Previziuni pentru săptămâna 19 – 25 ianuarie 2014

Această săptămână este guvernată de Marte, care este în exil în semnul Balanţei, poate de aceea şi energia noastră fizică şi capacitatea de a reacţiona sau riposta este mult diminuată.Marte, în mitologie, este zeul războiului, aşa că să nu vă mire că veţi avea această atitudine, căutând de multe ori înfruntarea, certându-ne din motive necunoscute, dorind să ne impunem, fiind îndrăzneţi, riscând fără motiv, dar având o energie foarte mare. Este important de subliniat voinţa, care ne face capabili să putem rezolva absolut orice ne propunem, dar şi dorinţa de autodepăşire.
Energia, forţa, ambiţia, sunt principalele calităţi pe care le putem folosi dar trebuie să fim atenţi ca extraordinara energie de care vom beneficia să nu o irosim pe certuri, discuţii aprinse sau conflicte.Este o săptămână extrem de dinamică, vom trăi viaţa într-un ritm alert, cu multe evenimente şi întâmplări, totul este să fim cât mai raţionali şi să ne păstrăm obiectivitatea şi luciditatea. În acest fel putem avea reuşite şi performanţe frumoase.
Aparent este o săptămână agitată, dar de fapt este vorba de energiile care se pun în joc, de miza lor. Ele sunt legate de ambiţii, de dorinţe, având la bază inacceptarea sau orgoliile. Din acest motiv încărcătura acestei săptămâni este apăsătoare, în orice moment fiind gata să izbucnească conflicte ascunse sau fără avertizări prealabile.
Evenimentul cel mai important al săptămânii îl reprezintă opoziţia Jupiter retrograd Pluton, care aduce multe frământări, convulsii, dispute, tensiunii la nivelul conducerii de stat, sau conflicte importante de putere, între legi şi interese oligarhice. Mai multe despre acest aspect puteţi citi aici https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/opozitia-jupiter-retrograd-pluton-din-31-ianuarie-2014.
În afara acestui aspect mai sunt câteva evenimente astrologice notabile, Soarele în sextil cu Uranus, Luna Nouă din 30 ianuarie, care pentru chinezi reprezintă începerea unui an nou, guvernat de Calul de Lemn, revenirea la mişcarea directă a planetei Venus, tot din 30 ianuarie şi trecerea lui Mercur în semnul de exil al Peştilor, unde peste 10 zile va retrograda, mai exact din 6 februarie. Fiecare dintre ele aduce o coloratură aparte în tabloul general, în care pionii principali sunt Pluton şi Jupiter. În afară de a ceste aspecte principale mai avem câteva secundare, şi anume inconjuncţia Soare Jupiter, sesquicuadratura Saturn Uranus, septilul Venus Neptun, ele aduc amănunte importante, relevări în tabloul principal.
Marte, guvernatorul săptămânii este slăbit prin poziţie şi formează semisextil cu Saturn, într-un fel generând conjuncturii pentru a acţiona, mai ales pentru decişi în a produce schimbarea.
Luna Nouă din 30 ianuarie, este un moment special în care apar declanşări, scântei, luminiţe, ele sunt ca şi licuricii, numai cine le caută le va descoperi. De aceea necesită multă atenţie asupra detaliilor dar şi asupra evenimentelor subliminale, fiind nevoie să trecem dincolo de aparenţe. Despre această Lună Nouă voi scrie un articol separat, ca şi despre anul nou chinezesc.
Ieşirea lui Venus din mişcarea aparent retrogradă ne ajută să facem paşi înainte, micuţi ce-i drept, în planul material dar şi în cel sentimental, cumva împrăştiind atmosfera ca de gheaţă, sau starea de îndepărtare faţă de persoanele dragi.
Mercur aflat pe ultimele grade din Vărsător, ne aduce până vineri, capacitatea de a descoperi cele mai bune soluţii din punct de vedere practic, concret, ne ajută să înţelegem, să găsim explicaţii raţionale şi soluţii, să ne însuşim noi idei şi să descoperim direcţii pe care poate că le bănuiam dar nu le acceptam.
Inconjuncţia Soare Jupiter, ne împiedică să ne vedem propriile interese şi face ca noi să fim obligaţi de evenimente să respectăm propriile promisiuni sau legile pe care le-am acceptat.
Septilul Venus Neptun reprezintă cumva momentul cel mai tensionat al săptămânii căci el va aduce o ultimă retuşare a relaţiilor noastre, cam încercate în ultima perioadă, cumva sancţionând sau aducând la lumină ceea ce nu vedeam sau înţelegeam, aici mă refer chiar şi la minciuni.
Cât despre sextilul Marte Saturn, mi se pare că aspectul care de regulă aduce în prim plan conjuncturi care utilizate corect pot deveni favorabile, contravine cu esenţa celor două planete, mai degrabă cred că aspectul ne va ajuta să descoperim minciunile, să vedem nedreptăţile şi abuzurile, să reacţionăm atunci când ne sunt nesocotite părerile, tocmai pentru a se stabili un echilibru. Cumva braţele balanţei, semn unde se află planeta Marte, sunt extrem de dezechilibrate, iar plumbul specific saturnian, doar într-o cantitate infimă, va acţiona pentru a restabili echilibru, cam dur ce este drept.
Tradiţii
Marţi, 28 ianuarie, este serbat  Sfântul Efrem Siriul, numit şi ”harpa Sfântului Spirit”, el are una dintre cele mai frumoase şi puternice rugăciuni, care ne susţin spiritual.
Joi 30 ianuarie sunt Sfinţii Trei Ierarhi, Vasile, Grigorie şi Ioan Gură de Aur.
Se spune că, Sfântul Ioan Gură de Aur, dezleagă gura păsărilor, care încep să cânte. Sfântul este prăznuit mai ales de fetele tinere, care cred că astfel vor avea noroc.În aceasta zi, în calendarul popular găsim Trisfetiţele, zi de sărbătoare în care, sub ameninţarea feluritelor beteşuguri, lucrul în casa era strict interzis femeilor. Trisfetiţele îi pedepsesc pe cei care nu respectă sărbătoarea, ologin­du-i, luându-le vederea şi minţile. Se spune de asemenea ca, în această zi, grâul ne-ncolţit toamna răsare sub zăpada.
Sâmbătă 1 februarie este sărbătoarea Sfântului Trifon, care prefaţează anul pomi-viticol, de aceea în această zi se stropesc pomii cu agheasmă şi se fumegă. Sfântul Trifon mai este numit şi patronul tuturor insectelor. Se spune că agheasma făcută în această zi alungă şobolani, şoareci, purici şi orice gângănii pe care cu nimic nu-i stârpeşte.
Atenţionări
Miercuri şi vineri, după ora 18.40 există mai multă agitaţie decât deobicei, ceea ce poate crea decalaje între ceea ce gândim şi facem sau acţiuni impulsive care pot genera discuţii sau tensiuni artificiale.
 
Un maestru zen se plimba pe stradă, când un om a ieşit brusc dintr-un gang şi cei doi s-au izbit puternic unul de celălalt. Străinul şi-a ieşit din minţi de furie. Maestrul a făcut o mică plecăciune, a zâmbit amabil şi i-a spus:
– Prietene, nu ştiu care dintre noi este răspunzător de această întâlnire bruscă. Nu am intenţia să-mi pierd timpul făcând investigaţii în această direcţie. Dacă a fost vina mea, îmi cer iertare. Dacă a fost vina ta, consideră-te iertat.
După care a zâmbit din nou şi şi-a văzut de drum.

– Spune-mi un singur efect practic, concret, al spiritualităţii, i s-a adresat scepticul, gata de o dispută filozofică.
– Iată unul, i-a răspuns Maestrul. Când cineva te insultă, îţi poţi ridica spiritul la o înălţime la care insulta nu mai poate ajunge.  
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top