Previziuni pentru 2 februarie 2014

Ziua de astăzi şi această săptămână începe cu o sărbătoare ortodoxă foarte mare, Întâmpinarea Domnului, sunt 40 de zile de la naşterea lui Iisus; este bine ca mamele ai căror copii sunt bolnavi să dăruiască lucruri de îmbrăcăminte copiilor săraci; nu este bine să se facă nuntă în această zi pentru că nu aduce noroc mirilor. Se considera că în aceasta zi anotimpul rece se confruntă cu cel cald, sărbătoarea fiind un reper pentru prevederea timpului calendaristic – se spune că dacă în această zi sunt ţurţuri mari, vor fi păpuşoi mari şi roadă bună – în popor fiind denumită ziua Ursului.
Din punct de vedere astrologic, se simte energia aceasta de trecere, fiecare dintre noi resimţind dorinţa de a începe ceva sau de a schimba. Suntem ca într-un balansoar, şi de aceea aparent, părem indecişi , de fapt în subconştientul nostru au loc analize şi comutări spre direcţiile care ar trebui de urmat.
Mercur este în trigon cu Nodul Nord, de aceea ideile noastre, sunt diluate, pentru că mintea raţional, nu poate să ne transmită nimic, fiind un fel de circuit întrerupt, pentru ca noi să primim informaţii la nivel spiritual. Este un aspect interesant căci, el se va mai repeta în acest context abia peste 18 ani, deoarece din 18 februarie, Nodul Nord părăseşte semnul Scorpionului, în care va mai reveni abia după 18 ani şi 7 luni, vor exista şi nişte replici la acest aspect, datorită retrogradării lui Mercur, în 11 februarie, doar că este doar o revenire a ceea ce se transmite acum.
În plus Mercur este într-o mişcare foarte lentă, el va staţiona de marţi, pregătindu-se de retrogradare, aşa că, precum spuneam mai sus, mintea noastră nu funcţionează aşa cum suntem obişnuiţi, tocmai pentru a ne asculta sufletul şi a înţelege ce anume avem de făcut, sau mai bine spus ce anume ”vrea” Dumnezeu de la noi. Fiind şi sărbătoare este o zi perfectă pentru a medita la destinul nostru, adică la ceea ce este important şi ne reprezintă, pentru a ne orienta atenţia, pentru început, spre acea direcţie.
Mai ales, după ora 18.00 când Luna este fără direcţie, este un moment potrivit pentru a ne ocupa să ne organizăm săptămâna, pentru a analiza şi a administra. De aceea activităţile colective nu sunt recomandate, probabil şi din cauza dorinţei de retragere şi a lipsei dorinţei de socializare.
Cred va exista posibilitatea întâlnirilor, numite karmice – cam toată săptămâna, necesare pentru a ne elibera de anumite stări sau lucruri, pentru a deveni mai liberi şi înţelepţi, aducând totodată procese profunde şi radicale de transformare; marea realizare ar fi să reacţionăm în mod pozitiv şi constructiv.
Atenţia este mărită şi percepţiile sunt perfecte. Poate că privim puţin mai idealist şi exagerat lucrurile, dar oricum este remarcabil modul în care putem raţiona şi înţelege ce se petrece cu noi.
 
ORA PLANETARĂ A SOARELUI
Astăzi este o zi în care trebuie să examinăm calea noastră. Trebuie să reaprindem flacăra, şi să încercăm să luminăm viaţa noastră care pare o cameră întunecoasă. Când auzim focul trosnind şi lemnele arzând şi când citim istoria pe care ne-o povestesc flăcările, speranţa se întoarce în noi. Dacă suntem în stare să iubim, vom fi în stare şi să fim iubiţi. E doar o chestiune de timp.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 14 VĂRSĂTOR
UN TREN INTRÂND ÎNTR-UN TUNEL
Uneori, în viaţă, apar momente când trebuie să mergi înainte prin întuneric, prin neprevăzut, asumându-ţi riscul, dar cu încrederea că drumul ales te va conduce către lumină. Nu uita că tu însuţi ai ales acest drum, şi atunci trebuie să-ţi asumi răspunderea lui şi să mergi până la capăt. Nici un drum nu este lipsit de obstacole, de încercări, şi ele îţi dau prilejul să înveţi să le depăşeşti fără să aştepţi ca alţii să le rezolve pentru tine.
 
GRADUL SABIAN AL NODULUI NORD – 1 SCORPION
UN AUTOBUZ CU GEAMURI MARI, PLIN CU TURIŞTI
Viata poate fi o luptă numai pentru cine vrea să creadă asta. Dar este mai util dacă înveţi să vezi viaţa ca pe o călătorie, alături de alţii, în care ai prilejul să-i cunoşti frumuseţile şi să înveţi multe lucruri utile, la care altfel nu ai avea cum să ajungi. Cum te pregăteşti pentru această călătorie şi câte foloase ştii să tragi din ea, asta depinde de tine, şi bucuria călătoriei ar trebui să fie starea de spirit în fiecare etapă nouă de parcurs, în fiecare zi.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top