Previziuni pentru 18 martie 2014

Ziua de astăzi se anunţă cu adevărat marţiană, chiar dacă nu resimţim prea evident acest fapt, la nivel subtil au loc eliberarea unor energii extrem de puternice şi intense. În primul rând vom resimţi la nivel fizic o stare de încordare sau de stres greu de înţeles sau eliberat; el ajută corpul să elibereze tot ceea ce-l împiedică să funcţioneze corect. La nivel general, Luna din semnul Balanţei formează astăzi două aspecte exacte:  opoziţie cu Uranus şi cuadratură cu Pluton, completând în acest fel Crucea cardinală al cărui efect îl resimţi de ieri seară. De aceea toate evenimentele, senzaţiile, trăirile şi impresiile acestei zile sunt valoroase, pentru că ne indică ce anume avem de schimbat sau transformat, de eliberat şi de rezolvat. Nu este neapărat nevoie să acţionăm astăzi, ba chiar este contraindicat, ci este un moment de analizat şi înţeles corect. Tot astăzi Mercur a trecut, de fapt a revenit în semnul Peştilor, ceea ce ne poate readuce în atenţie evenimente sau situaţii din primele zile ale lunii februarie, sunt reluări necesare pentru a ne reconsidera gândirea şi de a privi dintr-un unghi corect viaţa şi ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Aş putea spune că Mercur în semnul Peştilor, ne va aduce până în 7 aprilie un fel de renaştere emoţională, adică momente de înţelegere profundă a iubirii, camaraderie, care ne va ajuta să ne reconsiderăm relaţiile de asociere şi să ne facem ordine în viaţa personală. Cumva mercur din semnul Peştilor colaborează cu Marte retrograd, chiar dacă nu se influenţează pe moment şi lucrează separat şi diferit.
Ziua de astăzi mai are două aspecte interesante: refacerea trigonului Mercur Ceres şi sextilul Venus Uranus. Primul aspect s-a mai format în jurul datei de 12 februarie, el ne aduce în prezent înţelegerea atitudinilor greşite legate de aspectele concrete ale vieţii noastre şi ne determină să facem paşi importanţi pentru îndreptarea lor, chiar numai prin acceptare. Cumva acest aspect vine în sprijinul lui Mercur, pentru că ne ajută să ne focalizăm forţa interioară pentru a ne realiza relaţii armonioase dar şi concrete, eficiente şi bilateral avantajoase. Este un fel de împletire armonioasă între mental, emoţional şi spiritual, care poate duce, corect aplicat la un fel de modus vivendi armonios, sau la un mod de viaţă specific, care să ducă la realizarea interdependenţei.
Al doilea aspect, Venus Uranus, este creativ şi duce la posibilitatea de a ne folosi creativitatea într-un mod original – Venus se află în semnul guvernat de Uranus, Vărsătorul – adică ne aduce inspiraţie şi ne dă posibilitatea de a produce noi zone de acţiune care să ne permită eliberarea şi detaşarea de ceea ce ne simţim obligaţi şi blocaţi.
Tot acest context reprezintă de fapt semnale sau indicii clare spre ceea ce avem de făcut sau schimbat.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MARTE
Umanitatea a simţit întotdeauna că trebuie să existe o justificare pentru fiecare acţiune. Totuşi, aceste acţiuni constituie adesea lecţii majore ce trebuiesc experimentate de ceilalţi. Înainte de a face o judecată, să ne întrebăm, de ce facem acest lucru? De ce suntem supăraţi? De ce ne afectează aceasta pe noi?
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 28 PEŞTI
O GRĂDINĂ FERTILĂ SUB LUNĂ PLINĂ
Eşti într-o lume care abundă în posibilităţi, şi aceasta constituie o împlinire a existenţei tale, dar depinde numai de tine să vezi aceasta bogăţie aflată la îndemâna ta şi să te bucuri de ea, să o pui în valoare, să o faci să aducă fericire tuturor. Atunci când simţi că ai ajuns la o culme a succesului, când roadele muncii şi vieţii tale par să fie abundente, nu uita că ele sunt – mai ales – ceea ce urmează să faci din ele! Oricât de bogat ar fi un om în aparenţă, bogăţia lui nu are valoare decât în măsura în care el ajunge să o folosească pentru a-i ajuta pe cei din jurul său.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MARTE – 25 BALANŢĂ
VEDEREA UNEI FRUNZE DE TOAMNĂ ADUCE UNUI PELERIN REVELAŢIA SUBITĂ A MISTERULUI VIEŢII ŞI MORŢII
Cele mai grele întrebări îşi au răspunsul în ele însele. Cele mai complicate probleme au soluţii foarte simple. Întotdeauna răspunsul este la îndemâna ta, trebuie doar să ştii să-l vezi. Dar fii conştient că răspunsul la o întrebare i se dezvăluie fiecăruia după cum are el nevoie în acel moment. Totul este relativ, şi dacă azi primeşti un răspuns, mâine poţi descoperi că la aceeaşi întrebare există şi alt răspuns, mai adânc.
 
ASPECTELE ZILEI
Venus în Vărsător în sextil cu Uranus în Berbec
Ne aduce intuiţie şi inspiraţie, dar mai ales creativitate. Evenimentele cu care ne confruntăm trebuie tratate cu rafinament şi îndrăzneală în concepţii. Aspectul generează o natură afectivă independentă, originalitate în dragoste. Sunt foarte importante presentimentele şi empatia. Vom fi dornici de libertate şi capabili de detaşare. Relaţiile sentimentale sunt pasionale, nonconformiste, cadrul fundamental fiind manifestarea dragostei.
Este un aspect pe care trebuie să-l folosim din plin, mai ales că el ne creează conjuncturile sau condiţiile favorabile pentru a acţiona.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top