Previziuni zilnice pentru 22 februarie 2014

Astăzi Luna este fără direcţie până la ora 12.00, ea se află până atunci în semnul Scorpionului şi este indicat să ne ocupăm strict de treburile administrative şi organizatorice, fără a face alte activităţi importante.
Seara este Ultimul Pătrar, sau cuadratura descrescătoare Soare Lună, care este puternică mai ales pentru că Soarele este în conjuncţie în formare cu Neptun. Acest aspect generează multă confuzie, sau aduce incertitudini sau situaţii neclare. În principiu nimic nu funcţionează aşa cum ne propunem. De aceea nu ar trebui să ne stresăm că ne confruntăm cu situaţii neclare sau că nu putem controla lucrurile. Apoi este o perioadă în care ne este testată credinţa în acţiunile sau proiectele noastre, pentru că va fi extrem de frecvent sentimentul de a renunţa sau de disperare.
Aceste momente de confuzie ne determină de fiecare dată să ne concentrăm cu o mare intensitate asupra scopurile, şi de aceea putem vedea detaliile sau putem înţelege mai uşor natura sau cauza blocajelor pe care le întâmpinăm.
Apoi Luna până la ora 12.00, ne poate ajuta să descoperim prin informaţii subtile ce anume ataşamente ne împiedică să fim eficienţi. În plus este posibil să descoperim că atitudinea refractară sau anumite prejudecăţi ne forţează să privim numai într-o direcţie, pierzând din vedere alte aspecte importante. Ea descarcă astăzi energia puternică a cuadraturii dintre Jupiter şi Uranus, aspect extrem de dur care se va perfecta miercuri dar pe care-l resimţim începând de astăzi. Această cuadratură aduce cumva în prezent conjuncturi sau situaţii incerte de care ne-am bucurat din a doua jumătate a lunii august, acum venind să ne aducă în faţa ochilor atitudinile greşite sau neprincipiale pe care le-am utilizat sau pur şi simplu amănuntele pe care nu le-am observat iar acum ele devin extrem de deranjante. De aceea este important să privim cu atenţie la tot ceea ce ni se pare că reprezintă un blocaj, căci cauza se află undeva în urmă, şi se datorează modului simplist sau superficial în care am privit o situaţie.
Neptun şi Soarele, prin conjuncţia de mai sus, sunt două planete extrem de active, ele fac cumva să poată fi gestionate fricile noastre. Ne anesteziază pentru a putea trece mai uşor la o nouă conştiinţă prin care să ne ducem la împlinirea destinul. Este perfect adevărat că modul provocator de manifestare ne deranjează, căci ne creează înainte iluzia unei rezolvări iar apoi o blochează pentru a ne concentra atenţia asupra fricii noastre care o generează: teama de a nu fi apreciat, lipsa de încredere, controlul puternic, frica de concurenţă sau de a pierde ceva sau pe cineva.
Despre toate aceste aspecte am să scriu pe larg, doar c astăzi fiind sâmbătă avem mai mult răgaz, iar dimineaţa, la cafea, căci Luna este fără direcţie şi cel mai potrivit este să analizăm şi să reflectăm, să ne gândim la toate acestea şi cu siguranţă vom avea măcar semnalul sau direcţia de a înţelege ce anume din noi blochează reuşitele.
Unul din cele mai puternice exerciţii de creştere interioară este să fim atenţi la lucrurile pe care le facem în mod automat – ca respiraţia, clipirea pleoapelor, să fim atenţi la lucrurile din jurul nostru.
Când facem asta, permitem creierului nostru să lucreze cu mai multă libertate – fără interferenţa dorinţelor noastre. Unele probleme care păreau de nerezolvat sfârşesc prin a fi rezolvate, iar unele suferinţe pe care le credeam a fi de nedepăşit sfârşesc prin a dispărea fără efort.
Făureşte-ţi un vis – dacă nu-l ai deja; nu-l lăsa să scape; păstrează-l cu sfinţenie, ca pe un bulgare de aur. Lasă-l să-ţi răscolească sufletul şi să-ţi stimuleze gândurile, pentru ca el va determina cursul vieţii tale. Urmează-ti visul cu încredere şi într-o zi se va realiza.
Astăzi, situaţia ta materiala poate fi apăsătoare şi dificilă, dar acest fapt nu va fi de lungă durată dacă îţi făureşti un vis incitant pe care sa îl urmezi din tot sufletul. Când visul îţi va schimba lumea interioară a ideilor, lumea exterioară va răspunde schimbării. Un vis entuziast aduce cu sine schimbarea.
 
ORA PLANETARĂ A LUI SATURN
Iată ceva sublim pentru a exprima poate cel mai bine starea noastră actuală, sunt gândurile lui Khalil Gibran: I-am zis odată unei sperietori: ” Cred că te-ai săturat să tot stai în câmpul ăsta pustiu”. Iar ea îmi răspunse: ”Plăcerea de a înspăimânta pe alţii este adâncă şi durează; nu mă plictisesc niciodată.”
După un moment de cugetare îi spun: ”  Aşa e căci şi eu am cunoscut plăcerea asta”.
”Doar cei ce sunt umpluţi cu paie o pot cunoaşte”, spuse ea. Apoi am plecat gândindu-mă dacă îmi făcuse un compliment ori mă jignise. După un an sperietoarea devenise filozof.
Şi când am trecut din nou pe acolo, am văzut două ciori făcându-şi cuib sub pălăria ei.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 4 PEŞTI
TRAFIC DE MAŞINI GRELE PE UN ISTM ÎNGUST ÎNTRE DOUĂ STAŢIUNI DE PE LITORAL
Uneori, pentru a stabili conexiuni funcţionale şi căi de comunicaţie cu ceilalţi, soluţiile sunt limitate şi trebuie să facem eforturi serioase. Este nevoie de precauţie şi răbdare, uneori de importante investiţii emoţionale sau mentale, de proceduri abile şi înţelepte, pentru ca să nu se distrugă prematur calea de comunicare existentă. Dar totul este mult mai simplu dacă ştim să fim sinceri şi să exprimăm mereu ceea ce este mai bun în noi.
 
GRADUL SABIAN AL LUI SATURN – 24 SCORPION
MULTIMI VENIND LA POALELE MUNTELUI CA SA ASCULTE UN OM INSPIRAT
Intre admiratie si dispret este o diferenta clara, cu efect concret. Dispretul te face sa te indepartezi de ceea ce crezi ca nu-ti poate oferi nimic bun, fiindca ai impresia ca tot ce ai este deja mult mai bun. Este o atitudine gresita, care te va face sa nu poti sa vezi sau sa accepti ce-ti poate oferi, totusi, ceea ce dispretuiesti. In schimb, admiratia te apropie de ceea ce crezi ca-ti poate oferi ceva bun. Forta ei este imensa, caci te face capabil sa devii sau sa dobandesti tu insuti ceea ce admiri. De pilda, cand un om iti vorbeste cu intelepciune, vei intelege cu atat mai mult din cuvintele sale, cu cat il admiri mai mult. Astfel te vei putea regasi pe tine insuti la cota inalta a propriei tale admiratii pentru intelepciune, si vei dobandi tu insuti din acea intelepciune. In viata ta, admiri ceea ce este cu adevarat mai important pentru tine?

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top