Previziuni pentru săptămâna 30 martie – 5 aprilie 2014

Această săptămână este guvernată de Marte, care se află în exil şi în mişcare aparent retrogradă în semnul Balanţei. Marte, supranumit zeul războiului în tradiţia mitologică, reprezintă în astrologie impulsul de a acţiona, mai ales pentru a obţine ceea ce ne dorim. Este energia brută şi voinţa care ne aduc hotărâre.
Marte este prin definiţie planeta masculinităţii, dar este prezent şi caracterizează fără doar şi poate şi femeile, care de multe ori, fiind puternic marţiene, sunt mai decise şi eficiente. De aceea Marte ne dă indicaţii  asupra persoanei care conduce într-un cuplu sau într-o relaţie de afaceri.
Acum aflându-ne în săptămâna guvernată de el, energia noastră fizică se află la cote foarte bune, ajutându-ne să acţionăm eficient şi rapid în diferite situaţii. În dragoste, se poate spune că vom fi forte activi şi pasionali.
El pare slăbit, dar de fapt concentrează în interiorul nostru nişte tensiuni şi energii emoţionale, care vor deveni explozive în maxim 14 zile. De aceea ceea ce avem de făcut în această săptămână, ca şi acţiune principală, este aceea de a ierta, de a clarifica, de a pune ordine acolo unde există incertitudini, de ne elibera de temeri, frică şi suferinţă, acţiunea lui fiind una de purificare şi iertare, în primul rând personală şi apoi exterioară.
Practic se poate spune că Marte este aparent discret, dar de fapt lucrează acolo unde ne este cel mai greu să-l vedem şi să-l simţim. Din acest punct de vedere primul semnal îl primim luni când Luna se va afla în opoziţie cu Marte, ea anticipând sau atenţionând asupra declanşării unor evenimente.
Săptămâna începe cu Luna Nouă de duminică seara de la ora 21.45, ea aduce o forţă specială, necesară schimbărilor intense care se prefigurează. Despre influenţa ei puteţi citi un articol separat pe https://www.mirabilys-magazin.ro/previziuni-zilnice/luna-noua-din-semnul-berbecului-%E2%80%93-30-martie-2014.
Apoi Soarele formează aspecte dure şi extrem de intense, pe rând cuadratură cu Jupiter şi Pluton şi conjuncţie cu Uranus. În acest fel, întreaga săptămână se află sub influenţa  careului în T, care aduce posibilitatea unor schimbări uriaşe, dar generează la fel de multe conflicte şi tensiuni. Practic această săptămână reprezintă un răgaz de rezolvare a unor probleme personale şi interioare, pentru ca odată cu intrarea în scenă a lui Marte – de săptămâna viitoare, ele să nu devină conflicte şi rupturi. De aceea tensiunile pot părea extreme, se poate să ne simţim nervoşi, iar nemulţumirea să fie permanentă în sufletul nostru. Din acest motiv ne vor fi afectate relaţiile, vom fi mai severi şi distanţi fiind o perioadă de triere relaţională, în care înţelegem foarte clar că trebuie să îndepărtăm relaţiile care nu ne aduc nimic solid sau constructiv. Comportamentul sincer, exigent va face să părem distanţi şi severi. În a doua parte a săptămânii centrul de greutate se va mişca pe relaţiile de serviciu, concentrându-ne toată atenţia asupra rezolvării problemelor apărute aici. Tot spre final este posibil ca starea noastră de sănătate să fie mai precară, existând tendinţa de a ne retrage, sau fiind obligaţi prin boală să o facem, pentru a medita şi reflecta.
Vă sfătuiesc să nu provocaţi certuri sau discuţii, rezultatele pot fi neaşteptate, aducând rupturi sau separări neaşteptate. Aici Uranus îşi va spune cuvântul, făcându-ne mai provocatori decât deobicei dar şi mai nerăbdători şi intransigenţi. Se poate vorbi de adevărate furtuni sentimentale, menite a ne testa limitele, dar şi durabilitatea şi soliditatea relaţiei. Sfatul meu este să o luăm înaintea evenimentelor, cercetând ce anume dorim să schimbăm în viaţa noastră afectivă şi stabilizând acele aspecte care ni se par că ne scapă de sub control; discuţiile sincere, prieteneşti şi cât mai liniştite par să fie cel mai potrivit remediu pentru această perioadă furtunoasă, dar nu le lăsaţi să vină de la sine, fiţi cu un pas înainte ca ele să ajungă la paroxism.
Este la fel de posibil să avem o dorinţă de libertate greu de înţeles sau o tendinţă de a ne elibera de anumite probleme, relaţii sau situaţii care ne reduc gradele de libertate. În acest sens vom fi destul de vehemenţi şi intransigenţi, chiar cu riscul unor manifestări extreme. Este bine să ne acceptăm temerile, să ne nu lăsăm angrenaţi în jocuri mentale şi supoziţii, până nu avem ceva concret sau palpabil. Tot ceea ce spunem trebuie verificat, iar acuzaţiile care sunt la ordinea zilei, trebuie să fie foarte bine fondate înainte de a le lansa.
Conjuncţia anuală dintre Uranus şi Soare o putem folosi pentru a ne propune să generăm noi proiecte avangardiste, prin care să ne eliberăm sufletul şi să ne folosim inteligenţa şi imaginaţia creativă, originală.
Pe scurt se poate spune că în această săptămână va domina nonconformismul, spectaculosul, atât în sens constructiv dar şi impulsiv, dorinţa de schimbare şi de libertate. Starea de apăsare şi dorinţa de izolare va ca urmare a faptului că simţim foarte acut nevoia acestor schimbări.
 
 
Indiferent de circumstanţe, faceţi întotdeauna tot ceea ce vă stă în puteri, nici mai mult nici mai puţin.  Nu trebuie să uitaţi însă că randamentul nu poate fi întotdeauna acelaşi. Tot ce există în jurul nostru este viu şi se transformă tot timpul; la fel, randamentul nostru maxim poate fi uneori la cote foarte înalte, iar alteori nu va fi cel aşteptat. Atunci când ne trezim proaspăt şi energizat dimineaţa, randamentul nostru va fi superior celui de seară, când suntem obosiţi. Maximul nostru va fi diferi atunci când suntem sănătoşi de cel când suntem bolnavi.
Indiferent de calitatea faptelor dumneavoastră, urmăriţi să faceţi tot ce vă stă în puteri. Cel care exagerează cu faptele sale, depăşindu-şi puterile fireşti, îşi suprasolicită corpul şi acţionează astfel împotriva sa. Dacă faceţi însă mai puţin decât vă stă în puteri, vă veţi supune astfel frustrărilor, incriminării interioare, vinovăţiei şi regretelor.
De aceea, faceţi tot ceea ce vă stă în puteri – în toate împrejurările vieţii. Nu contează dacă sunteţi bolnav sau obosit, dacă veţi face întotdeauna ceea ce vă stă în puteri nu va mai exista nici o modalitate prin care să vă simţiţi vinovat. Şi dacă nu vă veţi simţi vinovat, nu va mai exista nici o modalitate de a suferi de remuşcări şi autopedepsire.
Atunci când eşti obişnuit să acţionezi cu eficienţă maximă, eşti predispus către acţiune, pentru simplul motiv că iubeşti acţiunea, nu pentru că aştepţi o recompensă. Cei mai mulţi oameni fac exact opusul: ei acţionează, ce-i drept, dar numai pentru că aşteaptă o recompensă, şi de aceea nu se bucură de acţiune. Şi acesta este motivul pentru care nu dau randament maxim.
Pe de altă parte, dacă acţionaţi doar din plăcerea acţiunii, fără a aştepta vreo recompensă, veţi descoperi că vă puteţi bucura de orice acţiune veţi face. Recompensa va veni dar nu veţi mai fi ataşat de ea. Este posibil chiar să primiţi mai mult decât v-aţi fi imaginat singur că ar putea fi recompensa. Dacă ne place ceea ce facem, dacă acţionăm întotdeauna dând tot ce este mai bun în noi, atunci înseamnă că ne bucurăm cu adevărat de viaţă. Ne distrăm, nu ne plictisim, nu suntem frustraţi.

Atunci când acţionezi la maximum, înveţi să te accepţi pe tine însuţi. Dar trebuie să fii conştient şi să înveţi din greşelile tale. A învăţa din greşeli înseamnă a practica, a privi cu sinceritate rezultatele, dar mai ales a acţiona neîncetat. Acest gen de acţiune amplifică continuu gradul de conştientizare.
Acţiunea făcută cu pasiune nu este resimţită ca o muncă, deoarece te bucuri de orice ai face.
Acţiunea înseamnă să trăieşti plenar. Inactivitatea este practic o contestare a vieţii. Inactivitatea înseamnă să stai în faţa televizorului în fiecare zi, ani şi ani l arând, deoarece te temi să fii viu şi să-ţi asumi riscul de  a exprima  ceea ce eşti cu adevărat. Fără acţiune, orice idee va rămâne abstractă şi nu va exista nici o manifestare, nici un rezultat şi nici o recompensă.
Un bun exemplu pentru a ilustra acest lucru este povestea lui Forrest Gump (film american, laureat cu premiul Oscar). Acest personaj ciudat nu a avut idei măreţe, dar a acţionat în permanenţă. A fost tot timpul fericit deoarece a acţionat întotdeauna cu dăruire, indiferent de ce făcea. A fost şi recompensat din plin, dar tocmai pentru că nu a aşteptat să fie recompensat delco. A acţiona înseamnă să fii viu. Aceasta nu înseamnă să-ţi impui visul tău în faţa altcuiva, căci orice om are dreptul de a-şi exprima visele în egală măsură.
A acţiona cu maximum de intensitate este o obişnuinţă pe care orice om ar trebui să o cultive. Eu acţionez cu eficienţă maximă în tot ceea ce fac şi în tot ceea ce simt. Acţiunea dăruită a devenit un ritual în viaţa mea, tocmai pentru că am făcut această alegere. Am făcut din orice acţiune un ritual şi întotdeauna îmi consacru toate puterile acţiunilor mele. Un simplu duş este un ritual pentru mine, căci prin această acţiune îi spun corpului meu cât de mult îl iubesc. Simt şi mă bucur de apa care curge pe corpul meu.
Să spui nu când vrei să spui nu, şi da când vrei să fii spui da. Ai dreptul să fii tu însuţi. Poţi fi tu doar atunci când acţionezi dând tot ce este mai bun în tine. Pentru aceasta nu este nevoie de mari viziuni filozofice. Nu este nevoie nici de acceptarea celorlalţi.
Dacă vă veţi implica cu dăruire în acţiunile dumneavoastră, mereu şi mereu, veţi deveni un adevărat maestru al transformării. Maestrul se naşte din practică.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top