Previziuni pentru 26 martie 2014

Ziua de astăzi se află sub semnul unui frumos trigon Jupiter Mercur, aspect care ne aduce inspiraţie şi posibilitatea de a simţi şi înţelege ce avem de făcut. Mercur în semnul Peştilor este în exil, adică este mai puţin mintal, mai puţin logic şi ne vorbeşte despre inteligenţa emoţională. Împreună cu Jupiter, al cărui mesager este, el ne poate ajuta să descoperim soluţii constructive, să avem idei inspirate sau pur şi simplu să fim deosebit de receptiv la tot ceea ce se află în jurul nostru. În acelaşi timp acest aspect ne ajută să trăim o stare de bucurie, căci inima şi mintea fac un fel de pace, Jupiter din semnul de exaltare al Racului, domină prin puterea împrăştiată, pe Mercur, ceea ce ne ajută să ne recuperăm viaţă, să descoperim cine suntem şi cum ne putem manifesta mai corect şi eficient pentru a ne căpăta forţa şi puterea interioară.
Mercur pe de altă parte mediază pe moment opoziţia dintre Jupiter şi Pluton, existând acum posibilitatea rezolvării unor conflicte, care altfel pot degenera în mijlocul lunii aprilie în evenimente dure. În această perioadă există două variante de a rezolva tensiunile din jur: cu amabilitate şi înţelepciune sau în forţă şi războinic, fiecare poate alege oricare din aceste căi, dar, în acest fel generează şi consecinţe.
Tot astăzi Soarele este în sextil cu Luna, ceea ce ne aduce o deosebită creativitatea şi posibilitatea de a o manifesta. Luna este în semnul Vărsătorului şi cumva emoţiile noastre se bazează pe inspiraţie şi se pot filtra prin inteligenţa creativă. Din acest semn formează sextil şi cu Uranus, guvernatorul semnului Vărsătorului, şi este o punte de legătură între partea noastră raţională şi cea emoţională, noi având posibilitatea să simţim corect şi concret ceea ce se întâmplă.
Se poate spune că această zi reprezintă o deschidere largă către potenţialităţile inspiratoare, doar că suntem confuzi şi destul de insensibili la starea de bine, după o perioadă atât de lungă de frustrare şi oarecum, vorbind metaforic, de întuneric. Este necesar să ne concentrăm şi să ne limităm câmpul de acţiune şi activitate doar pe ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare.
Mercur mesagerul zeilor = Jupiter, lucrează ca un cuplu, primim informaţii din abundenţă şi instantaneu ni se oferă şi oportunităţile să le folosim, făcând aceasta avem forţa şi energia de a acţiona = Marte şi profunzimea de a înţelege transformările, de a deveni conştienţi = Saturn, de a transforma vechiul şi inutilul = Saturn, prin acţiuni şi alchimizări interioare = Marte, în acest fel schimbându-ne mentalitatea şi ideile = Mercur, devenind OM Spiritual = Jupiter. Este doar interpretarea mea, dar paleta poate fi mult, mult mai largă.
Să nu uităm că astăzi este o zi în care se sărbătoreşte Arhanghelul Gabriel – el aducându-ne şi mai multe informaţii, dar ne aflăm şi la jumătatea Postului Mare,zi în care se fac pomeni pentru morţi, în popor această zi numindu-se Paresimii, zi din care se adună ouăle pentru vopsit dar şi pentru pus la clocit. De fapt Paresimii este o sărbătoare de prag care ar trebui să o înţelegem aşa, dincolo de tradiţii, care oricum sugerează asta, începutul unui nou ciclu.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Contabilizand tot ceea ce facem intr-o zi si tinand cont de faptul ca orice lucru facut are o importanta vom observa ca in fiecare zi greselile sunt mult mai putine decat realizarile si chiar daca ele exista nu sunt niste catastrofe ci intamplari din care avem de invatat.
Daca oamenii se simt satisfacuti de ei insisi si impliniti, daca sunt multumiti de felul cum sunt inseamna ca se respecta pe sine. Daca acest lucru nu se intampla vor exista sentimente de inadecvare de sine si de inferioritate.
Sa nu uitam insa ca nimeni nu ne poate face sa ne simtim inferiori fara acordul nostru si sa incepem fiecare zi cu incredere in noi si in posibilitatile noastre de a face fata solicitarilor vietii.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 6 BERBEC
UN PĂTRAT LUMINAT PUTERNIC DINTR-O PARTE
Viaţa are multe aspecte, şi dacă te concentrezi pe un singur aspect al ei, neglijându-le pe celelalte, apare un dezechilibru care trebuie evitat. Dacă vrei să ai o viaţă armonioasă şi fericită, trebuie să menţii permanent un echilibru între latura fizică, cea psihică şi cea spirituală. Dacă obiectivele tale sunt numai de ordin material, te condamni să nu te poţi bucura în viaţă de acele lucruri pe care banii nu le pot cumpăra.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 11 PEŞTI
OAMENI MERGÂND PE O CALE ÎNGUSTĂ ÎN CĂUTAREA ILUMINĂRII
Fiecare este liber să-şi caute fericirea în felul său, cu singura condiţie de a nu face rău altora. Pe unii oameni, drumul vieţii îi poate conduce prin locuri greu de străbătut, evitate de ceilalţi, dar pline de experienţe şi învăţături pentru cei care călătoresc aici. Este dreptul fiecăruia să-şi aleagă calea pe care va merge către împlinirea sa, după puterile sale şi după dorinţa sa de a ajunge la ţintă.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top