Previziuni pentru 12 februarie 2014

Ziua de astăzi se află sub semnul conjuncţiei dintre Nodul Nord şi Ceres, foarte importantă, despre care am să postez un articol separat. Ea ne vorbeşte de momentul de hrănire prin eliminare a tot ceea ce este toxic, tocmai pentru a face loc la ceva benefic, constructiv şi hrănitor. De fapt suntem intoxicaţi la maxim, numai putem funcţiona corect şi nici măcar nu putem vedea că transformarea atitudinii noastre va genera un proces de hrănire spirituală care va permite, va face loc schimbării. Apoi, aş putea spune că acest aspect ne vorbeşte şi despre sentimente de dependenţă, şi ele la fel de puţin constructive, căci nu ne permit dezvoltarea şi creşterea. Apoi Ceres şi Nodul Nord ne determină să facem deosebirea între nevoi şi dorinţe – în spatele dorinţele se ascund fricile, în spatele nevoilor se află numai lucrurile simple. Dorinţele ne conduc spre compromisuri, ne consumă şi ne îndepărtează de menire, nevoile împlinite ne bucură şi reconciliază.
Astăzi Luna în semnul Racului ne amplifică percepţiile şi ne aduce informaţii importante dacă putem să le descifrăm detaşaţi. Ea formează cuadratură cu Marte, şi de aceea este important să fim atenţi la ce rostim, cum ne manifestăm nemulţumirile şi cum ne exteriorizăm sentimentele. fiind bine să ne cultivăm tacul şi răbdarea.
Este în conjuncţie cu Lilith, în perioada de fără direcţie care începe de la 12.50, ceea ce amplifică mult nemulţumirile şi frustrările. În acelaşi timp este o zi în care putem conştientiza cu mare uşurinţă ce anume ne nemulţumeşte, totul este să ne propunem ca începând de astăzi, timp de o lună, mai exact până în 12 martie, să ne dezvoltăm capacitatea de a fi prezenţi în prezent. Acest lucru înseamnă să începem să lucrăm pentru a nu ne mai lăsa invadaţi de trecut sau de situaţiile neterminate din trecut, dar nici să ne refugiem în viitor – este important să lucrăm numai şi doar în prezent pentru a rezolva situaţiile neterminate din trecut şi pentru a cultiva respectul de sine, bunăvoinţa şi tandreţea, pentru a ne construi viitorul.
Lilith ne aduce o extraordinară luciditate, totul este să o folosim constructiv, fără a transforma în resentimente.
Mercur retrograd este în trigon cu Ceres, ceea ce ne determină să privim cu maximă atenţie aspectele concrete şi materiale, să fim receptivi la propunerile care ni se fac, dar selectiv, totul bazându-se pe criteriul eficienţei.
Astăzi se serbează Sfântul Meletie considerat ocrotitorul persoanelor cu deficienţe de auz, în acelaşi timp prin ajutorul lui putem înţelege mai bine limbajul simbolic, care este de multe ori greu accesibil nouă.
Seara Luna formează cuadratură cu Nodul Nord, este ultimul aspect dintre Lună Şi Nodul Nord în semnul Scorpionului pentru următorii 18 ani, aşa că nativii din semnul Leului, Scorpionului, Vărsătorului şi Taurului primesc multe informaţii pentru a acţiona şi pentru a se mobiliza în direcţia potrivită, totul este să se relaxeze pentru a le putea percepe corect.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
O minte constructivă nu se va uita să vadă daca a murit capra vecinului, cât va avea grija să trăiască bine propria-i capră. Iată ce diferenţă de perspectivă, care ne face întotdeauna mai puţin îngrijoraţi şi mai fericiţi.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 24 VĂRSĂTOR
UN OM, ÎNTORCÂND SPATELE PASIUNILOR SALE, ÎI ÎNVATĂ PE ALŢII O ADÎNCĂ ÎNŢELEPCIUNE DIN EXPERIENŢA SA
Emoţiile şi pasiunile sunt semnale utile pentru a ne cunoaşte înclinaţiile şi pornirile lăuntrice, dar nu este necesar să ne lăsăm conduşi numai de ele. Oamenii care ştiu să-şi echilibreze emoţiile şi să-şi stăpânească pasiunile şi instinctele pot dobândi prin asta o înţelepciune adâncă, pe care o pot transmite şi celorlalţi. Această cunoaştere a fiinţei sale lăuntrice este mult mai valoroasă pentru om decât toate ştiinţele despre lumea exterioară, căci lumea exterioară se schimbă continuu, perindându-se prin faţa ochilor săi, în timp ce de viaţa sa lăuntrică omul nu se poate despărţi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 1 PEŞTI
O PIAŢĂ PUBLICĂ AGLOMERATĂ
Lumea este un loc de schimburi permanente, şi se observă că ea nu ar exista dacă nu ar fi aceia care oferă. Simplii consumatori ar putea foarte bine să lipsească, fiindcă fără ei, ofertanţii tot ar face schimburi între ei. Rezultă astfel că o condiţie de bază a vieţii este să ai ce să oferi, să ştii să dăruieşti ceva celorlalţi, şi dacă îndeplineşti această condiţie, întotdeauna vei avea un loc asigurat, un rol apreciat, şi vor fi oameni care au nevoie de ceea ce oferi tu. Cine caută, găseşte, dar şi mai important este: cine dăruieşte, primeşte.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top