Previziuni pentru 4 aprilie 2014

Astăzi este o zi mai armonioasă, Venus  – guvernatoarea zilei – este în trigon cu Nodul Nord, ceea ce ne face să fim puţin mai relaxaţi, mai atenţi şi mai detaşaţi de greutăţile şi tensiunile din jur. Pe de altă parte acest aspect ne ajută să descoperim acele soluţii sau să avem acele idei care ne vor îndrepta spre Calea noastră.
Pe de altă parte vom fi atraşi în multe direcţii – Luna în semnul Gemenilor, risipindu-ne în cele patru vânturi, lecţia noastră fiind că putem să construim orice pe o fundaţie solidă care este credinţa. Evenimentele sau întâmplările de acum au menirea să ne transmită că nimic nu este stabilit şi că cel mai potrivit este să trăim prezentul dar fiind pregătiţi pentru el. Acest lucru înseamnă acceptare dar şi abandon, adică credinţă necondiţionată în Dumnezeu.
Luna este în sextil cu Soarele deci avem o armonie între interior şi exterior, care ne ajută să aplicăm cu eficienţă ceea ce ne propunem.
Emoţiile interioare ating de numeroase ori sublimul  dar vom suferi dacă dorim să le transpunem in practică, mai ales pentru că nu găsim cele mai potrivite căi să o facem.
Când începem o experienţă nouă, este posibil să fim stângaci, să ne descurcăm greu, dar acesta nu trebuie să fie un motiv pentru a renunţa. Avem nevoie de exerciţiu şi de înţelegerea fondului problemei, pentru a ne dezvolta abilităţile şi a lucra cu o viziune cât mai completă.
Este importat să înţelegem şi să acceptăm că lucrurile nu vor fi mereu la fel, condiţiile vieţii se schimba permanent şi trebuie să fim pregătiţi pentru schimbările care vor veni. Prezentul este momentul în care ne putem crea un viitor bun, şi dacă îl neglijăm, trăind doar în umbra trecutului sau făcându-ne griji inutile pentru viitor, avem toate şansele ca viitorul să ne găsească nepregătiţi. Dar atenţie căci nimic din ceea ce facem acum nu rămâne fără urmări, şi avem prilejul în prezent să facem numai ceea ce ne va aduce roade bune în viitor.
 
ORA PLANETARĂ A LUI VENUS
Tatăl îl privea pe copilul său care încerca să mute un vas de flori foarte greu. Micuţul se sforţa, pufăia, bombănea, dar nu reuşea să mute vasul nici un milimetru.
“Ţi-ai utilizat chiar toate forţele?”, îl întrebă pe copil tatăl său.
“Da”, îi răspunse copilul.
“Nu”, îi spuse tatăl, “deoarece nu mi-ai cerut să te ajut”.
A ne ruga înseamnă să ne folosim ”toate” forţele noastre.(Bruno Ferrero)
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI – 15 BERBEC
UN INDIAN CONFECŢIONÂND O PĂTURĂ
Munca ta nu trebuie să fie doar un gest de rutină, mecanic, dintr-o obişnuinţă de a face ceva doar ca să ai de unde obţine un venit, ci trebuie să fie o lucrare îndeplinită cu plăcere, bucurie şi creativitate. Ea trebuie să te reprezinte pe tine, cu aspiraţiile şi idealurile tale, şi să te conducă permanent spre împlinirea acestora. Este calea prin care fiecare zi – chiar dacă este o zi de muncă susţinută – iţi va face viaţa mai frumoasă şi mai bogată. Dacă nu ai încă o asemenea muncă, nimic nu te opreşte să o cauţi!
 
GRADUL SABIAN AL LUI VENUS – 29 VĂRSĂTOR
FLUTURE IEŞIND DINTR-O CRISALIDĂ
Fluturele este un simbol al transformării complete. Diferenţa între fiinţa care devine crisalidă şi cea care iese din crisalidă este atât de uluitoare încât ne dezvăluie ce mare este puterea naturii şi a vieţii de a transforma realitatea. Viaţa înseamnă o continuă transformare, progres continuu. În orice om există, latent, un extraordinar potenţial pe care omul trebuie să caute să-l aducă în manifestare. De la o viaţa larvară, în care devorează resursele mediului pentru a-şi asigura creşterea, omul poate sa ajungă la zborul înalt şi la dansul jucăuş printre flori, bucurându-se de viaţă şi răspândind bucurie şi viaţa, al fluturelui.
 

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top