Previziuni pentru 11 februarie 2014

Atitudinea rigidă sau ideile preconcepute – specifice cuadraturii dintre Soare şi Saturn de astăzi, vor duce la discuţii aprinse; pentru că Mercur este în trigon cu Nodul Nord, aspect care ne ajută, dar numai dacă suntem extremi de sinceri şi deschişi.
Oamenii spun: “se pare că libertatea stă în a-ţi alege singur forma de sclavie. Lucrez opt ore pe zi şi dacă obţin o promovare va trebui să lucrez douăsprezece. M-am căsătorit şi acum nu mai am timp pentru mine însumi. Îl caut pe Dumnezeu şi trebuie să frecventez reuniuni de cult, întâlniri şi alte ceremonii religioase. Tot ce e important în viaţă – iubirea, munca şi credinţa – sfârşesc prin a deveni o povară insuportabil de purtat.
Spune maestrul: “Doar Iubirea ne permite să fim liberi. Doar Iubirea transformă sclavia în libertate. Dacă nu ştim să iubim, mai bine să ne oprim în loc chiar acum.
Isus a spus: “mai bine să fim orbi de un ochi decât cu trupul întreg şi să murim în întuneric.”
Cuvinte dure dar adevărate. Momentul de astăzi este cel în care putem să vedem lumina, sau deschidem larg ochii şi să zâmbim vieţii.
Mai trebuie să amintesc formarea exactă a septilului Venus Saturn, dar şi influenţa celui dintre Pluton Saturn care ne aduc multe discontinuităţi, în sensul unei incapacităţi de a ne depăşi limitele, de a ieşi din tipare, paradoxul fiind că ne vom întâlni în exterior cu ceea ce avem şi noi în interior, mai ales în plan relaţional, fiind un moment de hiatus, critic, în care practic fără intervenţia exterioară cu iubire şi înţelegere, există riscul unor pierderi sentimentale sau al unor închideri de cicluri. Acest aspect se manifestă de câteva zile, el va reveni după 10 martie, destul de puternic, pentru a rezolva sau a forţa deciziile sau acţiunile pe care acum ezităm să le facem.
Observăm că toate aspectele ne îndreaptă atenţia spre Iubire.
Este poate ciudat, dar ne temem de o lume „defavorabila”, de un mediu strain, cu care nu putem comunica, fata de care nu putem fi „sinceri”. Pentru a nu fi singuri vrem ca lumea sa fie sincera cu noi. Doar sinceritatea ne da acea certitudine ca suntem inconjurati de prieteni, de oameni care ne iubesc, ca nu suntem singuri. De aceea in ceasurile de mare singuratate se fac cele mai multe confersiuni, se deschid sufletele, oamenii se cauta unul pe altul: tocmai pentru a anula acel sentiment al izolarii definitive. Sinceritatea este si ea, ca atâtea altele, un aspect al instinctului de conservare. De fapt, sinceritatea participa la acea complicata clasa de sentimente si orgoliu care se numeste prietenie si care, trebuie s-o recunoastem, constituie unul din cele mai serioase motive pentru a iubi viata.

Ziua de 11 februarie este o zi de comemorare şi rugăciune, în care se serbează Sfântul Vlasie şi Sfânta Teodora. Pentru creştini, Sfântul Vlasie este protectorul păsărilor de pădure şi al femeilor gravide. Se crede că, începând cu ziua lui, se intoarc păsările migratoare, li se deschide ciocul şi încep să cânte. Sărbătoarea este ţinută în special de către agricultori. Ei se roagă la Sfântul Vlasie pentru a preveni stricăciunile aduse recoltelor de păsările pădurii şi de animale.

În tradiţia populară românească, de Sfântul Vlasie cei care nu respectau această zi erau condamnaţi să nu audă cântecul păsărilor din rai. Era considerat ocrotitor al gospodăriilor şi cioban al lui Dumnezeu pentru vite.

Se mai spune că cel ce a pierdut ceva, să se roage acestui sfânt pentru a-şi recupera paguba.

Ziua aceasta este ținută și pentru păzirea sau vindecarea de boli. Femeile gravide respectau  această zi prin rugăciune şi post pentru ca să nască copiii sănătoși. Ziua este prăznuită pentru nepoți, surori, nurori pentru ca să nu li se întîmple ceva rău.

Cel ce se roagă la Sfântul Vlasie niciodată nu va rămîne fără parale în pungă.

ORA PLANETARĂ A LUI MARTE
Căutam dragostea in diverse locuri şi la diferiţi oameni pentru a găsi aprecierea, respectul, admiraţia şi iubirea de care avem nevoie. Este deseori o călătorie dificila: cu cât căutam mai mult dragostea în afară fără să-i găsim izvorul in noi, cu atât suntem puşi în faţa unor situaţii şi a unor oameni în care nu o putem regăsi. Putem crea dragoste nelimitată în viaţa noastră, un curent nesfârşit de iubire care, în infinita sa desfăşurare, să ne aducă binecuvântarea dragostei pe care dorim să o primim. Să ajungem acolo este foarte simplu: nivelul dragostei pe care o primim în orice moment reflectă nivelul la care ne acceptăm pe noi şi pe ceilalţi.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 23 VĂRSĂTOR
UN URS MARE SEZÂND ŞI DÂNDU-ŞI DE-A DURA TOŢI CONFRAŢII
Dacă ai ajuns într-o poziţie de autoritate, influentă şi putere, acesta nu este un motiv să te porţi dezagreabil sau neglijent cu ceilalţi. Oamenii puternici ai societăţii nu ar fi nimic fără societatea care le-a conferit puterea, fără ceilalţi membri ai societăţii, şi ei trebuie să înveţe permanent să-şi folosească puterea în folosul tuturor şi nu pentru a da un spectacol sau pentru a-şi sluji propriul orgoliu. Prăbuşiri dezastruoase au survenit pentru aceia care s-au jucat cu puterea care le-a fost acordată.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 26 BALANŢĂ
UN VULTUR ŞI UN MARE PORUMBEL ALB, PRESCHIMBÂNDU-SE UNUL ÎN ALTUL
Adevărata putere este cea care îţi permite să fii şi paşnic. Violenţa se naşte din teamă, deci dintr-o implicită recunoaştere a propriei slăbiciuni faţă de lucrul de care te temi. Dar când eşti puternic, ştii că nu există nici un lucru de care să ai nevoie să-ţi fie teamă, şi atunci poţi fi plin de pace şi înţelegere pentru tot ce este. Puterea de a răni o au şi animalele, dar puterea de a aduce conştient pacea şi vindecarea aparţine numai omului.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top