Previziuni pentru 9 aprilie 2014

Astăzi au loc două aspecte extrem de tensionate, semicuadratura Soarelui cu Venus şi opoziţia Soarelui cu Marte aparent retrograd şi in exil, afectandu-ne gandirea, sentimentele şi blocandu-ne manifestările excesive de personalitate.
Datorită opoziţiei Soare Marte retrograd, teoretic o opoziţie anuală, concret, cu această construcţie Soarele in Berbec şi Marte retrograd in semnul Balanţei, nu ne-am mai confruntat din 1982; de aceea, practic tensiunile se manifestă in toate planurile fiindu-ne extrem de dificil să inţelegem ceea ce se intamplă cu noi. Este nevoie de multă răbdare, voinţă şi credinţă pentru a depăşi aceste stări fără a avea repercusiuni majore asupra  comportamentului şi acţiunilor noastre.
Este important să evaluăm corect acţiunile in care ne implicăm, să nu exagerăm cu dorinţa de a face prea mult sau prea bine, să privim cat mai obiectiv situaţiile in care suntem implicaţi.
Vanitatea, exacerbarea egoului sunt manifestări curente pe perioada acestor aspecte, sar atenţie că ele pot provoca conflicte chiar cu autorităţile. Este bine să fim cat mai retraşi să nu răspundem la provocări şi să luăm decizii peste cateva zile.
Este important să nu fim agitaţi şi să folosim cat mai raţional această zi. Vom invinge numai demonstrand adevărul, iar dreptatea işi va spune cuvantul in sensul cel mai larg al cuvantului.
Pluton şi Saturn prin septil, susţin impreună operaţiile de adaptare, anihiland pe parcursul timpului inhibiţiile, creand breşe in conjuncturile nefavorabile. Situaţiile neaşteptate pot apare in contextul in care acţionăm indecis, dual, fără a ne implica prea mult, evitand deciziile. IƒƒŽn acest caz pot apare asocierile nefaste, pericolul de a ne implica in activităţi care nu ne sunt pe măsura valorii noastre. Cu acest aspect coexistă activitatea la nivel fizic şi tensiunea la nivel psihic. Din dinamica acestei stări putem alege să inţelegem că nici un efort nu este in van, nici un sacrificiu făcut pentru a ne atinge idealurile nu este fără sens, roadele aşteptate vor apare după un timp. Pentru toate acestea avem nevoie de descoperire, cercetare, valorificare, asumare şi responsabilitatea, adică devotament pentru reuşită, mai ales supunere in faţa obligaţiilor sociale. Deci este momentul de inceput al sfarşitului in care trebuie ca fiecare dintre noi, funcţie de tema natală să-şi asume responsabilităţi, sacrificandu-şi propriile dorinţe pentru binele semenilor. Este vorba de gandirea creativă, la nivelul stăpanirii şi purificării emoţiilor.
 
ORA PLANETARĂ A LUI MERCUR
€œExistă ceva mai important decat rugăciunea?€ intrebă discipolul pe maestrul său. Maestrul ii spuse să meargă la un tufiş din apropiere şi să taie o ramură. Discipolul ascultă. €œE incă viu tufişul?€ intrebă maestrul. €œViu ca inainte,€ răspunse discipolul. €œAcum mergi şi taie-i rădăcinile,€ spuse maestrul. €œDacă o să o fac, tufişul va muri,€ spuse discipolul. €œRugăciunile sunt ramurile unui copac ale cărei rădăcini sunt credinţa,€ spuse maestrul. Aşadar poate fi credinţă fără rugăciune. Dar nu poate exista rugăciune fără credinţă.
 
GRADUL SABIAN AL ZILEI €“ 20 BERBEC
O TIƒƒ‚NARĂ FATĂ HRĂNIND PĂSĂRILE IARNA
IƒƒŽn jurul nostru există multe fiinţe care au nevoie de ajutor. Faţă de ele, oamenii pot avea atitudini diverse. Unii tind să-i invinovăţească pe cei nefericiţi de situaţia lor, şi astfel au o justificare pentru a le refuza orice ajutor. Alţii tind să dea vina pe altceva sau pe altcineva, numai să nu-şi asume ei vreo responsabilitate de a ajuta. IƒƒŽn fine, alţii renunţă să judece şi, pur şi simplu, ajută cu tot sufletul. Atitudinea fiecărui om dezvăluie ceva despre sufletul lui.
 
GRADUL SABIAN AL LUI MERCUR €“ 3 BERBEC
UN MEDALION CU PROFILUL UNUI OM IƒƒŽN INTERIORUL CONTURULUI ŢĂRII SALE
Locul unde trăieşti este locul unde ai ceva de făcut din tine insuţi. Nu e o simplă intamplare că te naşti intr-o anumită ţară, şi că ajungi la un moment dat intr-un anumit mediu şi printre anumiţi oameni. Oriunde ai fi, asumă-ţi rolul pentru care eşti acolo, acela in care poţi face tot ce poţi face tu mai bun.
 
ASPECTELE ZILEI
Marte in Balanţă, in mişcare aparent retrogradă in opoziţie cu Soarele in Berbec
Acest aspect ne aduce incăpăţanare, o voinţă prost dirijată, care ne afectează personalitatea, sau ne aduce acţiuni confuze, fără o motivaţie reală. Este bine să incercăm să ne stăpanim impulsivitatea, să ne analizăm gesturile, pentru că lipsa strategiei duce la acţiuni nesăbuite.
Este un moment delicat in care ambiţiile, orgoliu şi vanitataea sunt exacerbate putand apare manifestări dure, sau chiar violente.

error: Acest continut este protejat !!
Scroll to Top