plin, daruirea este o necesitate. Asadar, in cazul in care apare gratitudinea, ea este indreptata catre persoana care a acceptat iubirea ta, care a acceptat darul tau. Acceptarea ei te-a eliberat, ti-a permis sa-ti reversi iubirea asupra ei. Si cu cât impartasesti mai mult celuilalt, cu cât daruiesti mai mult, cu atât esti mai bogat. Daruind astfel, nu pierzi nimic si nici nu se iveste gândul „as putea pierde totul”. De fapt, cu cât pierzi mai mult, cu atât existenta isi revarsa mai mult prospetimea asupra ta, daruindu-ti primaveri pe care pâna atunci nici nu le banuiai.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 5 VĂRSĂTOR
UN CONSILIU STRAMOSESC
Pentru un om, familia are rolul de a-i crea o ambianta de relatii in care el isi poate gasi locul si radacinile ori de cate ori are nevoie sa porneasca din nou la drum. Intelepciunea batranilor este o prima scoala pentru cei tineri, fiindca pune in lumina realitatea vietii fara deosebire de varsta si epoca istorica. Oamenii, indiferent de generatia din care fac parte, cauta sa invete si sa dobandeasca o intelepciune tot mai adanca. Respectul pentru batrani a simbolizat, intotdeauna, respectul pentru intelepciune, si nu pentru un numar de ani acumulati in timp. Intelepciunea nu are varsta, dar omul poate sa o descopere mai repede sau mai incet, in masura in care este el insusi atent la mesajele intelepte ale vietii.
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 14 CAPRICORN
UN BASORELIEF ANTIC SĂPAT ÎN GRANIT RĂMÎNE MĂRTURIE DESPRE O CIVILIZAŢIE MULT TIMP UITATĂ
Lucrurile însemnate din trecut rămân înscrise mult timp sub forma de amintiri solide, în memoria noastră sau în urmele concrete lăsate de ele. Ele ne amintesc, chiar la mii de ani distanta, că omenirea a fost mereu capabilă de lucruri măreţe, care să înfrunte timpul, şi că viaţa noastră merită trăită tot pentru a construi lucruri care să nu dispară la primul semn de furtună. Dar, mai ales, aceste amintiri ne readuc în atenţie lucruri din care avem încă de învăţat.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top