Previziuni pentru 12 martie 2014

Ziua de astăzi începe cu Luna în semnul Leului şi cu conjuncţia Lună Lilith, deosebit de provocatoare. De aceea se poate spune că memoria trecutului ne copleşeşte, că suntem oarecum cuprinşi de gânduri negre, că ne răscolesc amintirile, sau asemănările cu experienţe trăite acum sau în alte vieţi, memoria ancestrală fiind perfect activată. Visele sunt profunde, intuiţia este perfect ghidată de experienţele sufletului, iar prezentul ne sperie pentru că pare că suntem gata să intrăm într-o buclă, repetând gesturi, trăiri sau situaţii – Luna se află în inconjuncţie cu Neptun. Toate acestea creează tensiuni puternice în relaţia de cuplu, sau în relaţii în general, fiind cel mai delicat moment pentru mulţi dintre noi, în sensul că se dau teste sau probe prin care să ne depăşim orgoliu, să ne manifestăm iubirea şi înţelegerea, acceptarea.
Când tensiunile se acumulează în viaţa cuiva, ele generează o mare acumulare de energie care are două căi posibile de eliberare: fie printr-o explozie, cu urmări imprevizibile şi poate chiar dezastruoase, fie printr-o canalizare a lor către o acţiune constructivă. Depinde de noi cum le dirijăm pentru ca viaţa să nu se umple de suferinţă şi probleme. Avem întotdeauna la dispoziţie şi o cale de dezamorsare a lor, văzând partea bună a lucrurilor şi acţionând pentru rezolvări paşnice şi înţelepte.
Mercur guvernatorul zilei se află în exaltare, într-o poziţie excelentă, un grad care mie de fiecare dată mi-a ridicat problema privirii lucrurilor dintr-o altă perspectivă, şi anume din aceea a perfecţiunii ne-nţelese, adică m-a determinat sau mai bine spus provocat să văd lucrurile dintr-un alt unghi, acela că nimic nu este lăsat la voia întâmplării. În afară de asta, Mercur a început să-şi accelereze mişcarea, iar capacitatea noastră de percepţie şi înţelegere este mărită şi extrem de constructivă şi creativă.Este vorba de înţelegere pe cale intuitivă, de percepţii senzoriale dar şi mentale, de o extraordinară inteligenţă emoţională.
Toate acestea ne vorbesc despre faptul că avem facultatea de a gândi şi de a crea prin gândire, deasemeni avem capacitatea de a ne aminti, memoria fiind extrem de activă şi operaţională, acţionând preponderent. Avem gândirea trează, abilitate mentală enormă, dar este important să ţinem cont de intuiţie. Este momentul sporirii facultăţilor mentale, amintindu-ne de trecut, dar numai pentru a incorpora în conştiinţa noastră rodul experienţelor. Este momentul când raţiunea poate domina prin sentimente, de aceea este extrem de activată lumea creaţiilor.
În partea a doua a zilei opoziţia Lună Venus, amplifică orgoliile şi ne poate determina să avem o atitudine vanitoasă, prin care să ne dorim să ne impunem punctul de vedere, să ne facem remarcaţi cu price preţ. Este un aspect dificil pentru relaţiile sentimentale, care au de suferit prin lipsa de comunicare sau jocul orgoliilor. Relaţiile cele mai frumoase, cele mai puternice, cele mai binecuvântate ale oamenilor trăiesc şi se hrănesc din şi prin puterea energetică a inimii deschise. Relaţiile care au creat, au inventat, au inspirat şi au dus lumea către succes şi inovaţie, către fericire personală şi succes s-au bazat întotdeauna pe un suflet întreg şi pe energia inimii deschise. Această energie – o consecinţă firească a iubirii şi a unei minţi capabilă să emane gânduri pline de înţelepciune şi de blândeţe – nu are legătură cu instinctul sexual, nici cu clocotele hormonilor, nici cu ambiţiile şi orgoliile de zi cu zi. La o asemenea energie ajungem prin concentrarea personală, prin atenţia pe care fiecare dintre noi o acordă zilnic conţinuturilor minţii şi ale propriilor acţiuni. O relaţie plină de miez, o relaţie autentică, puternică în plan energetic, o relaţie capabilă să ne inspire şi să ne dăruiască se clădeşte pe reciprocitate. Dacă într-o relaţie – de orice natură ar fi ea – unul iubeşte, îţi gândeşte binele, te apreciază şi te sprijină, iar tu tragi în direcţia opusă (chiar dacă o faci în secret), mai devreme sau mai târziu relaţia se clatină. Se rupe. Se frânge şi se spulberă, ca o trestie în vântul năpraznic.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Orice vi s-ar întâmpla în aceste vremuri, acceptaţi, iertaţi şi credeţi că există soluţii. Prin fiecare gând mai bun, prin fiecare act de iertare şi de compasiune, prin fiecare mângâiere pe care o simţiţi în suflet deveniţi instrumente aflate în slujba luminii. Reţineţi: lumina nu se războieşte cu întunericul, ci îl dezarmează prin atenţia pe care noi i-o acordăm.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 22 PEŞTI
UN PROFET ADUCÂND NOUA LEGE DE PE MUNTELE SINAI
Atunci când toţi cei din jur par să fie într-o stare de confuzie, pierzând din vedere scopurile reale şi înalte ale vieţii, cineva trebuie să le aducă aminte de sensul în care şi-au propus să meargă. Ai putea fi tu însuţi acela, şi atunci trebuie să-ţi asumi responsabilitatea şi să ştii să dezvolţi viziunea utilă tuturor. Sau ar putea fi altcineva din jurul tău, şi atunci trebuie să ştii să-i accepţi viziunea şi să revii la calea ta reală cu ajutorul ideilor lui. În oricare situaţie, un nou set de norme poate limpezi lucrurile.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 25 VĂRSĂTOR
UN FLUTURE CU ARIPA DREAPTĂ MAI PERFECT FORMATĂ
Formele naturale ale vieţii dau dovada unei armonii depline, şi ele reflectă armonia proiectată să existe în orice fiinţa vie. Şi în om, latura logică şi raţională trebuie să fie pusă în armonie cu latura intuitivă, subtilă. Orice dezechilibru se va reflecta mai departe în starea sa fizică şi în derularea vieţii sale, fiindcă atunci şi deciziile sale vor fi dezechilibrate, şi faptele sale se vor abate de la ceea ce şi-a propus el să facă. Este uşor să porneşti la drum, dar drumul se poate dovedi foarte greu dacă îl străbaţi mergând mai mult prin şanţurile de lângă el.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top