Previziuni pentru săptămâna 9 – 15 februarie 2014

Această săptămână este guvernată de Venus, care este în semnul Capricornului, în conjuncţie disociată cu Pluton, este perioada în care energia Iubirii se manifestă extrem de puternic. Avem multe acţiuni de întreprins pentru ca relaţiile noastre să funcţioneze corect, adică să ne împlinească şi să ne încarce cu energie. Energia va fi problema multora dintre noi, căci cumva, de acum fiecare este mult mai răspunzător, decât până acum de propriile baterii. Va fi un nou mod de a trăi, căci suntem cumva lăsaţi să experimentăm cum să obţinem şi singuri energia Iubirii care ne era dată de Dumnezeu.
Venus este în gradul forţă din semnul Capricornului, de acolo ne sugerează foarte clar că trebuie să privim trecutul pentru a repara şi plăti anumite datorii şi viitorul, căci acesta aduce schimbări importante. De aceea rănile şi ”bolile din trecut” pot fi îngrijite şi reparate prin iubire şi îngrijire fizică. Este nevoie de grijă delicată faţă de ceea ce suntem pentru a neutraliza tensiunile distructive din viaţa noastră. De aceea trebuie să începem cu Iubirea, să ne conectăm la ea pentru că Ea va reprezenta resursa noastră principală de existenţă. Aceasta este şi singura modalitate de a căpăta forţa necesară de a ne opune autodistrugerii, dar şi de a asigura bunăstarea şi sănătatea noilor generaţii dar şi a Pământului.
Evident că Venus, la cel mai simplist mod privită, reprezintă planeta iubirii dintre un bărbat şi o femeie, dar reprezintă şi iubirea faţă de sine, aprecierea dar şi conştientizarea calităţilor pe care le avem nativ, acesta fiind al doilea nivel de acţiune al planetei Venus; al treilea nivel este extrem de subtil, el se referă la faptul că planeta Venus reprezintă furnizorul de conştiinţă, cunoaştere şi înţelepciune. Este ceea ce noi aducem în noi, că îmbogăţire, din experienţele exterioare: iubire, împlinire, armonie, emoţii. Să nu uităm că sufletul oricărei relaţii este iubirea, de acea Venus reprezintă recolta relaţiilor noastre. Iubirea venusiană este iubirea care se iveşte din schimbul reciproc, din camaraderie altruistă, este iubirea înţelepciune. Aceasta este lecţia de înţeles a acestei săptămâni. Pentru clarificare se poate citi şi https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/iubirea-este-singura-constanta-in-univers-iubirea-este-din-infinit-si-va-fi-eterna.
Aspectele acestei săptămâni sunt de natură a ne determina să descoperim cine suntem, aşa că săptămâna se află sub influenţa cuadraturii Soare Saturn, un aspect dinamic şi mobilizator, el ne determină să acţionăm în urma unor acţiuni prin care ne este încălcată demnitatea sau prin care suntem percepuţi greşiţi. Este un fel de moment de revoltă asociat de un impuls interior puternic că suntem priviţi ca fraieri sau ca persoane rupte de realitate. De fapt este vorba despre principiile care ne sunt încălcate şi de faptul că mai mult de atât nu se poate. Un fel de limită a umilinţei, dar reacţiunea este constructivă căci ne determină să ne conştientizăm valoarea sau să ne schimbăm anturajul.
Al doilea aspect important al săptămânii este conjuncţia Ceres Nodul Nord, ea ne vorbeşte de un ciclu scurt, de 4 ani şi de unul mai lung de aproximativ 19 ani; acum punem bazele unor noi activităţi productive, adică activităţi care ne încarcă, ne face să ne exprimăm calităţile în cel mai plenar mod: prin realizarea destinului. De aceea trebuie să privim tot ce ne înconjură cu mare atenţie, să înţelegem toate mesajele care vin spre noi, căci uşa care se deschide în faţa noastră poate fi învăluită în ceaţă sau pur şi simplu noi nu o vedem din cauza temerilor şi condiţiilor la care suntem supuşi.
De joi Mercur revine prin retrogradare în semnul de exaltare al Vărsătorului, ceea ce ne ajută să înţelegem mesajele şi lecţiile pe care le primim, să le asimilăm şi înţelegem în cel mai minunat mod; mai prost stăm la capitolul acţiune dar, oricum este importantă, ca prim pas înţelegerea. În acest fel formează conjuncţia inferioară cu Soarele, sâmbătă, aspect care deschide un ciclu de 120 de zile. Despre acest aspect puteţi citi pe larg în articolul https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/conjunctia-soare-mercur-retrograd-din-15-februarie-2014.
Joi este şi Tripura Sundari, un moment de armonie interioară care ne poate ajuta să reflectăm mai uşor în doi la ceea ce reprezintă relaţia noastră, dar, ne poate ajuta şi mai mult să înţelegem cum ne putem simţi împliniţi şi în armonie cu tot ce ne înconjură.
De vineri se resimte din plin efectul Lunii Pline, aici vedeţi detalii despre acest aspect https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-plina-din-15-februarie-2014. El marchează în ciclul lunar, un moment de maximă intensitate care se suprapune peste energia iubirii despre care am tot vorbit, făcând ca atenţia şi gândurile noastre să se concentreze pe ea. Este vorba de a  descoperi la un alt nivel, cât de important este să iubim şi cât de important este să ne simţim liberi şi apreciaţi în iubire.
Mai este un aspect de notat, şi anume trigonul Soare Marte, care se formează tot sâmbătă, dar ale cărei efecte le resimţim de joi. El ne aduce capacitatea de a ne exprima coerent nevoile fizice şi intelectuale, de a relaţiona corect, în spiritul utilităţii şi eficienţei din toate punctele de vedere.
Observăm că este o săptămână în care ni se pun la îndemână toate instrumentele necesare pentru a ne simţi iubiţi şi fericiţi, totul este să ne dorim acest lucru şi să-i acordăm în mod special timp şi apoi importanţă în viaţa noastră.
Toate aceste aspecte ne spun că este o săptămână extrem de agitată şi solicitantă, în care ne concentrăm cu dificultate şi de aceea este bine să evităm luarea unor decizii importante. În schimb stăm foarte bine cu intuiţia, avem inspiraţie şi aderăm cu uşurinţă la orice fel de activităţi spirituale, suntem justiţiari în sensul susţinerii unor cauze drepte.
Dacă nu suntem atenţi, există riscul să ne pierdem în amănunte şi detalii, având eficienţa mult scăzută, sau mai bine spus, ne irosim şansele.
Se pare că ne vor ridica probleme relaţiile de serviciu şi starea de sănătate. În principiu ne vom întâlni cu situaţii din trecut, acum ele devenind presante, acute, şi pe care v-a trebui să le rezolvăm, pentru a ne restructura mediul de lucru.
Din punct de vedre financiar deşi avem fler, şi ştim sau intuim cum să mişcăm banii, dar din păcate, doar teoretic, cu practica stăm rău, ne este dificil să finalizăm discuţiile de afaceri, ne irosim atenţia în multe direcţii, dar fără o concretizare materială. Deci atenţie la investiţii, la direcţionarea fondurilor, sau la achiziţii.
Din punct de vedere sentimental, deşi este Ziua îndrăgostiţilor, o sărbătoare importantă de care eu personal nu sunt foarte încântată, trebuie să spun că există multe tensiuni datorate unor nemulţumirilor acumulate, care pot deveni explozive cu precădere vineri şi sîmbătă. Tensiunile pot degenera uşor în certuri, bârfele sunt la ordinea zilei iar reproşurile se ţin lanţ. Există tendinţa de a ne revolta, de a evada, de a trânti uşa, dar atenţie, s-ar putea, dacă vă răzgândiţi, să o găsiţi încuiată… Deci lăsaţi loc pentru împăcări sau reveniri, regretele nu sunt suficiente pentru a îndrepta ceea ce aţi stricat.
La capitolul sănătate cuadratura Soare Saturn ne aduce semnale evidente, prin corpul nostru, ca să înţelegem unde greşim. Ambele planete sunt inflamate, ceea ce determină o tensiune interioară extraordinară, greu de eliberat, care ne face să ne simţim epuizaţi, de aceea vă recomand să vă acordaţi timp suficient pentru somn şi odihnă. Facultăţile de adaptare sunt mult diminuate, aşa că nu vă recomand să testaţi alimente noi sau să vă expuneţi un timp îndelungat condiţiilor climaterice defavorabile, iar schimburile cu exteriorul sunt slăbite, instalându-se uşor stările febrile, sau senzaţia de frig. Corpul trebuie păstrat cald, iar alimentele consumate cât mai aproape de temperatura corpului.
 
Adi Mîndruţă spunea mai demult că: Fiecare om este prins în mrejele propriei sale imagini despre viaţă, despre ceea ce are de realizat atâta timp cât trăieşte, despre ceea ce vrea să devină. De aceea, lucruri care pentru unii sunt importante, pentru alţii sunt nesemnificative, şi invers. Vieţile oamenilor diferă între ele pentru că viziunile asupra vieţii diferă de la om la om, şi doar pe alocuri şi într-o anumită măsură aceste percepţii se intersectează.
Este păgubos să ai pretenţia că alţii să trăiască după ideile tale sau să ţi le respecte pe deplin. Fiecare trăieşte după concepţiile sale şi cel mult le tolerează pe ale altora, asta dacă nu simte nevoia să le combată. Legile sunt făcute ca să creeze un minim reper general de echitate şi dreptate socială, foarte util mai ales celor care caută să conducă societatea, după mintea lor, dar ele nu pot limita libertatea omului de a-şi trăi viaţa aşa cum simte. Practic, legile vieţii trebuie să le descoperi singur şi să le respecţi, după ce ai devenit conştient de ele. Să nu ucizi, să nu furi, să nu minţi, să nu judeci, să respecţi pe mama şi pe tatăl tău… sunt legi biblice care alcătuiesc un minim cod etic, pentru un echilibru psihic suficient de bun ca să îţi poţi continua evoluţia. Dar dacă vrei să găseşti cheia vieţii tale, trebuie să cauţi mai adânc, să mergi spre perfecţiune, pe calea desăvârşirii de sine.
Perfecţiunea este un lucru greu de dobândit, dar toată lumea are acces la căutarea ei. Toţi vrem cea mai perfectă soluţie, cea mai perfectă relaţie, cea mai perfectă expresie a muncii noastre. Fericirea pe care o dorim este o consecinţă implicită a acestei perfecţiuni manifestate de noi înşine, dacă o atingem. Sunt şi oameni care aşteaptă să le pice fericirea în braţe, fără niciun efort de a se perfecţiona sau de a-şi optimiza viaţa, gândirea, trăirea. Idealiştii nu sunt cei care au idealuri neverosimile pentru alţii, ci aceia care au idealuri pentru care nu mişcă un deget.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top