Previziuni pentru 2 aprilie 2014

Ziua de astăzi se află sub semnul conjuncţiei anuale dintre Soare şi Uranus, din semnul Berbecului, ea este parte dintr-un ansamblu general de schimbare care va dura încă până în anul 2018, de aceea conjuncţia din acest a aduce doar o altă etapă din procesul de revoluţionare generat de Uranus. Soarele se află în exaltare iar Uranus este inflamat, gata de riposta şi de atac. De aceea situaţie este explozivă dificil de controlat. Cu siguranţă fiecare dintre noi va fi determinat să renunţe la ceva, indiferent că este gândire, atitudine, relaţie, posesie sau povară, pentru a-şi putea atinge destinul şi a deveni un om modern, în acceptul spiritual, adică un om nou, în pas cu vremurile actuale. Este cel mai potrivit moment să încercăm să asimilăm cât mai multe cunoştinţe, pentru că ne aflăm şi la sfârşitul unui ciclu cultural, şi avem nevoie de o înţelegere holistică şi o privire de ansamblu. Este important să nu risipim informaţiile să nu negăm evidenţele, să respectăm tot ceea ce s-a construit până acum , dar mai ales să respectăm Natura. Uranus din semnul Berbecului răstoarnă şi revoluţionează tot ce se opune sau distruge resursele naturale, tot ce are ca scop, prin aşa zisul modernism, să schimbe ecosistemul perfect realizat de Dumnezeu dar şi atmosfera propice vieţii. Aspectul este deosebit de complex, dar are mai mult ramificaţii subtile, greu de întrevăzut cu ochiul fizic, dar foarte uşor de perceput la nivel mental şi la nivelul raţiunii pure. Numai dacă citim simbolul sabian al zilei înţelegem că am generat un pericol uriaş de autodistrugere care este cu greu ţinut sub control, acest control însă, poate genera adevărate lovituri neaşteptate. De exemplu sâmbătă spre duminică a avut loc o explozie solară imensă, a căror efecte se pare că vor ajunge astăzi pe pământ. Dincolo de faptul că noi suntem pe Pământ facem parte dintr-o galaxie, care funcţionează ca un tot şi care nu va permite ca echilibrul ei să fie perturbat, aici intrând în funcţiune nişte legi foarte stricte de acţiune.Comunicarea şi spiritul de observaţie sunt peste medie, toleranţa şi deschiderea, vor cuvintele de ordine ale acestei zile. Modul însufleţit de a ne susţine ideile, are de această dată înţelepciune şi înţelegere faţă de problemele celor din jur.
Vom înţelege că singurul mod de a acţiona este pe cale armoniei, echilibrului şi echidistanţei, de aceea uşoara tendinţă  de a acţiona exagerat trebuie depăşită.
Trebuie, de asemenea, să ţinem cont de intuiţie, mai ales în ceea ce privesc lucrurile ascunse, sau duşmanii din umbră, cât şi pericolele.
Trebuie să luptăm cu noi înşine pentru a ne învinge lenea şi lipsa de voinţă.
Tensiunea emoţională puternică – Luna este exaltată în semnul Taurului, de fapt intensă, orientată greşit poate să ne aducă numeroase probleme fizice, sau să ne scoată din ritmul obişnuit, la modul neplăcut, prin diverse afecţiuni fizice. De aceea este preferabil să observăm evenimentele din jurul nostru, să le analizăm pentru că sunt răspunsuri la punctele vulnerabile pe care le avem şi nu le conştientizăm. Poate fi vorba de experienţe noi simţite profund, de care ar trebui să ne eliberăm comunicând, fiind bine de evitat să lăsăm mintea să ne controleze, pentru că ne va crea doar reacţii violente. Sufletul, în schimb, dacă-l ascultăm ne ajută să gestionăm corect situaţiile şi să ne eliberăm de presiunea temerilor interioare. Mai este un aspect al acestei zile, şi anume dependenţa de situaţii, oameni, conjuncturi care ne creează nemulţumire şi ne determină să nu ne urmăm calea spirituală, de aceea vom găsi justificări la orice situaţie sau propunere care va încerca să ne scoată din aceste lanţuri din ce în ce mai greu de suportat.
Trebuie reţinute visele, ele ne pot transmite mesaje importante, care ne ajută să conştientizăm schimbările de care avem nevoie.
Este o zi importantă în care ar trebui să medităm la acţiunile întreprinse pe parcursul unui an, să înţelegem drumul pe care l-am străbătut şi să ne propunem să renunţăm la ceea ce nu ne mai este necesar sau pur şi simplu ne este dăunător.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
Dificultatea “postirii pentru suflet” se mai naşte şi din faptul că pentru orice fiinţă omenească-i la îndemână să simtă, să gândească, să vorbească şi să facă rău, pe când pentru bunătate ai nevoie de efort, de căutare, de înţelegere, de lupta cu ispita, de acceptarea înfrângerilor în planul Eului omenesc, de surparea mândriei şi de nenumărate renunţări. Drumul omului către sufletul său curat este presărat cu ciulini, cu mărăcini, cu obstacole, cu încercări şi eforturi pe care nu le putem face fără ajutor divin. Postul pentru suflet este însoţit de îngeri mângâietori, dar şi de demoni care ne atacă, aşa cum spun sfinţii părinţi. Şi ei nu ne atacă altfel decât prinzându-ne mintea, inima şi fapta în emoţii distructive, în sentimente tulburătoare, în gânduri negative, în resentimente şi-n fapte urâte.

GRADUL SABIAN AL ZILEI – 13 BERBEC
O BOMBĂ NEEXPLODATĂ ESTE PUSĂ ACUM ÎN SIGURANŢĂ
Când tensiunile se acumulează în viaţa cuiva, ele generează o mare acumulare de energie care are două căi posibile de eliberare: fie printr-o explozie, cu urmări imprevizibile şi poate chiar dezastruoase, fie printr-o canalizare a lor către o acţiune constructivă. Depinde de tine cum le dirijezi pentru ca viaţa ta să nu se umple de suferinţă şi probleme. Ai întotdeauna la dispoziţie şi o cale de dezamorsare a lor, văzând partea bună a lucrurilor şi acţionând pentru rezolvări paşnice şi înţelepte.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR – 21 PEŞTI
UN MIELUŞEL ALB, UN COPIL ŞI UN SERVITOR CHINEZ
Pentru majoritatea oamenilor, evoluţia în viaţă începe de la o fază de puritate deosebită, dar apoi prin ascultarea părinţilor, şi prin supunere faţă de şefi omul ajunge să înveţe cum trebuie să trăiască potrivit conceptelor transmise sau impuse de aceştia. Totuşi, pentru orice om vine o fază în care el se maturizează, devine conştient de faptul că el trebuie să-şi asume responsabilitatea, nu numai pentru ceea ce alege să facă în viaţă sau pentru condiţiile în care trăieşte, ci mai ales pentru puritatea şi nobleţea gândurilor sale de maturitate. Dacă nu ai ajuns încă să-ţi asumi responsabilitatea propriei tale vieţi, înseamnă că încă mai ai până la maturitate, orice vârstă ar avea corpul tău.
 
ASPECTELE ZILEI
Soarele în conjuncţie cu Uranus în Berbec
Această conjuncţie anuală afectează mai mult relaţiile. Este momentul în care ne concentrăm întreaga noastră atenţie în exterior, dorind să avem relaţii originale, care să ne ajute să ne exprimăm creativitatea, care să ne lase mai liberi. Una dintre conotaţiile acestui aspect este legată de dorinţa de a rupe sau de a renunţa la ceea ce nu ne mai este necesar. În acelaşi timp vom fi atraşi de tot ceea ce este excentric şi original, intrând în asocieri care ni atrag dor pentru că avem aceleaşi idei, sau pentru că sunt bazate pe raţiune şi intelect. El aduce în noi sentimentul că trebuie să schimbăm ceva, că în noi se mişcă ceva, că trebuie să transformăm viaţa noastră şi tot ce se află în jurul nostru.
Starea noastră de spirit este vioaie, dorind sau anticipând schimbarea, ieşirea din rutină. De fapt numai în acest sens îl resimţim pe Uranus ca acţionând dur, sau negativ. Altfel acest aspect îşi face simţite aspectele înainte de conjuncţia exactă, şi este de fiecare dată surprinzător.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top